Помош, софтверски проблеми и совети

M

Mr.InF3ction

Гостин
Update на драјверите после формат не се прави..туку се инсталираат драјверите. Поточно за графичката карта ако ти е од nvidia или ati ќе си симнеш. За другите драјвери исто така од страната на фирмата ќе си најдеш.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај некој нека ми кажи што можи да е проблемов. Компјутерот ко ке го уклучам се до појавувањето на Windows Xp логото све си е во ред но потоа ми се исклучува мониторот???

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Веројатно негде има и одговор, ама да не прелистувам 100 страни, ќе Ве замолам...

Како тазе корисник на win 7 , после 30 дена не регистрирана верзија (фала богу) ми излезе ова windows genuin што замара....башка и овој текстот доле десно иритира...

На XP-то на времето... му ја најдовме финтата и го избришавме....веројатно има начин и за на Windows 7 да го решам, па...ќе Ве молам за сугестија и помош?

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Веројатно негде има и одговор, ама да не прелистувам 100 страни, ќе Ве замолам...

Како тазе корисник на win 7 , после 30 дена не регистрирана верзија (фала богу) ми излезе ова windows genuin што замара....башка и овој текстот доле десно иритира...

На XP-то на времето... му ја најдовме финтата и го избришавме....веројатно има начин и за на Windows 7 да го решам, па...ќе Ве молам за сугестија и помош?
Ke си симнеш Windows 7 Loader. Тоа е програма што го активира Win7 перманентно.
Ја има на замунда или било каде.

Член од
23 декември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
11
Ја користам оваа програма корисна е,но зошто не ми ги чита спотовите на DVD-то дали треба да ги конвертирам или не го чита тој формат? Ако знае некој нека помага оти ми треба за снимање.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ја користам оваа програма корисна е,но зошто не ми ги чита спотовите на DVD-то дали треба да ги конвертирам или не го чита тој формат? Ако знае некој нека помага оти ми треба за снимање.
На двдромот или на двд плеерот ? Во кој формат ги правиш видео записите ?

Член од
23 декември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
11
На двдромот или на двд плеерот ? Во кој формат ги правиш видео записите ?
За двд плеерот сакам преку него да ги гледам на ТВ да ги покажува нели како видео, а ги правам во MP4 High definition video (720p 1280x720),дали во друг формат треба?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
За двд плеерот сакам преку него да ги гледам на ТВ да ги покажува нели како видео, а ги правам во MP4 High definition video (720p 1280x720),дали во друг формат треба?
Зависи од тоа дали плеерот ги чита тие формати, пробај конвертирај ги во .avi

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
DVD плеерот не чита MP4 формат прави ги во DVD (VOB) формат или avi или xvid.

Член од
23 декември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
11
Зависи од тоа дали плеерот ги чита тие формати, пробај конвертирај ги во .avi
Ја има ли таа опција на таа програма или некоја друга треба да барам за да ги конвертирам?

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Ја има ли таа опција на таа програма или некоја друга треба да барам за да ги конвертирам?
Линкот што си го оставил кажува дека има 47 програми меѓу кои има и за ДВД конверзија. Земи отвори провери јас ја немам таа програма неможам да проверам за тебе!

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.670
Поени од реакции
14.551
Знаете ли некое програмче за масовно менување на имињата на мп3 фајлови? На пример од 01_ovaona-blabla да ги направам да бидам Артист - Име. Сакам само да ги тргнам карактерите (долна црта, бројки...)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Знаете ли некое програмче за масовно менување на имињата на мп3 фајлови? На пример од 01_ovaona-blabla да ги направам да бидам Артист - Име. Сакам само да ги тргнам карактерите (долна црта, бројки...)
Не ти треба програмче.... селектирај ги сите датотеки што сакаш да ги преименуваш... десен клик на првата ...rename...пиши што сакаш ..и ќе ти ги нареди...

пример!

ovaona
ovaona(1)
ovaona(2)
...........
........
ovaona (х)

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.670
Поени од реакции
14.551
Не бива така пошто се работи за песни и сакав место remix да стои Remix, прва голема почетна буква на сите, Feat. наместо feat. ; ft. и такви остали ситници, али се снајдов. Програмот се вика Bulk Renamer или така нешто...

Kajgana Shop

На врв Bottom