Ова беше богат филмски викенд за мене:
Од филмот не очекував ништо. Мислев дека е преплатено американско срање. Го пуштив со цел да гледам 1 саат од него(инаку трае 2 ипол часа) па да одам да јадам. Умрев за јадење! 2 и пол часа не трепнав. Ги засакав sci-fi филмовите покрај Роланд Емерих, еве сега Џејмс Камерон направи мојата симпатија кон нив да прерасне во љубов. Гледам дека не за бадијала биле фрлени $500 million!!!
Ако имате барем трошка наклонетост кон филмовите надвор од реалноста, погледнете го Аватар.
Pandorum
Уште еден научно фантастичен филм со за мене непозната актерска екипа. Краток осврт кон содржината: Двајца астронаути се будат на вселенски брод после неколку годишен хипер-сон. Тие се дезориентирани, не знаат точно што се случило, кои се тие ниту која е нивната мисија. Набрзо дознаваат дека не се сами на бродот. Капларот Бовлер оди да го рестартира генераторот, а полковник Пејтон останува да го навигира од кабината. На патот кон генераторот Бовлер ја дознава морничавата реалност. Нивниот опстанок е позначаен отколку што самите можат да помислат. Од нив зависи човештвото......
Ќе му дадам на филмот 7/10(колку патем има и на имбд) заради неколку сцени на почетокот кои ми ја замрзнаа крвта и заради оригиналната приказна. Ако го гледате овој филм, гледајте го со слушалки и не штедете на звукот!
D
ouble Jeopardy
Филмов го имам гледано пред многу време, па еве сега повторно. Одлична глума на Били Боб Тортон и сипмпатичната Ешли Џуд која не ја знаев додека да го изгледам филмот. Многу е интересен воведот во приказната, значи не можеш да ги гледаш првите 15 минути и да смениш, ќе те копка цело време што се случило. Нема да ви раскажувам, само да ве заинтересирам: Среќен брачен пар го оставаат детето дома и одат на крстарење со нивниот брод. Вечерта жената се буди целата во крв, а мажот никаде го нема. Оттука натаму гледајте.......
Gamer
Филмот е тиња. На имбд има оценка 5,8/10 што е далеку над онаа што ја заслужува филмот. Не дека не сакам скај-фај, баш напротив, па ги пофалив Аватар и Пандорум, ама ова е далеку од добар филм. Па и приказаната е за никаде – луѓе контролираат други луѓе во мулти-плејер играчка виртуелна околина???? Па и тие `slayers` не се никако дефинирани. Едноставно не го гледајте филмот! Оцена: 2/10(поради трудот на Џерар Батлер)!
Blair Witch Project
Сега гледам од каде им идејата на Америте за Паранормална активност. Ваков тип на хорор за мене е комедија. Ич не ме плашат овие психолошки трилери/хорори. Не знам како може човек да не може да спие од ваков филм. Да не речам го изгледав го смеа. Па и крајот е за никаде. О
Како демек за буџетот со кој е направен($500,000-$750,000) е премија. Како и да не. Па и кога видам дека има освоено Golden State (+5,6) награди за најдобар хорор за 2000година ми се гади!!!
Oцена: 1/10