Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување
Член од
5 август 2006
Мислења
164
Поени од реакции
10
Дали може на слика со резолуција 1024x768, да и се намали резолуцијата, а притоа сликата да си остане цела и ако може така со која програма се прави.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Дали може на слика со резолуција 1024x768, да и се намали резолуцијата, а притоа сликата да си остане цела и ако може така со која програма се прави.
Ако те разбрав добро, сакаш само да ја намалиш големината на сликата. Има повеќе програми која можат да го направаат тоа, а едната од нив е ACDSee - програма за гледање и манипулирање на/со слики. =)

Janev

2.856
Поени од реакции
58
podobro odi na imageshack.us uploadiri ja slikata i daj resize image napraj si rezolucija kolko sakas i slikata cela ke ostane

Z

zlaki

Гостин
imam problem so IE7,nece da otvara i go dava slednoto objasnenie
O ACESSO FOI NEGADO AO USUБRIO '-'

O acesso а pбgina: http://www.msn.com
... foi negado pela seguinte razгo:
Sнtio proibido: msn.com
Vocк estб vendo este erro porque a pбgina que vocк tentou acessar
contјm - ou ј rotulada como contendo - material considerado
imprуprio.
Se vocк tem alguma d'vida, contacte o Coordenador de IT ou o Administrador da Rede.
[SIZE=-3]Turbinado por DansGuardian[/SIZE]
[SIZE=-3]
[/SIZE]
dodeka na Mozila se funkcionira najnormalno..sto e problemot ako nekoj znae neka pise...da ne e nekoj virus?

P

Princ

Гостин
zlaki, como este cassandra koga dojde decko i.

Јас не разбирам шпански а ни некој друг верувам. Ако можеш, преведи го еророт :)

Janev

2.856
Поени од реакции
58
imam problem so IE7,nece da otvara i go dava slednoto objasnenie
O ACESSO FOI NEGADO AO USUБRIO '-'

O acesso а pбgina: http://www.msn.com
... foi negado pela seguinte razгo:
Sнtio proibido: msn.com
Vocк estб vendo este erro porque a pбgina que vocк tentou acessar
contјm - ou ј rotulada como contendo - material considerado
imprуprio.
Se vocк tem alguma d'vida, contacte o Coordenador de IT ou o Administrador da Rede.
[SIZE=-3]Turbinado por DansGuardian[/SIZE]
[SIZE=-3]
[/SIZE]
dodeka na Mozila se funkcionira najnormalno..sto e problemot ako nekoj znae neka pise...da ne e nekoj virus?
od kaj go downlodira IE7... adni me na msn ke ti go pratam angliska verzija..

Z

zlaki

Гостин
do Janev

komp.e licenciran i IE7 e simnat od Microsoft vo org.forma...ova sto se pojavuva dali e spanski ili ne koj znae (?)na koj jazik, se slucuva po nekolku pati vo mesecot da ne otvara i pokazuva toa sto go napisav,posle nekoj period (den-dva)pak se si raboti najnormalno na IE7...

Член од
20 јуни 2005
Мислења
132
Поени од реакции
2
Да не знае некој како можам да снимам аудио од микрофон подолго од 60 секунди? Sound recorder ми снима само 60 секунди, ако знае некој како се сетира да снима подолго или некое друго програмче што би ми завршило работа???
ФАЛА!

P

Princ

Гостин
dete, Windows Movie Maker ќе ти заврши работа. Го има под дифолт во инсталацијата на Windows XP.

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
do Janev

komp.e licenciran i IE7 e simnat od Microsoft vo org.forma...ova sto se pojavuva dali e spanski ili ne koj znae (?)na koj jazik, se slucuva po nekolku pati vo mesecot da ne otvara i pokazuva toa sto go napisav,posle nekoj period (den-dva)pak se si raboti najnormalno na IE7...
Ако ти е лиценциран windows-от не знам шо бараш на кајгана да прашуваш за тој проблем :) ... Прашај си ги мајкрософт, тие треба да ти пружат техничка поддршка, јебига не ти е за џабе лиценциран windows... ! :uvo:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
што е разликата меѓу касперски персонал и касперски интернет секјурити и кажете ми кој е поефикасен и кој е поадекватен ... и повеќе околу нив.
однапред благодарам

Член од
20 јуни 2005
Мислења
132
Поени од реакции
2
што е разликата меѓу касперски персонал и касперски интернет секјурити и кажете ми кој е поефикасен и кој е поадекватен ... и повеќе околу нив.
однапред благодарам
Касперски персонал е само антивирус, а касперски интернет секјурити има и antispyware и firewall и други некои компоненти. Само не би ти препорачал да го користиш касперски бидејќи веројатно за неколку месеци ќе те провалат дека имаш кракувана верзија и нема да можеш update да правиш. Мене барем тоа ми се случи неколку пати.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Касперски персонал е само антивирус, а касперски интернет секјурити има и antispyware и firewall и други некои компоненти. Само не би ти препорачал да го користиш касперски бидејќи веројатно за неколку месеци ќе те провалат дека имаш кракувана верзија и нема да можеш update да правиш. Мене барем тоа ми се случи неколку пати.
мхм a firewall колку што знам има ком бидејќи иам service pack 2 а тоа anty spyware go nemam така да ај ке снимам интернет касперски а тоа што ми препорачуваш да користам касперски ке заборавам оти нема појак антивирус ...

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Еј дај кажете како се спојуваа два видео фајлови...
П.С Можеби тоа го има на предходните страни, но презафатен сум и неможам да барам...Фала

Kajgana Shop

На врв Bottom