- Член од
- 31 мај 2009
- Мислења
- 1.257
- Поени од реакции
- 2.595
Најпрво имав проблем при стартувањето на виндовсот. ми се појавуваа опциите за start windows normally, last good configuration, и тие останатите за safe mode. Прво ја одбирав опцијата за start windows normally ама несакаше да се стартува виндовсот и повторно ме враќаше на почетокот за да одберам некоја од овие опции.
Па пробав и со last good configuration ама истиот проблем се јавуваше, ме враќаше пак на истото, несакаше да се стартува виндовсот никао, пробував неколку пати со тие две опции ама пак ме враќаше на почетокот
Единствена опција ми остана да влезам со safe mode и успеав така, па со антивирусот направив фул скен, (бидејќи претпоставувавам дека проблемот е тоа што има вируси и затоа несака да се стартува виндивсот) ми ја даде таа опција преку safe mode, иначе го користам антивирусот од Microsoft Secyrity.
Најде еден вирус и секако пробував да го отстранам ама не сакаше да се отстрани целосно и вика дека имало некој оштетен фаил во виндовсот.
Ова ми се појавуваше кога стискав на clean virus
После тоа, стиснав на help, и се појави
Фајлот што е оштетен е file:C:\WINDOWS\system32\drivers\rnwqgcv.sys
Еве што ми покажа анти вирусот за овој фаил
После некое време благодарение на програмот TuneUP Untilites2009 успеав да го стартувам виндовсот откако претходно преку safe mode со овој програм ги исчистив грешките.
Ми кажаа дека и покрај ова, проблемот не е решен и дека оштетениот фаил (file:C:\WINDOWS\system32\drivers\rnwqgcv.sys) може во иднина повторно да предизвика вакви и посериозни проблеми при секое стартување на виндовсот.
Ве молам кој знае нека ми помогне како би можел да го средам овој проблем.
Па пробав и со last good configuration ама истиот проблем се јавуваше, ме враќаше пак на истото, несакаше да се стартува виндовсот никао, пробував неколку пати со тие две опции ама пак ме враќаше на почетокот
Единствена опција ми остана да влезам со safe mode и успеав така, па со антивирусот направив фул скен, (бидејќи претпоставувавам дека проблемот е тоа што има вируси и затоа несака да се стартува виндивсот) ми ја даде таа опција преку safe mode, иначе го користам антивирусот од Microsoft Secyrity.
Најде еден вирус и секако пробував да го отстранам ама не сакаше да се отстрани целосно и вика дека имало некој оштетен фаил во виндовсот.
Ова ми се појавуваше кога стискав на clean virus
![](http://i46.tinypic.com/28mllj8.jpg)
После тоа, стиснав на help, и се појави
![](http://i49.tinypic.com/2rpwwg5.jpg)
Фајлот што е оштетен е file:C:\WINDOWS\system32\drivers\rnwqgcv.sys
Еве што ми покажа анти вирусот за овој фаил
![](http://i49.tinypic.com/2rc76dy.jpg)
После некое време благодарение на програмот TuneUP Untilites2009 успеав да го стартувам виндовсот откако претходно преку safe mode со овој програм ги исчистив грешките.
Ми кажаа дека и покрај ова, проблемот не е решен и дека оштетениот фаил (file:C:\WINDOWS\system32\drivers\rnwqgcv.sys) може во иднина повторно да предизвика вакви и посериозни проблеми при секое стартување на виндовсот.
Ве молам кој знае нека ми помогне како би можел да го средам овој проблем.