Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
znam deka mozam,ama neznam kako.
Nisto ne e nevozmozno vo svetot na kompjuterskata tehnologija
Добро де, мислам; не можеш да влезеш на легален начин. Ако сакаш да влезеш со сила, тогаш барај некој друг што може и сака да ти помогне. Темава не е за wannabe hacker-и.

Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
camo ke ti potkazam za pocetok citkaj za BAT file scripting, and NET commands ... i za fajlova strukturana Win ....

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
Незнам ова колку ќе е ефикасно, но пробај :wink:
Еве едно програмче кое произведува некој ултра звук кој ние не можеме да го регистрираме, но мравките можда ќе можат и можеби ќе изумрат. За комарци работи сигурно, сега за мравки незнам.

Клик тука.
Лаптоп нема теоретски шанси да "отсвири" ултра звук. Треба барем нешто подобри звучки.
Подобро: земај шрафцигер и ремонт па убиј ги една по една ако сакаш.

Warrior

Born to laugh
Член од
15 декември 2005
Мислења
375
Поени од реакции
3
Како можам да го сменам белото под иконата?

Помош...

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Како можам да го сменам белото под иконата?

Помош...
Најлесен начин:
Отвори Tune Up -> Customize & Analyze -> TuneUp SystemControl -> И во Effects табот, најдоле, кликни на Best Appearance. Или, во листата таму дадена штиклирај ја соодветната опција.
Поздрав.

Warrior

Born to laugh
Член од
15 декември 2005
Мислења
375
Поени од реакции
3
TonInter пак нејќе, еве слики од менијата па ако не тие тешко кажи шо да праам!

Пздрав

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
сакам да го направам фолдерот private,ама смрзнат е box-от кој треба да го штиклирам.Помош!

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
TonInter пак нејќе, еве слики од менијата па ако не тие тешко кажи шо да праам!

Пздрав
Десен клик на My Computer -> Properties -> Advanced -> кликни на Settings во Performance -> ќе ти се отвори едно прозорче. Провери дали е селектиран табот Visual Effects. Скролај најдоле во листата, и најди ја опцијата Use drop shadows for icon labels on the desktop. Штиклирај ја истата, apply. Problem solved.

сакам да го направам фолдерот private,ама смрзнат е box-от кој треба да го штиклирам.Помош!
Дали си логиран како Admin, или како обичен user?

Janev

2.856
Поени од реакции
58
сакам да отцечам дел од еден концерт со Soud Forge 9.0.. кога го отсечувам делот што не ми треба.. се брише и делот што ми треба :toe:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Инсталирав NOD32 антивирус и одма по инсталирањето го апдејтирав антивирусот,ама на Windows Security Alerts ми кажува:Eset Nod32 antivirus system 2.51 might be out of date.
чаре!?

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Чаре, одиш во Start -> Run, пишиш msconfig , одиш во табот Services, и го отштиклираш Security Center... Со то го оневозможуваш СеКуРити центерот да те гњави со глупи пораки...

Kajgana Shop

На врв Bottom