Помош, софтверски проблеми и совети

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.740
Поени од реакции
10.017
Ја направив постапкава и го исчисти дискот, при што во CMD се појави цел диск дека е празен и на една партиција.

Но сега кога пробувам да го инсталирам Windows, пак ги даде двете партиции со меморија зафатени како што беа претходно и пак не може во C да го инсталирам оперативниот систем оти наводно немало доволно меморија и не може да се направи format или delete.

Потоа пробав во D и тргна инсталацијата и на 71% ми се појави ова "Windows cannot install required files the file may be corrupt or missing. Make sure all files required for instalation are avalible, and restart the instalation. Error code 0x80070570".

Што да направам сега?

Во предвид доаѓа да избришам/форматирам и сѐ од дискот ако е потребно.
Исто можеш да креираш и да бришеш партиција преку cmd, провери дали ти е MBR или GPT дискот што сакаш инсталираш виндовс на него, за виндовс 10 треба да е GPT. Истото можеш да го направиш преку CMD.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.290
Поени од реакции
7.981
Каде да ја инсталирам CrystalDiskInfo?
Зошто на хард дискот не можам, се рестартира. Објасни ми ако сакаш подетално.
Simni go na drug PC Strelec image i so Rufus go instaliras na prazen USB (4-8Gb).
Pri instaliranje mozhi Windows da ti prijavi 3-4 pati deka nekoj fajlovi se Virus AMA ne se!
Znach site gi odblokiruvash .
Na YouTube imas dovolno videa za Rufus i Strelec image

Usb Stick vo defektniot PC i go bootuvash od USB so Windows 10.
Wo toj Windows ti se instalirani site programi shto ti trebaat za da proverish dali diskot e defekten, imash i antivirus program i program za Format i ....

Probaj dali ce uspees da spasish nekoj dokument .
I vo sekoj sluchaj baraj nov Harddisk

Член од
2 ноември 2015
Мислења
205
Поени од реакции
53
Исто можеш да креираш и да бришеш партиција преку cmd, провери дали ти е MBR или GPT дискот што сакаш инсталираш виндовс на него, за виндовс 10 треба да е GPT. Истото можеш да го направиш преку CMD.

Пробав со постапкава и кога ќе напишам convert GPT, се појавува Virtual Disk Service error: The specified disk is not convertible. CDROMs and DVDs are examples of disks that are not convertable. The reason is that by using windows built-in utility to convert disk type, како на сликата подолу:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.740
Поени од реакции
10.017
Пробав со постапкава и кога ќе напишам convert GPT, се појавува Virtual Disk Service error: The specified disk is not convertible. CDROMs and DVDs are examples of disks that are not convertable. The reason is that by using windows built-in utility to convert disk type, како на сликата подолу:
Ај провери у биос дали ти е наместено legacy или uefi.
Исто погоре ти сугерираа да превиш преку rufus само извади си windows iso од официјалната страна на микрософт.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
145
Поени од реакции
135
znaw li nekoj da mi pomogne da aktiviram windows7? mi bara product key
vo red si bese no instalirav update i mi izbrisa , sega ekranot mi e crn i mi pisuva the copy of windows is not genuine
po net sto barav niedno ne prifaka , ako nekoj znae da mi pomogne

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.118
Поени од реакции
42.821
vo red si bese no instalirav update i mi izbrisa , sega ekranot mi e crn i mi pisuva the copy of windows is not genuine
Пак треба да го активираш. Иначе пробај активирај со скрипта massgravel. На 10 и 11 работи. За 7 не сум сигурен.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.290
Поени од реакции
7.981
Kupi si legalna licenca. Imash po internet za 3-4€. I sotaa licenca mizhish gratis Update na Windows 10
Inace ako e Enterprise verzija nema da mozhish da si zavrshish ( povtorno aktiviranje) rabota.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
145
Поени од реакции
135
Kupi si legalna licenca. Imash po internet za 3-4€.
Inace ako e Enterprise verzija nema da mozhish da si zavrshish ( povtorno aktiviranje) rabota.
7 ultimate e
a vaka kolku vreke ke raboti
Автоматски споено мислење:

Пак треба да го активираш. Иначе пробај активирај со скрипта massgravel. На 10 и 11 работи. За 7 не сум сигурен.
a kaj da najdam takva skripta

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.290
Поени од реакции
7.981
7 ultimate e
Go koregirav postot pogore.
Ete ti link i teraj.
Ako ne ti se davaat 3€ togash baraj na YouTube upatstvo za aktiviranje so Reg.key

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.177
Поени од реакции
9.677
Пробај со ова.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.118
Поени од реакции
42.821
7 ultimate e
Автоматски споено мислење:

a kaj da najdam takva skripta
Ќе го симнеш како zip, ќе го екстрактираш со win rar и ќе ја отвориш. Скриптата сама работи и активира, само треба да одбереш што сакаш. Еве и упатство.
  1. Download the file using the links provided below.
    or
  2. Right-click on the downloaded zip file and extract
  3. In the extracted folder, find the folder named All-In-One-Version
  4. Run the file named MAS_AIO.cmd
  5. You will see the activation options, follow the on-screen instructions.
  6. That's all.

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2019
Мислења
145
Поени од реакции
135
Ќе го симнеш како zip, ќе го екстрактираш со win rar и ќе ја отвориш. Скриптата сама работи и активира, само треба да одбереш што сакаш. Еве и упатство.
  1. Download the file using the links provided below.
    or
  2. Right-click on the downloaded zip file and extract
  3. In the extracted folder, find the folder named All-In-One-Version
  4. Run the file named MAS_AIO.cmd
  5. You will see the activation options, follow the on-screen instructions.
  6. That's all.
Ova MI pokazuva

Attachments

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.118
Поени од реакции
42.821
Ти си го отворил од некаков темп фолдер. Направи нов фолдер на десктоп стави го зипот внатре. Десен клик, extract here на зипот. После најди го фолдерот Аll-in-one-version во тие екстрактирани фајлови. Таму имаш фајл MAS_AIO.cmd и него ќе го кликнеш ќе ти извади опција дали сакаш виндовс да активираш или офис и ти треба да одбереш што сакаш и ентер.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
145
Поени од реакции
135
Ти си го отворил од некаков темп фолдер. Направи нов фолдер на десктоп стави го зипот внатре. Десен клик, extract here на зипот. После најди го фолдерот Аll-in-one-version во тие екстрактирани фајлови. Таму имаш фајл MAS_AIO.cmd и него ќе го кликнеш ќе ти извади опција дали сакаш виндовс да активираш или офис и ти треба да одбереш што сакаш и ентер.
Uuuf napravi ko sto napisam I sega ova MI izleze

Attachments

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.118
Поени од реакции
42.821
Uuuf napravi ko sto napisam I sega ova MI izleze
изгледа не работи за 7ка, иако на странава им вика дека работело. Производот не е поддржан. Би ти препорачал за инсталираш 10ка или подобро 11. Со, ова нема да имаш проблем да го активираш. А ако сакаш 7, може некои други скрипти да побараш или да најдеш некој преактивиран OS, уште подобро. Само да исклучиш апдејти пошто пак ќе ти бара да го активираш.

Kajgana Shop

На врв Bottom