Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
29 август 2009
Мислења
327
Поени од реакции
23
Кога ќе го уклучам Компјутерот за околу 2/3 минути работа, во дсениот долен агол се појавува Windows virtual memory is too low, и кочи нешто комјутерот. Што треба да превземам да го решам овој проблем?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кога ќе го уклучам Компјутерот за околу 2/3 минути работа, во дсениот долен агол се појавува Windows virtual memory is too low, и кочи нешто комјутерот. Што треба да превземам да го решам овој проблем?
Имаш малку рам и МНОГУ процеси ти работат во позадина (или па малку ама МНОГУ цицаат рам).

Start - Run - msconfig - Startup - одштиклирај ги процесите што не ти требаат и рестартирај го РС.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Значи вака. Имам Windows 7 Ultimate 64-bit и во потрага сум по програма за режење. Значи ги испробав Nero, CD Burner XP, ImgBurn, Express Burn & Infra Recorder. Од нив само ImgBurn не ми ги заебуваше цд-њата. Сите други не ја вршеа работата што треба да ја вршат. Ај кажете некоја добра и испробана програма што нема да ми ги уништува цд-њата.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Значи вака. Имам Windows 7 Ultimate 64-bit и во потрага сум по програма за режење. Значи ги испробав Nero, CD Burner XP, ImgBurn, Express Burn & Infra Recorder. Од нив само ImgBurn не ми ги заебуваше цд-њата. Сите други не ја вршеа работата што треба да ја вршат. Ај кажете некоја добра и испробана програма што нема да ми ги уништува цд-њата.
1. А тебе да не ти е сјебан режачот?
2. Да не режаш на х100 брзина?
3. Да не имаш чкарт цедиња?
4. Да не ти е чкарт (марка) режачот?

Јас со NERO режам без гајле, за мерак.

Пробај со последната верзија од Nero 7 (7.11.10.0)

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
1. А тебе да не ти е сјебан режачот?
2. Да не режаш на х100 брзина?
3. Да не имаш чкарт цедиња?
4. Да не ти е чкарт (марка) режачот?

Јас со NERO режам без гајле, за мерак.

Пробај со последната верзија од Nero 7 (7.11.10.0)
1. Не ми е сјебан режачот бидејќи можам да режам цд-ња преку Windows Explorer & ImgBurn
2. Режам најчесто на 48х, ама дури и на помалку пак не ги реже
3. Пробав со повеќе цд-ња - ИСТО е. Плус, не би рекол дека е до цд-њата пошто нагласив дека само со тие програми нејќе. Преку Explorer & ImgBurn - сака
4. Не, режачот ми е Pioneer DVR-212D. Ако тој е чкарт, незнам кој е добар :toe:

PS: Ја тестирав Nero Burning Rom 9.4.13.2d Micro Edition, а предходно ја имав користено и 7.11.10.0, ама исто беше. И со 2те ми јавува иста грешка на почетокот на процесот. "burning process failed"

PPS: Ти која верзија на Windows ја имаш?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
1. Не ми е сјебан режачот бидејќи можам да режам цд-ња преку Windows Explorer & ImgBurn
2. Режам најчесто на 48х, ама дури и на помалку пак не ги реже
3. Пробав со повеќе цд-ња - ИСТО е. Плус, не би рекол дека е до цд-њата пошто нагласив дека само со тие програми нејќе. Преку Explorer & ImgBurn - сака
4. Не, режачот ми е Pioneer DVR-212D. Ако тој е чкарт, незнам кој е добар :toe:

PS: Ја тестирав Nero Burning Rom 9.4.13.2d Micro Edition, а предходно ја имав користено и 7.11.10.0, ама исто беше. И со 2те ми јавува иста грешка. "burning process failed"

PPS: Ти која верзија на Windows ја имаш?
1. Користам Windows 7
2. (моментално) Користам NERO 9
3. СЕКОГАШ режам:
- DVD на х4 или х6 (претежно х4, од 19 Декември 2012 ќе почнам да режам на х32 :) )
- CD на х10 или х12
4. Имам режаш NEC стар веќе 5 години, чита и режа безпрекорно секаков вид на CD/DVD.

Да си направиш ти Upgrade на Firmware на режачот?
Пред да направиш, пробај режај некое DVD на 4 брзина.

И пообјасни малку, како ти ги сјебува цедињата:
Ги режа 100% ама после не ги чита убаво?
Или не ги режа, ти вади некоја грешка?

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
1. Користам Windows 7

И пообјасни малку, како ти ги сјебува цедињата:
Ги режа 100% ама после не ги чита убаво?
Или не ги режа, ти вади некоја грешка?
Направив Edit на постот, ама веројатно не си го забележал. Еве убаво ќе објаснам.
Ги јебе цд-њата на почетокот на процесот. Значи само што ќе ги кешира фајловите, таман да почне да реже јавува грешка. И после цд-то во My Computer изгледа пополнето, а уствари ништо нема внатре.
Дали користиш 64-bit Windows?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Направив Edit на постот, ама веројатно не си го забележал. Еве убаво ќе објаснам.
Ги јебе цд-њата на почетокот на процесот. Значи само што ќе ги кешира фајловите, таман да почне да реже јавува грешка. И после цд-то во My Computer изгледа пополнето, а уствари ништо нема внатре.
Дали користиш 64-bit Windows?
Да, користам Windows 7 Ultimate x64.
Пробај uninstall на режачот (преку device manager), направи рестарт на РС, после види дали има некој нов Firmware за него и напрај му апдејт.

Од кога те зеза вака?

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Да, користам Windows 7 Ultimate x64.
Пробај uninstall на режачот (преку device manager), направи рестарт на РС, после види дали има некој нов Firmware за него и напрај му апдејт.

Од кога те зеза вака?
Од кога купив нов компјутер (мај 2009). Претходно на стариот имав XP, режачот таму ми беше и све си работеше добро со Nero 7. Кога го земав новиот имав Vista Ultimate 64-bit ама од тогаш имам проблеми :toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Од кога купив нов компјутер (мај 2009). Претходно на стариот имав XP, режачот таму ми беше и све си работеше добро со Nero 7. Кога го земав новиот имав Vista Ultimate 64-bit ама од тогаш имам проблеми :toe:
Јас се мислам дека е 90% до режачот...

Ако можеш, стави го режачот на некој друг РС (пример стариот), на некој друг оперативен систем, пробај да режаш исто како што пробуваш сега, па види што ќе биде.

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Mi e zaeban DVD-Romot na PC`to sakam da mu udram format na HDD i da si inst Win7 no sega ne mozam.. Moze nekoj da mi kaze kako da formatiram od USB.?

Kajgana Shop

На врв Bottom