Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
sega probav preku NERO i ima direktna opcija da go reze kako ISO fajl no mi kazauva deka fajlot e pogolem od 2gb i nemoze kako iso. '' the file is larger than 2gb and therefore cannot be storret in iso file system. please use the udf file sistem to write such large file.this can be done with another compilation type.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
sega probav preku NERO i ima direktna opcija da go reze kako ISO fajl no mi kazauva deka fajlot e pogolem od 2gb i nemoze kako iso. '' the file is larger than 2gb and therefore cannot be storret in iso file system. please use the udf file sistem to write such large file.this can be done with another compilation type.
Десен клик на ISO фајлот и иди Open With Nero Burning Rom и одма ќе ти даде опција за режење.

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
edinstveno sto mi dava da go rezam exstraktiraniot folterot e kako UDF format pa sega ako nekoi znae da kaze ako go izrezam taka posle ke moze da ja stavam sedmicata na kompjuterot ( dali ke moze da bootira ako e kako udf format )

T

Tetro

Гостин
amaaaaaan :( emi nemozam da pram niso na kom ne mozam da slusam na youtube nemozam sliki a snimam ne mozam skajp da vkl ni msn niso niso :(
најди некој што има правено формат (некој што го знаеш и кој стварно има правено формат). прашај го дали знае да прави формат на пц, ако ти одговори потврдно, без да те лаже, може да свршите работа. :pipi:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
дечки ај кој може да ми помогне... иам проблем.. и работава е ВРВКА! :)

земав лаптопче на користење од оние шо им ги даваат на професорите у средно и место линукс сакам да инсталирам виндоус е сеа. барам програмче кое ке работи на линукс за делење на дискот на 2 партиции а притоа да не форматирам или да бришам фајлови од линуксот... дајте некоја алтернатива ве молам !!!!!

Член од
2 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
2
Здраво.. дали некој знае дали можам да едитирам една роиграма ко на пример за продавница или рецепција со мое лого внатре а постоечкото да го избришам да стаам мое ако ме разбирате за шо ви зборам дали постои некоја програма шо може да се праи ????? Барав по гоогле ама ништо не можаам да најдам поконкретно!

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
дечки ај кој може да ми помогне... иам проблем.. и работава е ВРВКА! :)

земав лаптопче на користење од оние шо им ги даваат на професорите у средно и место линукс сакам да инсталирам виндоус е сеа. барам програмче кое ке работи на линукс за делење на дискот на 2 партиции а притоа да не форматирам или да бришам фајлови од линуксот... дајте некоја алтернатива ве молам !!!!!
Tука има нешто. А и Тука. И двете нудат едноставен интерфејс и тоа што го бараш, се зависи од вкусот нали : )

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Tука има нешто. А и Тука. И двете нудат едноставен интерфејс и тоа што го бараш, се зависи од вкусот нали : )
Заштитени се линуксите на тие лаптопје :) , така што мора да си направи Boot Flash кој работи под ДОС и го содржи Partition Magic, па да го направи посакуваното.

T

Tetro

Гостин
Здраво.. дали некој знае дали можам да едитирам една роиграма ко на пример за продавница или рецепција со мое лого внатре а постоечкото да го избришам да стаам мое ако ме разбирате за шо ви зборам дали постои некоја програма шо може да се праи ????? Барав по гоогле ама ништо не можаам да најдам поконкретно!
Зависи како е запакувана базата. Не би играл на такви нешта, најдобро да си направиш програма од 0 (нула).

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Откако го преинсталирав виндоусот,неможам ништо да симнувам преку интернет.

Значи пишам нешто .... и ми излегува сосема трето.
Исто така и кога сакам да пребарувам слики,идам на Images напишам долу и на крајот пак ме враќа на почетна.

Пробав со три различни броусери,ама исто.

Решение?

Член од
2 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
2
Откако го преинсталирав виндоусот,неможам ништо да симнувам преку интернет.

Значи пишам нешто .... и ми излегува сосема трето.
Исто така и кога сакам да пребарувам слики,идам на Images напишам долу и на крајот пак ме враќа на почетна.

Пробав со три различни броусери,ама исто.

Решение?
хехе ПРЕФОРМАТ ОЧИГЛЕДНО си заебал нешо дека си форматирал

--- надополнето ---

Зависи како е запакувана базата. Не би играл на такви нешта, најдобро да си направиш програма од 0 (нула).
Чаре нема значит а?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Абе...каков преформат,само тоа ли ќе правам.
Мора да има друго решение.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Кога пробувам да ја стартнам GTA IV ми се појавува следниов проблем:

PLS help, стварно ми се игра -.-

T

Tetro

Гостин
Кога пробувам да ја стартнам GTA IV ми се појавува следниов проблем:

PLS help, стварно ми се игра -.-
најди си го .exe фајлот на нет :smir:

--- надополнето ---

Абе...каков преформат,само тоа ли ќе правам.
Мора да има друго решение.
симни ccleaner и зачисти малку

Kajgana Shop

На врв Bottom