- Член од
- 22 јануари 2012
- Мислења
- 660
- Поени од реакции
- 421
Kill The Messenger
Штотуку го изгледав филмот. Значи да започнам прво со актерите, баш ми прилега Џереми Ренер за оваа улога, меѓу која и се врти цело дејствие.
Во врска со деиствието, се зборува за новинар под име Гери Веб кој работи во некој не толку познат весник. Има напишано некоја сторија, и му се јавува жена на криминалец за да разговараат. Таа му ги дава документите во кои има докази дека ЦИА го вовела крек кокаинот во Америка, за да се снабдат со пари и оружје за помош на групата Контра која војувала во Никарагва, и исто така го поканува на судењето на нејзиниот маж. Тој го следи судењето на криминалецот и почнува да се заинтересирува за случајот. Тој преку документот што го зеде од жената дознава дека Расел Додсон (улогата ја глуми Бери Пепер) еден од најголемите нарко босови во Америка работел тајно за ЦИА. Испитувајќи го Рики Рос голем нарко дилер, дознава дека Додсон бил најголем продавач на дрога. Исто така дознава со кого соработувале за да ја преносуваат дрогата.
Да не ја должам многу, бидејќи има сигурно многу кој што не им е гледан филмот, нема да ја раскажам целата приказна.
Мене лично овој филм многу ми се допадна, и плус тоа дека е вистинска приказна.
Ме воудушеви глумата на Џереми Ренер, тотално се снајде во улогата.
Филмот од мене има 9/10 , затоа што не му се прикажени последните години на Гери Веб.
Моментално го преведувам овој филм и сум на крај, до Понеделник-Вторник би требало да биде достапен на титлови со македонски превод