Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ја свршив таа работа и го снимав филмот на Dvd cd, во апликацијата Nero Expreess. Арно ама кога ќе го пуштам филмот преводот тече побрзо или побавно од тоа што го зборуваат актерите. Се мислев дали е до брзините што треба да се наместат за снимање, ги испробав сите. Имаше 1х(1,385кб/с), 2х(2,770кб/с) и 4х(5,540кб/с), јас ги испробав сите, и ниту една не го синхронизира преводот со филмот. Што е проблемот???...Што да превземам???

Проблемот е што преводот не ти е точен. Најди си точен превод, прегледај го на РС, види дали ќе е се супер, па после режај.

Вака се бара:

Пример, филмот ти е земен од aXXo и фајлот се вика нешто вака:

Naslov[2007]DvDrip.AC3[Eng]-aXXo

И ти треба сега да најдеш превод што е ЗА ТОЈ ФИЛМ т.е. преводот да е за Наslov[2007]DvDrip.AC3[Eng]-aXXo

Тогаш 100% преводот ќе е точен.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Вака сеа. Имам лаптоп со снимен Ubuntu на него, и рс со Win 7. 2та се приклучени на ист рутер. Сакам да ги поврзам така што ќе може од лаптопот да влезам во рс-то и да си префрлувам фајлови со лан брзина. Значи File Sharing ама само на иста мрежа. Да неможе да ми влезе некој од страна, и да нема password. Сакам да овозможам само D партицијата да ми биде Shared. Пробував прееска да влезам, ама стискам 2 пати од лаптопот на името на рс-во - ми се појавува едно прозорче со име, domain и password. А јас воопшто неам ставено password на рс-во. Help pls.

Член од
29 август 2009
Мислења
327
Поени од реакции
23
Проблемот е што преводот не ти е точен. Најди си точен превод, прегледај го на РС, види дали ќе е се супер, па после режај.

Вака се бара:

Пример, филмот ти е земен од aXXo и фајлот се вика нешто вака:

Naslov[2007]DvDrip.AC3[Eng]-aXXo

И ти треба сега да најдеш превод што е ЗА ТОЈ ФИЛМ т.е. преводот да е за Наslov[2007]DvDrip.AC3[Eng]-aXXo

Тогаш 100% преводот ќе е точен.
Јас кога го спуштив филмот имаше сличен наслов како тој погоре. Пр: scream[2007]DvDrip.AC3[eng]-aXXo/avi, а јас го изменав во scream.avi .... бидејќи преводот ми беше scream.str ....Сега како што те сватив, форматот на филмот пр: аХХо треба да биде идентичен со форматот на на преводот - и тој да биде аХХо формат...или?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас кога го спуштив филмот имаше сличен наслов како тој погоре. Пр: scream[2007]DvDrip.AC3[eng]-aXXo/avi, а јас го изменав во scream.avi .... бидејќи преводот ми беше scream.str ....Сега како што те сватив, форматот на филмот пр: аХХо треба да биде идентичен со форматот на на преводот - и тој да биде аХХо формат...или?
Тоа аХХо не е формат, туку групација која рипува филмови. И ти треба да најдеш превод што е направен за филмот кој е рипуван од таа групација.

Значи ако филмот е од аХХо, барај и преводот да е за аХХо.

Или па замарај се, симни 15 преводи, пробај ги сите, кој ќе одговара, тој сними си го.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Ти го препорачав Core Temp, си ми пишал дека програмот е само за AMD процесори.... :nenene:

Или си симнал нешто друго, или си утнал нешто....

Еве симни го од тука, имаш и за x86 и x64 битен оперативен систем

Јас го користам (имам Intel) одлично си ја врши работата, покажува температура на сите јадра, моментална, минимална, максимална...
Открив што е проблемот процесорот ми е малце застарен :Р и затоа не го прифаќало , ќе пробам со постара верзија :)
во секој случај фала :)

Член од
31 јануари 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Google Chrome Проблемче

не ми ја отвара една страна веќе една недела ми сеа јавува следново
This webpage is not available.

The webpage at http://не е важно која.com.mk/ might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.

More information on this error
Below is the original error message

Error 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): Unknown error.
п.с не знаев темава за кај е па преместетеја ако не е за овде.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Пробај со друг прелистувач, пример Moziila Firefox или Opera или Internet Explorer 8, и ако отвори таму на него да останеш, а Chrome да го одинсталираш од корен оти за ништо не го бива. Не ти отвара една обична страница.

Член од
31 јануари 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
пробав со сите можни пребарувачи истото го јавува кај сите..

Член од
31 јануари 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
страната си е во ред на нејзе сум администратор ама не ми ја отвара со никаков пребарувач затоа што сум админ сум олку загреан да го решам проблемо не за друго....помош!!

*страната е избришана од модератор

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Е па ако беше во ред немаше да имаш проблем. Иначе колку што гледам, ова е серверски проблем. Серверот му дава одговор на клиетот, ама со грешка.

Јави се во хостот прашај, влези во админ панелот среди си ја. Кажи повеќе информации. Што сервер е, (Apache, IIS, нешто трето), што се врти на серверот, PHP, ASP.NET, нешто трето и такви работи.

Иначе колку што гледам јас темава е за во подфорумот „Веб дизајн, ...“

Член од
31 јануари 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
епа друже од страна на страна што се пордазбира цпанел креирана е со џумла ни во џумлата не можам да влезам ни во цпанел ни со фтп ни никако исто ми го дава а истото ми го дава и на страната на хостингот и на страните кои се хостирани од хостингот што го имам јас...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
епа друже од страна на страна што се пордазбира цпанел креирана е со џумла ни во џумлата не можам да влезам ни во цпанел ни со фтп ни никако исто ми го дава а истото ми го дава и на страната на хостингот и на страните кои се хостирани од хостингот што го имам јас...
Доколку е падната официјалната страна на хостинг провајдерот очигледно дека имаат проблеми. Почекај да се среди или контактирај ги на маил.
Едноставно е и логично.

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Некој да препорача програмче за мониторинг на интернет сообраќајот?Нешто у стил колку МБ сум потрошил.

Kajgana Shop

На врв Bottom