Помош, софтверски проблеми и совети

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Не знам дали е за тука проблемчево ама ајде: кога стегнувам да ми се спушти/даунлоадира песна од некоја страница (пр. МММ) наместо да ми се појави прозорец за да одберам каде да ја снимам, директно ми се пушта на Виндоус медиа плеер. Како да наместам да не ми се пушта песната директно, туку да ми се појавува прозорчето за да можам да ја снимам на хард диск?
Поздрав.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Не знам дали е за тука проблемчево ама ајде: кога стегнувам да ми се спушти/даунлоадира песна од некоја страница (пр. МММ) наместо да ми се појави прозорец за да одберам каде да ја снимам, директно ми се пушта на Виндоус медиа плеер. Како да наместам да не ми се пушта песната директно, туку да ми се појавува прозорчето за да можам да ја снимам на хард диск?
Поздрав.
Aко пробуваш да симињаш со Гоогле Хром и мене така ми прави.Ископирај го линкот што ти го пушта во WMP и отвори го на Мозила или на Интернет Експлорер,така ти дава да ги сејвуваш.Така е кај мене.

I

InF3cTeD

Гостин
Поздрав.
Мора да ти даде опција да бираш Open with(си бираш преку шо да ти го отвори) или Save as(и локација кај да ти го даунлоадира)...така некако мислам дека беше,или директно ти го симнува фајлот на зададеното место...зависно кај ти е наместено на Мозила,Експлорер итн. да ти одат фајловите шо ги симнуваш.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам потреба да снимам од стриминг радио што го слушам на winamp директно на хард. Пробав со streamingreapper и Audio mid recorder ама постојано ми дава грешка као дека немам сетирано record device и никако не можам да го средам. Некој да има работено со слично нешто па да излезе во пресрет?:smir:
Оди во контрол панел па во саунд и таму во рекординг селектирај го тоа STEREO MIXER и намести гласност (не го бива на најјако).

Сега на било која програма што ќе стиснеш рекорд, се што е звук од компјутер ќе го сними во фајл. Расчепкај ќе сватиш што е работата. Јас вака снимав преку најнормалниот Sound Recorder од самиот Windows што е.

Поздрав.
Пробај десен клик на линкот од песната, одбери SAVE LINK AS... и одбери кај да се зачува.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Ај ако можи некој нека ми најди Product Key за Office 2007 :)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
Земав лаптоп и сега за да инсталирам windows, кај што треба да селектирам на која партиција да го инсталира на двете ми пишува primary, и кога ќе селектирам ми вика дека неможе таму зошто не е NTFS (изгледа го згрешив името). Како да ја направам партицијата NTFS?

Pinky!

Guus Hiddink
Член од
8 јануари 2010
Мислења
9
Поени од реакции
3
Земав лаптоп и сега за да инсталирам windows, кај што треба да селектирам на која партиција да го инсталира на двете ми пишува primary, и кога ќе селектирам ми вика дека неможе таму зошто не е NTFS (изгледа го згрешив името). Како да ја направам партицијата NTFS?
Прво избриши ги и двете потоа подели ги на Ц и Д форматирај ја Ц и инсталирај :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
При стартување на Пц Виндосот ми бара да го активирам и никако немозам да му влезам освен у САФЕ моде има ли некој крак како да го остранам или морам одново да инсталирам виндос фала..

Pinky!

Guus Hiddink
Член од
8 јануари 2010
Мислења
9
Поени од реакции
3
При стартување на Пц Виндосот ми бара да го активирам и никако немозам да му влезам освен у САФЕ моде има ли некој крак како да го остранам или морам одново да инсталирам виндос фала..
Пробај со ова!:vozbud:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Абе оти секојпат ова ми се појавува, пример ке оклучам игра, и тоа ке се појава, и ке играм и право ке се појава и ке се исклуче играта, мислам како ( Alt + Tab ) ...
Дај помогнете како да го мајнам ова шеј .:)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Абе оти секојпат ова ми се појавува, пример ке оклучам игра, и тоа ке се појава, и ке играм и право ке се појава и ке се исклуче играта, мислам како ( Alt + Tab ) ...
Дај помогнете како да го мајнам ова шеј .:)
Избриши го NERO, направи рестарт на РС и види дали пак ќе те зеза. После инсталирај си некое поасално NERO.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Избриши го NERO, направи рестарт на РС и види дали пак ќе те зеза. После инсталирај си некое поасално NERO.
Како што гледам, не се појавува.
А мора ли да инсталирам друго Неро ?

Fama

Bombin' thru the speakaz
Член од
10 февруари 2009
Мислења
518
Поени од реакции
19
Ne znam dali e ova prikladno mesto da pobaram serial number za Ableton 6.0.1
Procepkav na internet no nikako nemozev da pronajdam, bi bil blagodaren ako nekoj mi pomogne so ova.

Kajgana Shop

На врв Bottom