Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Go formatirav kompijuterov i staviv windows 7 i sega ne mozam da pisam na kirilica. Probav da instaliram kirilicen fon ama koga ke stegnam instal mi pisi deka fontot e veke instaliran.. Pomosh?
Тебе ти треба македонска поддршка а не македонски (кириличен) фонт. Фонтот ти е за да пишуваш во Word, Photoshop и такви некои програми. Пробај ќе видиш.

А за вака, треба да си инсталираш македонска поддршка.

1. Оди во контрол панел таму во Region and Language
  2. Во табот Format одбери Macedonian
  3. Во табот Location одбери Macedonian
  4. Во табот Keyboard and Language клик на Change Keyboards оди на Add и додај Macedonian
  5. ОК и рестарт

Имам Ацер 5542 купен некаде пред 2-3 месеци :) последнов месец некој проблем има ми се окочува целосно и се затемнува мониторот.....се појавува црна слика и си стои така -.-и после тоа морам да го исклучам =((
Прегледај го приврзокот 28686
^ ова се појавува од кога ќе го укл.
Што е проблемов знае некој? :) фала.
А што си направил / сменил / избришал / инсталирал пред да почне да ти се појавува ова? И кога точно ти се прави ова?

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Имам Ацер 5542 купен некаде пред 2-3 месеци :) последнов месец некој проблем има ми се окочува целосно и се затемнува мониторот.....се појавува црна слика и си стои така -.-и после тоа морам да го исклучам =((
Прегледај го приврзокот 28686
^ ова се појавува од кога ќе го укл.
Што е проблемов знае некој? :) фала.
Ова обично се случува како резултат на некое неправилно инсталирање или бришење на некој драјвер или програм. Пробај влези во Safe mode. Кога ќе влезеш таму да не се изненадиш Виндовсот ќе ти биде 16- битен со мала графика. Потоа од таму направи му рестарт. Ако продолжи понатаму да ти прави вакви проблеми, најдобро е да го форматираш.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Тебе ти треба македонска поддршка а не македонски (кириличен) фонт. Фонтот ти е за да пишуваш во Word, Photoshop и такви некои програми. Пробај ќе видиш.

А за вака, треба да си инсталираш македонска поддршка.

1. Оди во контрол панел таму во Region and Language
  2. Во табот Format одбери Macedonian
  3. Во табот Location одбери Macedonian
  4. Во табот Keyboard and Language клик на Change Keyboards оди на Add и додај Macedonian
  5. ОК и рестарт

OK mi e zamrznato, ne mozam da go stisanm.. :(

Едит: Немало потреба да одам во Change Keyboards и Add. Доволно било само во Keyboard and Language

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184

OK mi e zamrznato, ne mozam da go stisanm.. :(

Едит: Немало потреба да одам во Change Keyboards и Add. Доволно било само во Keyboard and Language

Па ке притисниш на плусот и ке селектираш таму македонски и ок.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Ми треба програма за да го следам потрошениот сообраќај.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Кажете некој добар антивирус шо не јаде многу рисорси?
НЕ мора да е одличен со активна протекција, ама на скан да си наоѓа се шо треба (и да има антималвер/спајвер)

T

Tetro

Гостин
НЕ мора да е одличен со активна протекција, ама на скан да си наоѓа се шо треба (и да има антималвер/спајвер)
користам avast веќе 3-4 години, подобар нема според мене, џабе се и касперски и нод32.

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0

Па брачко јас Нод би ти го препорачал, јас си го користам едно 2-3 год и сууупер е

R

Rigel Kent

Гостин
Koga go uklucuvam PC-to mi se pojavuva user account.

Uzasno me nervira, kako da go isklucam voopsto da ne mi se pokazuva i direktno da se uklucuvam .

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Koga go uklucuvam PC-to mi se pojavuva user account.

Uzasno me nervira, kako da go isklucam voopsto da ne mi se pokazuva i direktno da se uklucuvam .
Кој оперативен систем го имаш?
Иначе јас ти препорачувам да не го правиш тоа поради сигурносни причини. Уште би ти препорачал да си ставиш лозинка на корисникот. Аок треба кажи му ја и на друг ама важно да има некаква лозинка.

R

Rigel Kent

Гостин
Кој оперативен систем го имаш?
Иначе јас ти препорачувам да не го правиш тоа поради сигурносни причини. Уште би ти препорачал да си ставиш лозинка на корисникот. Аок треба кажи му ја и на друг ама важно да има некаква лозинка.

XP , domasen PC ne mi e potrebno ova user account , moze da ne se pojavuva :)

Kajgana Shop

На врв Bottom