Помош, софтверски проблеми и совети

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
А може некој да ми помогне за мојот проблем или треба тема да отворам за ова?

Вака сеа. Имам лаптоп со снимен Ubuntu на него, и рс со Win 7. 2та се приклучени на ист рутер. Сакам да ги поврзам така што ќе може од лаптопот да влезам во рс-то и да си префрлувам фајлови со лан брзина. Значи File Sharing ама само на иста мрежа. Да неможе да ми влезе некој од страна, и да нема password. Сакам да овозможам само D партицијата да ми биде Shared. Пробував прееска да влезам, ама стискам 2 пати од лаптопот на името на рс-во - ми се појавува едно прозорче со име, domain и password. А јас воопшто неам ставено password на рс-во. Help pls.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Здраво на сите каде можам да најдам Windows XP македонски ??ве молам помагајте

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
мојот проглем е тоа што кога ќе стиснам да ми се отворат D и C ми доаѓа делот као Open With и освен со Explore или горе у adress bar да пишам D:/. Решение?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
мојот проглем е тоа што кога ќе стиснам да ми се отворат D и C ми доаѓа делот као Open With и освен со Explore или горе у adress bar да пишам D:/. Решение?
Autorun.inf вирус имаш.

Mоже да го средиш преку цмд а може и вака.

Отвори notepad ископирај го следниов код. Сними како autorun.bat на десктоп. Отвори го ќе се отвори цмд конзола и ќе се затвори.

Код:
c:
cd \
attrib -s -h -r autorun.inf
del autorun.inf
d:
cd \
attrib -s -h -r autorun.inf
del autorun.inf
Во зависност од партициите смени соодветно со твоите ако имаш приме Е: ќе смениш или ќе додадеш нова команда под горниве.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
1. Како да ги зачувам омилените страни (Faborites) од фајрфоксот, планирам да го форматирам комп? и
2. Ми треба некој добар анти вирус со сериал?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
1. Како да ги зачувам омилените страни (Faborites) од фајрфоксот, планирам да го форматирам комп? и
За првото Bookmarks > Organize Bookmarks pa Import and Backup и во File > Export from the Bookmark Manager.
И после на фајлот што ќе го зачуваш по форматирање ќе му направиш Import на истиот начин.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
MozBackup e нај добро за такви работи Download

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
ако можи и линк за даунлоад

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Има тема за ова, [thread=47439]„Локализиран софтвер на македонски“[/thread]. Таму е линкот.

@Junkie, ај отклучи ја темата да го вратам тоа мислењето со четирите нови програми кое го снема кога го вратија бекапот на форумов.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Што ке ти е Windows XP на македонски ??? ако сакаш даго користиш на македонски заборави го SP3 за XP бидејки не работи на Service Pack 3 само на SP2

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Што ке ти е Windows XP на македонски ??? ако сакаш даго користиш на македонски заборави го SP3 за XP бидејки не работи на Service Pack 3 само на SP2
Xp немора да е ни СП2 каков бил само на македонски да е
иначе фала за помошта

Kajgana Shop

На врв Bottom