Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
па за microsoft excel за него заклучок ми треба за проекна матура ако можеш да ми напишеш ?
Може ...еден збор едно еуро...:D
Вака, инсталирам Windows XP на едно лаптопче мало, од USB. Го направив УСБ-то бутабилно со wintoflash, и коа ќе бутирам од него имам 2 опции. Првата е да почнам инсталација на XP (оној дел што е со правење партиции..) и вика кога ќе заврши оваа фаза пак да бутирам од усб и да продолжам со втората фаза. Правам така, и коа ќе одам на втората фаза ми се појавува ова:

2 дена веќе се мафтам со него и што се не пробав истото ми се појавува. Знае некој што е проблемот?
Пиши го бе лаптопчето со име и презиме!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
ти кажав што е проблемот ти пак не ме слушаш имам вакви 1000 инсталирано linux xp, vista 7

симни си друга верзија на Windows XP без додатоци !

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
ти кажав што е проблемот ти пак не ме слушаш имам вакви 1000 инсталирано linux xp, vista 7

симни си друга верзија на Windows XP без додатоци !
Абе океј е тоа, ама ти викам, неможе со два оперативни система пробав.. Така да не ке да е до тоа. Плус по интернет милион луѓе го имаат истиов проблем. И на самите туторијали пишува дека може да се појавува. Ама ај ќе те послушам ќе пробам да најдам друг ОС.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Луѓе дајте програма за да видам колку проценти ми е здрав хард дискот. Фала однапред:)

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.004
Поени од реакции
12.627
Не можам да додадам уште еден user на компјутерот, пошо стално ми се појавува порака дека името на јузерот не смее да содржи <>+- и така натака. А името е нормално, само букви. Ај некое решение дајте :D Иначе имам Windows 7.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Не можам да додадам уште еден user на компјутерот, пошо стално ми се појавува порака дека името на јузерот не смее да содржи <>+- и така натака. А името е нормално, само букви. Ај некое решение дајте :D Иначе имам Windows 7.
Името на јузерот шо сакаш да го додајш го пишиш на кирилица или латиница?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Ноуп, англиски и таму е наместен...
Ај чекор по чекор, оди во контрол панел, јузер акаунтс, после ојш во manage another account, па после create new account, чекираш standard user, a горе го пишиш името.

Пробај првин рестартирај го компјутерот, знајш пенџере е, требит рестарт :D

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.004
Поени од реакции
12.627
Ај чекор по чекор, оди во контрол панел, јузер акаунтс, после ојш во manage another account, па после create new account, чекираш standard user, a горе го пишиш името.

Пробај првин рестартирај го компјутерот, знајш пенџере е, требит рестарт :D

Сто пати имам пробано, рестартирано, вклучено исклучено.....Еве слика.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Сто пати имам пробано, рестартирано, вклучено исклучено.....Еве слика...
А она UserAccesControl го имаш исклучено? Ако ти е вклучено исклучи го и после пробај да креираш нов јузер.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Сто пати имам пробано, рестартирано, вклучено исклучено.....Еве слика.
Ај пробај вака, десен клик на Command Promt и избери Run As Administrator, потоа во конзолата пиши го овој код:
net user administrator /active:yes , следно направи Log out и освен твојот јузер треба да стои и друг, Administrator. Логирај се преку тој јузер и пробај да креираш нов акаунт со билокое име.​

Kajgana Shop

На врв Bottom