Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување
Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
aaaa...ok едно најголемо ХЕЛП!!!! на свет,вчера инсталирав некое глупо програмче као римајндер ор соу и денес одкоа го упалив пцто не ми се појавува старт тулбарчетого анинсталирав програмот,го збришав,бев у контрол панел,таму ми вика дека тулброт ми е активен,среќа што имам еден виџет од страна и можам да баратам со прозорчињава плиииииииз хелп и тоа одма!:nesum:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Прво, со Windows Movie Maker, па со Nero Vision.... во двата случаи - исти... т.е. не ни има таква опција Flicker Removal... значи да барам програма со таа опција? Имам уште Ulead Video studio, само не ми е инсталирано...

Читав многу за овие линиите, и само се избунив, interlaced, deinterlaced... ништо не сфаќам :)
Пробав и Ulead Video studio, пак исто....

Ми кажаа дека било до фрекфенции бла бла... затоа не било добро на комп... :S што знам, ќе режам едно ДВД за проверка...

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Незнам дали е ок, немам тестирано да изрежам на ДВД, но кога од камера префрлам преку firewire (DV video) во компјутер на avi фајлот се појавуваат некој хоризонтални линии при движење на сликата

Дали е нормално, и ако не е :) помош!
Nemas problem so tie linii veruvaj naravi capture vo dvi (no compresion) posle koga ce go pravis vo dvd format stavi mu custom 5000-7000 Kbs zasto ako stavis Max Quality ili stavis na 9000kbs ce ti gi pojavi i linitee (inace ti zaboram za compresiranje vo dvd so nero vision express)jas toa go koristam i mene mi gi pojavuva liniite no pri kompresiranje si staam custom od 5000-7000 i nema nikakov problem slikata e cista.Samo za napomena so neroto kompresiranjeto ce ti ide okolu 3 casa

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
aaaa...ok едно најголемо ХЕЛП!!!! на свет,вчера инсталирав некое глупо програмче као римајндер ор соу и денес одкоа го упалив пцто не ми се појавува старт тулбарчетого анинсталирав програмот,го збришав,бев у контрол панел,таму ми вика дека тулброт ми е активен,среќа што имам еден виџет од страна и можам да баратам со прозорчињава плиииииииз хелп и тоа одма!:nesum:
Симни си Your Uninstaller, и преку тоа uninstall-ирај го програмот. Верувам дека ќе ти го реши проблемот.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Nemas problem so tie linii veruvaj naravi capture vo dvi (no compresion) posle koga ce go pravis vo dvd format stavi mu custom 5000-7000 Kbs zasto ako stavis Max Quality ili stavis na 9000kbs ce ti gi pojavi i linitee (inace ti zaboram za compresiranje vo dvd so nero vision express)jas toa go koristam i mene mi gi pojavuva liniite no pri kompresiranje si staam custom od 5000-7000 i nema nikakov problem slikata e cista.Samo za napomena so neroto kompresiranjeto ce ti ide okolu 3 casa
Веќе направено и знам, супер иди.... сепак фала!

Лудница е она Неро Вишн...

Член од
8 април 2007
Мислења
112
Поени од реакции
0
Mi treba activation code za Kaspersky Anti-Virus 7.0.0.125 ... Help please! :)

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Mi treba activation code za Kaspersky Anti-Virus 7.0.0.125 ... Help please! :)
Џабе ти е, све е на black list стаено од активациски кодови за Касперски. Стај го 30 дена триал, барем ќе ти штити месец дена и ќе апдејтува, а после 30 дена врати го времето назад. :)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Џабе ти е, све е на black list стаено од активациски кодови за Касперски. Стај го 30 дена триал, барем ќе ти штити месец дена и ќе апдејтува, а после 30 дена врати го времето назад. :)
Кој ти рече? :helou:

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
Симни си Your Uninstaller, и преку тоа uninstall-ирај го програмот. Верувам дека ќе ти го реши проблемот.
не помага :( го анинсталирав програмот уше одма али нишо...де некое друго чаре,веќе неколку дена работам без тулбар and its shity ass hell!

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
не помага :( го анинсталирав програмот уше одма али нишо...де некое друго чаре,веќе неколку дена работам без тулбар and its shity ass hell!
Си пробала System restore?

Cyber lord

Кајгански Лорд
Член од
3 мај 2007
Мислења
348
Поени од реакции
3
no...how do u do that? crvenee детално објаснување плиииз
Ajde da probame zaednicki moze ke go resime tvojot problem :helou: sledi gi postapkite:
-Najlesen nacin da se stapi do System Restore e preku start--all programs--acessories---system tools--System Restore
-Ako nemas start ne znam kako da ti pomognam ima i opcija vo My Computer ali ne e bas jasna
-Ako uspees da go upalis System Restor-ot samo sledi gi postapkite od Wizard-ot ke se snajdes tamu ke ja vpises datata na denot pred da ti nastane problemot i samiot kopmjuter BI TREBALO da si go resi problemot so eden restart.
POZDRAV i pisi mi so si napravila

Член од
8 мај 2007
Мислења
175
Поени од реакции
0
Сабајлево го уклучив компјутерот и ми се појави една порака вака пишуваше This PC is monitored. To deactive this message, you need a licence key. To uninstal start Mini key log control center and click on "Uninstal" што треба да значи ова??? Некој ми има пробиено во PC или...?? И што треба да направам? (мислам дека е за во оваа тема прашањево)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Сабајлево го уклучив компјутерот и ми се појави една порака вака пишуваше This PC is monitored. To deactive this message, you need a licence key. To uninstal start Mini key log control center and click on "Uninstal" што треба да значи ова??? Некој ми има пробиено во PC или...?? И што треба да направам? (мислам дека е за во оваа тема прашањево)
Некој ти инсталирал keylogger. Примарната функција на таквите програми е памтење на секој password што ти го впишуваш било каде.
Препорака: Uninstallирај ја програмата, и промени ги сите password-и.

Kajgana Shop

На врв Bottom