Помош, софтверски проблеми и совети

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Имам еден проблем. Од неодамна компјутерот почна да ми забегува. Најпрво се рестартираше сам, од време на време.... Се опраи тоа (мислев дека имам вирус, избришав се и одново го преинсталирав Windows -от XP) КОга се заврши тоа почна да ми се укочува ( буквално се укочува, не реагира на никаква команда) кога гледам филм, клипче, играм игра и сл. Како помина некој период приметив и дека зеза кога го уклучувам односно, Power копчето кога го стискам после два три пати пали... Сега веќе не знам што да му правам, пошто очигледно не е вирус.... Се кочи на било кој сајт или што и да правам .... Знам дека е очаен за на сервис, ама имате ли идеа што би можело да биде и што го предизвикува ова??? Фала!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам еден проблем. Од неодамна компјутерот почна да ми забегува. Најпрво се рестартираше сам, од време на време.... Се опраи тоа (мислев дека имам вирус, избришав се и одново го преинсталирав Windows -от XP) КОга се заврши тоа почна да ми се укочува ( буквално се укочува, не реагира на никаква команда) кога гледам филм, клипче, играм игра и сл. Како помина некој период приметив и дека зеза кога го уклучувам односно, Power копчето кога го стискам после два три пати пали... Сега веќе не знам што да му правам, пошто очигледно не е вирус.... Се кочи на било кој сајт или што и да правам .... Знам дека е очаен за на сервис, ама имате ли идеа што би можело да биде и што го предизвикува ова??? Фала!
Напојувањето, рамот или температура на процесор, матична, хард диск.... многу работи.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Имам понова верзија од DAEMON, и која игра и да сакам да ја маунт-увам не сака да ја пушта. Што е проблемот?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам понова верзија од DAEMON, и која игра и да сакам да ја маунт-увам не сака да ја пушта. Што е проблемот?
Изгледа затоа што бензинот ќе поскапе...

Пообјасни малку.

Член од
23 декември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
11
Линкот што си го оставил кажува дека има 47 програми меѓу кои има и за ДВД конверзија. Земи отвори провери јас ја немам таа програма неможам да проверам за тебе!
Само таа за спотовите ја имам не целата програма,затоа и прашав а и никој не те тера да проверуваш туку ако знаеш кажи ако не воопшто ни не реплицирај на мислењето!Како што пишува оваа тема е за помош а не за друго нешто,така да ке се снајдам некако биди ми поздравен.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Само таа за спотовите ја имам не целата програма,затоа и прашав а и никој не те тера да проверуваш туку ако знаеш кажи ако не воопшто ни не реплицирај на мислењето!Како што пишува оваа тема е за помош а не за друго нешто,така да ке се снајдам некако биди ми поздравен.
Од каде јас би знаел дека ти ја имаш само "таа за спотовите"a дека ја немаш "целата програма". Ти си го ставил тој линк не сум го ставил јас, што не кажеш точно што имаш а што немаш. Ти беше речено дека треба да конвертираш во DVD, avi или xvid формат затоа што DVD плеерот не чита MP4, ти беше кажано дека тоа го има на страната што ти си ја посочил. Па се ти беше кажано у што е сеа проблемот? Што ти сакаш јас да ти ги конвертирам спотовите? Каде уште ти помагам и ти објаснувам па уште и се лутиш! Бог да чува и да брани! Најдобро никој ништо да не ти реплицира па конвертирај си ти па после режи си ги на диск па после чуди се со денови што се случува, и така едно 10 пати па ќе ти дојде паметот после ќе бидеш благодарен за помошта!

Член од
23 декември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
11
Од каде јас би знаел дека ти ја имаш само "таа за спотовите"a дека ја немаш "целата програма". Ти си го ставил тој линк не сум го ставил јас, што не кажеш точно што имаш а што немаш. Ти беше речено дека треба да конвертираш во DVD, avi или xvid формат затоа што DVD плеерот не чита MP4, ти беше кажано дека тоа го има на страната што ти си ја посочил. Па се ти беше кажано у што е сеа проблемот? Што ти сакаш јас да ти ги конвертирам спотовите? Каде уште ти помагам и ти објаснувам па уште и се лутиш! Бог да чува и да брани!
Јас не го ставив линкот за програмата друг го стави а јас допрашав во врска со тоа а и изгледа не си ме разбрал како што треба али нема веза,на форумов секој може да кажува мислења,и фала за твојата помош досега,извини на одземањето на твоето време а како што кажав не мора да реплицираш на нешто што не сакаш нели,и не се лутам ако така протолкува,и не ти реков никаков спот да ми конвертираш,прашав нешто и плус не го реплицирав твојот пост,така да уште еднаш фала за твојата помош.Позз

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
За почеток детално исчисти го компјутерот.... ОДВНАТРЕ..
...па после за другото...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ме интересира дали некој има искуство соWibu key, имам едно програмче, ако може да се "опраи" некако :).​
Дали постои некој универзален начина да се пречекори некако оваа заштита.​
Нешто со Wkwin32.dll е работата.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Тапа е DaemonTools..премногу глупости што не ти требаат..симни ова.супер е за таа намена.
Зашо е тапа даемон ? Мене најбољи ми е си имам гаџет на десктоп си со влечење си ги маунтираш сите дискови разбираш ? :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Па причината зошто е тапа веќе го кажав. Virtual CloneDrive од кориснички аспект е најпрост, лесен , без триста непотребни глупости а сепак си ја врши работата одлично. Пример јас маунтирам чат пат фајлови за игри и одлично ме служи и немам баш никаква потреба за ништо повеќе од тоа. Сепак зависи до корнисникот какви потреби има :)

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Знае ли некој каде можам онлајн на ја следам CW TV ? Или некој програм за онлајн гледање на ТВ ?

Kajgana Shop

На врв Bottom