Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување
Член од
13 јули 2007
Мислења
35
Поени од реакции
0
pls

mozete nekoj da mi pomogne zvukot oupste ne mi raboti driverot go instalirafff.....pls ako znae nekoj neka mi kaze msn ...pls nemozam ni kanter so zvuk da igram nemozam mzika nisto nemozam...lazete pls

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
mozete nekoj da mi pomogne zvukot oupste ne mi raboti driverot go instalirafff.....pls ako znae nekoj neka mi kaze msn ...pls nemozam ni kanter so zvuk da igram nemozam mzika nisto nemozam...lazete pls
Ова е за во хардвер проблеми. Пиши што матична имаш и што чип за звук, и што точно грешка ти јавува коа инсталираш драјвери.

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
Ajde da probame zaednicki moze ke go resime tvojot problem :helou: sledi gi postapkite:
-Najlesen nacin da se stapi do System Restore e preku start--all programs--acessories---system tools--System Restore
-Ako nemas start ne znam kako da ti pomognam ima i opcija vo My Computer ali ne e bas jasna
-Ako uspees da go upalis System Restor-ot samo sledi gi postapkite od Wizard-ot ke se snajdes tamu ke ja vpises datata na denot pred da ti nastane problemot i samiot kopmjuter BI TREBALO da si go resi problemot so eden restart.
POZDRAV i pisi mi so si napravila
знам дека сум риал пеин ин д есс али дај ве моооолам објаснете ми како чекор по чекор да стигнам до систем ристор,плиииз зш немам старт ни тулбар ни бутур,пробав преку мај компјутер неможам да стигнам до тоа...:nesum::uvo::kesa:

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
знам дека сум риал пеин ин д есс али дај ве моооолам објаснете ми како чекор по чекор да стигнам до систем ристор,плиииз зш немам старт ни тулбар ни бутур,пробав преку мај компјутер неможам да стигнам до тоа...:nesum::uvo::kesa:

Ситскаш Win + R, ти се отвара Run дијалог... во него пишуваш:

%SystemRoot%\System32\restore\rstrui.exe

и стискаш ентер.

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
фала најмногу на свет,го средив тоа али сеа иам друг проблем...иам мравки во лаптопот,сериозно! денес коа го отворив излегоа еден куп.Значи еден куп мравуљи иам у лаптопот од којшто типкам мометнално, де кажете некое чаре како да ги истребам и дали може беља да ми напраат додека се тука??:nesum:

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
фала најмногу на свет,го средив тоа али сеа иам друг проблем...иам мравки во лаптопот,сериозно! денес коа го отворив излегоа еден куп.Значи еден куп мравуљи иам у лаптопот од којшто типкам мометнално, де кажете некое чаре како да ги истребам и дали може беља да ми напраат додека се тука??:nesum:
Нормално дека ќе имаш мравки, доколку си јадела врз него. :D. Чарето е да земеш некоја боца со компресиран воздух и да ги истераш од тастатурата од лаптопот без да ја оштетиш. :D

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Однеси го лаптопот на сервис, нека го отворат да го исчистат. Или купи си РАИД лол.

Cyber lord

Кајгански Лорд
Член од
3 мај 2007
Мислења
348
Поени од реакции
3
So raid ke zavrsis rabota od licno iskustvo ti kazuvam. Znaci ke go isklucis od struja se da nema napon laptop-ot (normalen e onoj napon od baterijata) i pocni da si go prskas po tastaturata i od stranite kaj dupcinja sto imas. Ostaj go neuklucen eden den i posle ako imas moznost so nesto duvaj kon dupkite za da izlezat mrtvite mravki (zivi sigurno nema da ima). Ke ti raboti posle bez problem. :helou:

Член од
15 јуни 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
drugari mi treba pomos,vaka:imav vista home premium taka go kupiv komp.e sea ja izbrisav so cel da instaliram XP arno ama ne proveriv dali e mozno.problemot sega e nemozam da najdam driveri za grafickata NVIDIA GeForce 7500LE(najdov na oficijalnata web strana ama ne rabotat mamata nivna)falat uste nekoi driveri ali prvo ova ako moze nekoj da mi pomogne....castam pivo,vetuvam

Член од
15 јуни 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
ili pak dali so nekoja programa mozam da go vratam PC-to 3 dena nazad vo vremeto

Член од
14 февруари 2007
Мислења
29
Поени од реакции
0
Незнам ова колку ќе е ефикасно, но пробај :wink:
Еве едно програмче кое произведува некој ултра звук кој ние не можеме да го регистрираме, но мравките можда ќе можат и можеби ќе изумрат. За комарци работи сигурно, сега за мравки незнам.

Клик тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom