Последен гледан филм со кратка рецензија

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Taking Lives (2004)

Сношти го даваа на А1. На половина филм сфатив дека сум го гледал порано филмов, ама ми беше заборавен бајаги.
Филмов според мене беше премногу предвидлив, ако барате напнатост и скрос извртен трилер нема да го најдете тоа, но ако сакате пополнувач за една вечер, добар избор е.

Како прво, она што најмногу ме иритираше низ приказнава во филмов, тоа беше ликот на Итан Хак. Добро, можеа да најдат подобар избор, не дека типов не е добар глумец, туку за улогава не му стоеше баш.
Премногу предвидливо беше дека Кифер Сатерленд не е серискиот убиец. Се појавува во рок од 15 минути и умира.
Цело време знаев, ете, дека Итан Хак е оној што го бараат. Премногу предвидливо - човекот кој е најблизу во дејствието, тој е убиецот. Фала богу дека филмов не е како Se7en, ама можеа и нешто подобро.
Сепак, интересни сцени имаше.
1. Сексот со Анџелина Џоли.

Од мене има црн бумбар со бели дамки.
Ако треба да го оценам, би му дал 5/10.

M!ss V

...Supermassive...
Член од
1 февруари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
6
Taking Lives (2004)

Сношти го даваа на А1. На половина филм сфатив дека сум го гледал порано филмов, ама ми беше заборавен бајаги.
Филмов според мене беше премногу предвидлив, ако барате напнатост и скрос извртен трилер нема да го најдете тоа, но ако сакате пополнувач за една вечер, добар избор е.

Како прво, она што најмногу ме иритираше низ приказнава во филмов, тоа беше ликот на Итан Хак. Добро, можеа да најдат подобар избор, не дека типов не е добар глумец, туку за улогава не му стоеше баш.
Премногу предвидливо беше дека Кифер Сатерленд не е серискиот убиец. Се појавува во рок од 15 минути и умира.
Цело време знаев, ете, дека Итан Хак е оној што го бараат. Премногу предвидливо - човекот кој е најблизу во дејствието, тој е убиецот. Фала богу дека филмов не е како Se7en, ама можеа и нешто подобро.
Сепак, интересни сцени имаше.
1. Сексот со Анџелина Џоли.

Од мене има црн бумбар со бели дамки.
Ако треба да го оценам, би му дал 5/10.

филмот и јас го гледав вчера, а за малку ќе го заборавев да го гледам:uvo: среќа што го пратев Преживеан па после одма почна :)
најмногу ми се допаѓаше сцената на крај кога Итан со ножици и го прободе лажниот труднички стомак на Џоли :) не знаејќи дека го носи :icon_lol:
па добро...исто и секс-сцената :wink:

за филмот давам 10-кa :)

Only*ME

Kaлимеро... :/
Член од
2 август 2008
Мислења
249
Поени од реакции
4
"Чудниот случај на Бенџамин Батон"

Интересен филм во секој случај, малку трае подолго од што е предвидена целата приказна ама сепак се гледа.
Се работи за човек кој се раѓа како старец и целиот свој живот го живее во обратен процес, додека сите стареат тој се подмладува така што кога ќе има 80 години ќе биде бебе и како таков ќе умре.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Behind Enemy Lines Colombia.
Добра акција, андреналин, експлозии, борба гради во гради.Е сега стварно приказната е клише, ама тоа ти е, за толку пари толку музика. Инаку на крајот со генералот тоа што ќе се случи го предвидов уште на половина филм. Ама сепак добар беше бре, тоа SEALS премногу ги преценуваат, ама мора си ја ценат армијата ги разбирам. Не ми остави голем впечаток ама ми го пополни времето.

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
Saw 4, по втор пат, демек да се потсетам пред да го гледам петката. Не се споредува со ќецот и двојката, па дури ни со тројката. Ама ајде, да речеме дека требало да симислат нешто ново, па излегле од Saw концептот, па затоа ќе го сметам за поднослив. Ама петкана (Saw 5)... што би рекле некои: не можам да го сварам. Според мене правен колку да има 6,7.....n. Не ми се допадна воопшто, би го препорачал само на Пила хаце фановите, за што се сметав кога ги изгледав првите 3 дела.

Hancock, тип на филм кои никогаш не би го гледал самоиницијативно и сам. Знаев што да очекувам, па затоа не паднав во депресија поради изгубеното време гледајќи го. Го препорачувам на 6то за 7мо одделенци.

А Fistful of Dollars: првиот од трилогијата со Men with no Name (Клинт), почеток на шпагети вестерн ерата, највреден за гледање од гореспоменатине. Читав дека е спој на некој јапонски филм пред него и некој романи, а интересно беше што јапонскиот филм (Yojimbo) заработил повеќе од тужбата против овој, отколку што од неговото прикажување. Гледајте го, ама плаирајте дека потоа ќе треба да гледате уште 2 :) и да: Get three coffins ready!
Make it four :)
.

едит: зошто се гледа смајлито од спојлерот? попрајте таму!:)
едит2: дали некој кој го гледал ми го препорачува Last Man Standing ?

ivicka10

full bundle of joy...
Член од
20 февруари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
4

Ако сте љубители на Бонд филмовите, овој малку ќе ве разочара. Освен добрата акција, приказната е празна, недооформена, бесцелна. Прилично несредено сценарио...Сепак за пополнување време проаѓа. Оцена 5/10

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73

Beyond the clouds

Мichelangelo Аntonioni e мајстор, у овај филм асистент му е Wim Wenders ,и он режира неколку делови и учествува у сценариото, и резултатот еден одличен филм, у стил на Paris, je t'aime,Du levande,Crash , The air i breath, film sostaven od nekolku различни приказани ,џон малкович игра улага на наратор, а се појавуват и марчело мастројани,софи марсо,...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
mirrors

Многу добар филм и многу добрео завршува се гледа дека ќе има и втор дел.

Инаку филмот се работи за откирвање на мистерија поврзана со огледала. Има и хорор елементи но филмот е и трилер.

Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.287
Поени од реакции
314

Филмот е пародија на различни карактери од филмови..Приказната нема смисла и многу е глупава...Целиот филм е едноставно катастрофа...
Оцена највише 2/10...
Иначе пародијата Superhero Movie е далеку подобар филм од овој..:smir:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Значи ме снема од темава и одвај 3 страни напишавте :)

Ај да почнам...

Стар познат филм... нешто налик на романтична комедија со елементи на доста поучна драма за човечките односи со посебен акцент на односот МАЖ - ЖЕНА, сфаќањето и разбирањето, оценка 7/10 - заради лудакот Гибсон :)

p.s Џими... сепак не ти правам мега пост ;)

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Batoru rowaiaru/Battle Royale (2000)

Јапонија, блиска иднина. Владата со страв дека младината ќе се обиде да превземи контрола измислува нов начин да влее страв кај младите.

Battle Royale. Секоја година по еден средношколски клас е одбран да учествува во оваа програма. Три дена на пуст остров, last man standing. Секој ученик започнува со една торбица во која има оружје по случаен избор (од ламба до пушки, пиштоли). Цел: Остани жив.

Е сега мојте впечатоци од филмот. Некако очекував нешто поќе пошто имав читано многу за филмов. Задоволен сум во секој случај, добро е од време на време да видиш нешто поразлично од холивудскиот шаблон. Интересен е начинот на кој луѓето се однесуваат под екстремни околкности, дали ќе продолжиш со своите принципи или ќе напрајш се за да преживееш.

7/10

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Batoru rowaiaru/Battle Royale (2000)

Јапонија, блиска иднина. Владата со страв дека младината ќе се обиде да превземи контрола измислува нов начин да влее страв кај младите.

Battle Royale. Секоја година по еден средношколски клас е одбран да учествува во оваа програма. Три дена на пуст остров, last man standing. Секој ученик започнува со една торбица во која има оружје по случаен избор (од ламба до пушки, пиштоли). Цел: Остани жив.

Е сега мојте впечатоци од филмот. Некако очекував нешто поќе пошто имав читано многу за филмов. Задоволен сум во секој случај, добро е од време на време да видиш нешто поразлично од холивудскиот шаблон. Интересен е начинот на кој луѓето се однесуваат под екстремни околкности, дали ќе продолжиш со своите принципи или ќе напрајш се за да преживееш.

7/10
Колку сум го барал филмот, како помал на Видео Касета го имам гелдано до пола :), сега со торент ке го земам. Фала многу, мн време го барав, а не знаев како се вика.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245

Моите очекувања се исполнија, иако имаше неколкумина негативни коментари за филмов, јас дефинитивно навистина жалам зошто не му дадија номинација за Оскар, која на пр. не требаа да ја добијат Milk и The Reader. Ова за мене е дефинитивно подобро филмско дело од нив. Одличната режија на Баз Лурман која навистина потсеќа како класиката "Одвеани со виорот" сите тие преубави локации, колоритет од сина боја на океанот... ма преубаво! Ликот на Никол Кидман :pos2::pos2: се пукнав од смеа, Г-ѓа Ешли беше за паѓање на земја, а Хју Џекмен е легендарен!

Моја оцена: 9/10 :pipi::pipi:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Lions For Lambs e film koj treba da se razbere,vo ovoj film e prikazana drugata strana na medalot ama na malce poiniakov nacin.Vo filmot se isprepletuvaat nekolku prikazni,na eden student i profesor,na edni vojnici koi resile vo zivotot da postignat nesto poveke od cekanje nekoja banka da im dade kredit i na eden minister i edna novinarka. Ako nekoj primeti temata e okolu chesta,dali ja imame ili samo se pretvarame deka ja imame?Novinarkata ja imase,studentot i profesorot ja imaa,vojnicite a samo politicarot NE! Primetiv edno,deka vo ovoj film predvideni se nekoi raboti sto se slucuvaat denes,se na se Robert Redford kako reziser zavrsil dobra rabota iako mozel i podobro? Gledajte go i nema da zazalite...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559

Па добро филмче е , малку не е нешто нај нај приказната ама сепак онака стандард фантазија филмче.
Не им го препорачиваам на оние кој не сакаат вакви фантазија филмови или саенс фикшн нешто :)

Kajgana Shop

На врв Bottom