Помош, софтверски проблеми и совети

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Driver Magician :helou:

Ај за мене: Како да пуштам флв видео во Едубунту. Побарав на гугл, не најдов ништо конкретно!
преку што го пушташ?
Totem, VLC, MPlayer имаат поддршка за флв

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Driver Magician :helou:

Ај за мене: Како да пуштам флв видео во Едубунту. Побарав на гугл, не најдов ништо конкретно!
Пушти го фајлот со било кој плеер што го имаш, ќе ти каже дека немаш кодеци и сам ќе се конектира на нет и ќе си симне.

Повеќе имаш во подфорумот за Linux.

Отвори го фајлот ДИРЕКТ преку неро (значи десен клик - open with)
Таму намести си брзина на режање и режај.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Зошто неможем да праем дефрагментација? :\

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
преку што го пушташ?
Totem, VLC, MPlayer имаат поддршка за флв
И VLC и Mplayer не препознаваат. Се фаќа ли Гом плеер на Линукс?

Пушти го фајлот со било кој плеер што го имаш, ќе ти каже дека немаш кодеци и сам ќе се конектира на нет и ќе си симне.

Повеќе имаш во подфорумот за Linux.

Отвори го фајлот ДИРЕКТ преку неро (значи десен клик - open with)
Таму намести си брзина на режање и режај.
Немам начин да го конектирам на нет:kesa:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Eве ти KMPlayer за Linux, пробај го, тој си има вградени кодеци.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53

Ако на некој даскал правиш, стави му ubuntu со скин од edubuntu. Така и така зезат со администраторските права.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Ако на некој даскал правиш, стави му ubuntu со скин од edubuntu. Така и така зезат со администраторските права.
А бе толкаво малтретирање за едни цртани :wink:

А програмата од Корун не можем да ја инсталирам, нема сетап!

Гом плаеер симнав, ама не ми дава да инсталирам, како што пиша Вико зајбават администраторските права:toe:

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
'One of the USB devices attached to this computer has malfunctioned and Windows does not recognise it'.

shto e rabotava so kompjuterov nieden usb port ne rabotit. Korun vejke mi odgovori ama probuvav, no ne fajkat :S.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Значи проблемов го имав во септември коа ми беше апла сјебан компјутерот и после 2 минути работа се гасеше... му направив и формат... и проблемот исчезна но не во целост... кога пуштам ВИДЕО ФАЈЛ.... сликата е ЗЕЛЕНА и за 3 секунди ми се укочува компјутерот ми се појавува плавиоt ekran и сеа незнам што пишува во целост но запамтив дека на крај пишува Dumping Psyhical Memory ( и број 1,2,3,.....)
Дали некој има претстава што е проблемот што не успеав да го решам ни со форамт... иначе во старт ап коа ке одам има програма што ја пушта и пишува вака..

Program: KernelFaultCheck File: %systemroot%\system32\dumper 0 -k

Дали е ова можеби поврзано со проблемот ? Иначе неможе да се исклучи чудово од старт ап.. ХЕЛП ?

И уште еден проблем.... Антивирусот ( касперски користам ) ми прави тоооооооооолку споро скан... што неможам да дочекам повеке од 2 % да помине...

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Значи проблемов го имав во септември коа ми беше апла сјебан компјутерот и после 2 минути работа се гасеше... му направив и формат... и проблемот исчезна но не во целост... кога пуштам ВИДЕО ФАЈЛ.... сликата е ЗЕЛЕНА и за 3 секунди ми се укочува компјутерот ми се појавува плавиоt ekran и сеа незнам што пишува во целост но запамтив дека на крај пишува Dumping Psyhical Memory ( и број 1,2,3,.....)
Дали некој има претстава што е проблемот што не успеав да го решам ни со форамт... иначе во старт ап коа ке одам има програма што ја пушта и пишува вака..

Program: KernelFaultCheck File: %systemroot%\system32\dumper 0 -k

Дали е ова можеби поврзано со проблемот ? Иначе неможе да се исклучи чудово од старт ап.. ХЕЛП ?

И уште еден проблем.... Антивирусот ( касперски користам ) ми прави тоооооооооолку споро скан... што неможам да дочекам повеке од 2 % да помине...
I kaj eden drugar vaka pravese koga ke vklucese da gledat video na youtube ili na cd da gledat film.Imase kaj nego instalirano edno GAmer nekako programce so sino coece bese ikonata.Ja izbrisavme taja programa i se si bese ok.AMA nz dali e to kaj tebe smao pretpostavuvam pa vidi ti dali imat takvo.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
I kaj eden drugar vaka pravese koga ke vklucese da gledat video na youtube ili na cd da gledat film.Imase kaj nego instalirano edno GAmer nekako programce so sino coece bese ikonata.Ja izbrisavme taja programa i se si bese ok.AMA nz dali e to kaj tebe smao pretpostavuvam pa vidi ti dali imat takvo.
Gamer OSD ... ??? тоа го иам со графичката заедно се инсталираше.... и неможам да го избришам... ми мава еррор ако сакам да го анинсталирам...

Kajgana Shop

На врв Bottom