Последен гледан филм со кратка рецензија

Г

Грејвдигер

Гостин
Who Am I?

Еден таен агент на мисија за спасување на тројца научници ќе настрада во хеликоптерска несреќа среде џунглата во Јужна Африка. Кога ќе се разбуди меѓу локалните жители тој нема сеќавања за ништо, и затоа го викаат „Кој сум јас“.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Who Am I?

Еден таен агент на мисија за спасување на тројца научници ќе настрада во хеликоптерска несреќа среде џунглата во Јужна Африка. Кога ќе се разбуди меѓу локалните жители тој нема сеќавања за ништо, и затоа го викаат „Кој сум јас“.
Kill me.

Давај рецензија, твое гледиште, твоја проценка и мислење.

Темава не е облигаторна, па на секој ваш гледан филм да мора да пишувате рецензија.
И сигурно рецензија не значи "преведено од Plot Summary на imdb.com.".

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Butterfly on a wheel

Ми се допадна,интересен трилер кој е неизвесен до самиот крај и завршува непредвидливо.:)Со 7 е оценет,јас му давам 8 оти не обожавам филмови со акциони херои,мислам дека однапред знам како ќе завршат,но овој не е од таквите.Пријатно ме изненади и глумата на Пирс Броснан и тоа што е интересен и напнат секој момент од филмот.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
NATIONAL TREASURE

Ја ме ја и мене пиосле длго отсуство па да кажам 2 збора.Филмо е значи закон барем за мене светла точка после ногу разочарувања и глупи филмови моја оцена 10/10. Не знам зш ама ногу ми се бендиса.

C

Cool Hand Luke

Гостин

Добро е филмчево за пред спиење, малку е скери, со вкус, не некоја грозотија, има неколку интересни стории од по 20-ина минути.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Miss March.

Многу фалената комедија. Типот оди со девојка 2 години, и конечно одлучуваат на матура да имат секс. Пред сексот се опива и паѓа по скали од каде останува 4 години во кома.. После почнува потрага по типката со еден во секоја смисла неарен пријател. 6/10.

8 mile.

Филмот ептен ми се допадна, освен крајот. Ненадеен крај. Еминем во главна улога со неговите почетоци во Детроит, 95'. 8/10.

Identity.

Филмот го видов поназад. И одма ми залича на обичните мистериозни филмчиња.
Кога група од 10 луѓе заглавени во еден хотел in the middle of nowhere на сред бура почнуваат еден по еден да умираат. Очекував на крајот еден од нив да е убиецот.. уствари е, ама добро приказна во позадинска слика. Бааги ме изненади и го оценувам со 10/10.

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Stomp The yard

Filmov go gledav na preporaka na eden clen
Obicno ne gledam vakov tip na film no ovoj mi ostavi dobar vpecatok
Interesna pRikazna mn dobro prikazana bitkata megu 2 step bratstva so cell da se osvoi Nacionalniot Sampionat...
Ocenka 7/10

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.389
Jane Austen`s Mafia (1998)

Филмот го имам гледано 2 пати досега. Тешка пародија на сите мафијашки филмови (посебно Кум). Го имаме Антони Кортино кој ја раскажува целата историја на неговиот живот како и животот на неговиот татко. Приказна зачинета со смешни испади, познати сцени од други филмови, исмевање на општеството... Специлана препорака до љубителите на мафијашките филмови со Пачино. Според мене една од подобрите пародии. Оценка 9/10

MileJebo

Complete
Член од
7 декември 2008
Мислења
231
Поени од реакции
41
Harry Potter Half-blood prince

Досаден филм, искрено последниве 2-3 дела ми се тотално тапа од серијалот Потер.
МИслам многу тапацирање за на крај да заврши како што почна со тапацирање,(ништо конкретно нема во филмот) освен како некоја запалена мрсна девојка како трча по другарот на Хари, а другата паѓа во депресии по него, така да љубовниот триаголник е 50% од филмот.
Ocena 4.0/10

Angels & Demons

Нее нешо посебно нема никаква врска со насловот. Трчање навамо,натамо,мистерии, спасување на светот курци палци(предвидливо). Едниствено интересно е да се запознаеш подетално со историјата на Ватикан и на Илуминатите и нивната вековна борба, како и делото на Галилеј и неговиот внатрешен конфликт на религија и наука, како и да е имаше малце повозбудлив финиш.
6.0/10

Assassination of Jessе James

Хух, нее нешо многу јако посебно што 2.35мин е стварно претерано за ваков тип на филм без некоја акција, у секој случај имаше интересна приказна за храброста, кукавичноста,среќата, гордоста, и славата како овие доблести знаат да го насочат или завршат текот на нечиј живот.
Оцена: 7.0/10

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444

Assassination of Jessе James

Хух, нее нешо многу јако посебно што 2.30мин е стварно претерано за ваков тип на филм без некоја акција, у секој случај имаше интересна приказна за храброста, кукавичноста,среќата, гордоста, и славата како овие доблести знаат да го насочат или завршат текот на нечиј живот.
Оцена: 7.0/10
Тапа :tapp:
Го земав заради Бред Пит па си реков штом е тој во филмот не може да е многу лошо... ме уби досада...

Член од
30 јуни 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
YES MAN (2008)

Ova e najdobrata komedija sto dosega ja imam gledano.... Mnogu e dobra i pozitivna 10/10 :)

Knowing (2009)
Za filmot nema sto mnogu da pisuvam mnogu e dobar 10/10

The Horseman (2009)
Filmov e triler-misterija vo oj ima mnogu upletkuvanje i nisto ne se znae do samiot kraj
koga go vidov posterot na filmot ne mi se dopadna mnogu ama filmov e top 9/10

The cinderella man (2005)
I za mene najdobriot DRAMA-TRILER film .
Na kratko: Russell Crowe e obicen covek koj za da ja prezivee ke mora da boksuva,i so toa ke zemam pari, i so ova ke dozivee svetska slava i ke stane bogat no zivotot ke bide surov i ke si poigra so negovata sudbina i pri nenadejna povreda ke dojde do bankrot i ke mora za da prezivee ke mora da raboti pa duri i da prosi :jaj: poso sega tie sto pretodno mu bea prijarteli mu go svrtea grbot......Dosta e gledajte go :vozbud:
10/10

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
YES MAN (2008)

Ova e najdobrata komedija sto dosega ja imam gledano.... Mnogu e dobra i pozitivna 10/10 :)

Knowing (2009)
Za filmot nema sto mnogu da pisuvam mnogu e dobar 10/10

The Horseman (2009)
Filmov e triler-misterija vo oj ima mnogu upletkuvanje i nisto ne se znae do samiot kraj
koga go vidov posterot na filmot ne mi se dopadna mnogu ama filmov e top 9/10

The cinderella man (2005)
I za mene najdobriot DRAMA-TRILER film .
Na kratko: Russell Crowe e obicen covek koj za da ja prezivee ke mora da boksuva,i so toa ke zemam pari, i so ova ke dozivee svetska slava i ke stane bogat no zivotot ke bide surov i ke si poigra so negovata sudbina i pri nenadejna povreda ke dojde do bankrot i ke mora za da prezivee ke mora da raboti pa duri i da prosi :jaj: poso sega tie sto pretodno mu bea prijarteli mu go svrtea grbot......Dosta e gledajte go :vozbud:
10/10
Прво, добредојде на форумов!

Понатаму на темава:

Кратка рецензија мора да има. Значи „филмов е многу добар“ не е рецензија и таквите постови се бришат. Исто и Horseman и Knowing се за бришење, барем уште реченица-две да имаат.

The Cinderela Mаn ти е веќе во ред, тоа е веќе кратка рецензија и стои. Но тука морам да ти реплицирам чисто во врска со филмот:

Расел Кроу (Џејмс Бредок) во филмот не е обичен човек кој мора да боксува за пари, туку професионален боксер, кој паѓа во сиромаштија не поради повреда туку поради „Големата депресија“, т.е. крахот на берзата на Вол Стрит во 20-тите од минатиот век. Понатаму се соочува со тешка сиромаштија како и илјадници други семејства и се враќа на рингот. Се работи за вистинита приказна за боксерот Џејмс Бредок.

ОК, уште еден совет, не е задолжително, но пишувај кирилица, многу е попрегледно и поубаво.

:smir:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Shutter. 6/10

Едино што може да ми скрши филм се кинези. Што ефтини се, па ајде во филм?
Фотограф со новата жена одат јапонија каде тој си брка бизнисот, но минатото таму, односно мртва кинескиња почнува да ги прогонува..

Buterfly effect: 3. 7/10

Знаете од минатите делови за што се работи. Патувајќи назад и вмешувајќи се ја менува иднината креирајќи сериски убиец. Потоа се труди се` да врати во нормала. А, убиецот е..

Тhe prestige. 8/10

Интересен филм и незнам како досега не ми е гледан. Ривалството меѓу 2ца илузионисти преминува преку секоја граница. И нема поента да го раскажувам филмот кога би требало повеќето да е спојлерирано.

Истото важи за Donnie Darko. 5/10

Неможам вакви филмови да рецензирам. Радо би го оценил само, пофалил тука таму нешто и тоа. :(

Hard Candy. 10/10

Филмот ме остави без зборови и стварно незнам како досега сум испуштал вакви ремек дела.
Кога мислите дека секој расплет е предвидлив води кон сосема друго. Fucked up 14yearold alright.

Одам на релакс со Ice Age 3.

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Sex is zero 10/10
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/16/Sex_Is_Zero_2_film_poster.jpg (незнам како се прави да се гледа :) )
Се изнасмеав на филмов по незнам кој пат, корејски е но вреди да се гледа, ваква комедија не сум гледал одамна досега. Едно забегано бате забележува една женска и ја засакува, али жив малер е, и оваа се фака со еден фраер и почнуваат глупостите. Ако го немате гледано да го гледате, ако е корејски!

Kajgana Shop

На врв Bottom