Angels & Demons (2009)
Или мене вкусов ми се расипал, или стварно филмов не чинит. Мислам, мене не ми се допадна ни Кодот на Да Винчи. Знам ќе почнете да кажувате дека книгите се подобри, ама јас не сум ги прочитал, а Кодот на Да Винчи не ни сакам да ја прочитам.
Филмот го гледав пред неколку години, и многу ми беше жал што го гледав. Кодот на Да Винчи е едно големо срање од филм. Многу од оние што се по науката и не веруваат во Господ го сакаат, нормално. Исто ќе го сакаат и Ангели и Демони.
Јас не ги сакам ни двата филма. Го гледав овој само да видам зошто има толку многу јаки пофалби филмов. Сега сите ќе речат - книгата е стопати подобра, филмов е нула спрема книгата, ама кој ја ебит книгата. Нема ни да ја прочитам, има уште мал милион книги со подобра тематика од оваа. Не го сакам ни Ден Браун, да, поради неговите сфаќања.
Сега се мислам дали го сакам и Том Хенкс. Кај беше онај глумец кој правеше вистински класици, Форест Гамп, Аполо 13, Фати ме ако можеш, итн итн...
Во овие два филма класа глумец како Хенкс не требало ни да глуми. Мислам... Не знам ни зошто ги прифатил овие две улоги. Во Ангели и Демони нема глума. И добро заприметив дека сите ликови се ептен вештачки, нема ништо што може да допре до гледачот. Секако некој не се слага со ова, ама мене ништо не ме фасцинира од ова.
Ни глумата, ни ефектите, ни трилерот и мистеријата во филмот, ништо!
Да не должам многу, јас не го препорачувам филмов. Во моментов можам да набројам минимум 100 подобри трилер мистерии од овој.
Јас ќе му дадам оцена
3/10 и препорака да не го гледате.
Земете ги Flags of our fathers и Letters from Iwo Jima. Чисто ги дадов за пример ради што вчера ги гледав двата еден по друг, овој првиов по втор пат, вториов таман го најдов. Е тоа е магијата на филмот, да те остави замислен подолго време. Овој Ангели и Демони... sucks