Па брат ти имаш проблем сличен на мојот и мене не мачеше истото пред некое време.Најди си ги тие цедињата со драјвери што идат со компјутерот ти треба realtek AC 97(највероватно) инсталирај ги одпочеток со надеж дека ке станеш ко мене т.е ке слушаш Винамп ама нема да имаш интернет звуциsdbrat mi go izbrisa driverot za muzika potocno sound device toa i sea ne mozam negde da sluham muzika te molam pomogni mi ........itno mi e crknaf bez muzikaaaaaaaaa....TOA NE E ZIVOT BEZ MUZIKA ....
Koристев NOD32 и сменав Аваст. Знаете после првото ресетирање после инсталацијата треба да го провери хардот од вируси и грешки...се беше ок. Се наполнаа 100% се стартова Windows-от. Од тогаш па досега неможи да ми се крени Windows-от ако го остам да си чекира грешките. Мора на секое да мавам ресет и да прескокнувам проверката на дискот. Помислив дека е од регистрите, но не е. Пробарвсо 10тина најразлични регистри фиксери и оптимајзери пак ништо. Прв пат проблем проблем со еб3ниов Windows шо неможам да го решам. Hint?
Баце имам ја една програма, со бутабилно CD оди, ти го брише кој сакаш пасворд на компјутерот, ни со јузери се замараш, ни со администратори... Ваљда ќе ти го реши проблемотИам еден многу голем проблем .. Си го заборавив пассвордот ( т.е. братми го заборавил ) и тоа на главниот јусернејм така да иам само еден јусернејм и неможам да влезам во истиот , ги знам оние работи преку команд промпт за да си го сменам пассот , финтата е во тоа што неможам да влезам во јузерот т.е. ни администратор јузерот не ми работи и не се влегува ниту преку сејф мод , пробав да му ги сменам регистрите со инсталационо виндовс, али сфе у курац не ми регистрира дека иам инсталирано виндовс воопшто ми вика демек не ми е убаво убацен хардот , али не е тоа .. ми се пушта скринот за логирање и се е во ред , но ми регистрира дека немам ништо на хардот воопшто ... ако некој знае ве молам да ми помогне .. поздраф ..
однапред благодарам
Tebe ocigledno ne ti e do pasot nemoze a da ne vleva vo safe mod ili admin acountot ako ti e do pass lesna rabota ama jas bi ti preporacal Knopix boot cd ce si krenis ce si gi prefrlish negde na cd dvd vo drugata particija i Format posto ne mislam deka ti e do passot ali vo sekoj slucaj eve ti eden softver za pass win rescue cdИам еден многу голем проблем .. Си го заборавив пассвордот ( т.е. братми го заборавил ) и тоа на главниот јусернејм така да иам само еден јусернејм и неможам да влезам во истиот , ги знам оние работи преку команд промпт за да си го сменам пассот , финтата е во тоа што неможам да влезам во јузерот т.е. ни администратор јузерот не ми работи и не се влегува ниту преку сејф мод , пробав да му ги сменам регистрите со инсталационо виндовс, али сфе у курац не ми регистрира дека иам инсталирано виндовс воопшто ми вика демек не ми е убаво убацен хардот , али не е тоа .. ми се пушта скринот за логирање и се е во ред , но ми регистрира дека немам ништо на хардот воопшто ... ако некој знае ве молам да ми помогне .. поздраф ..
однапред благодарам
Не е нормално !Незнам дали е ок, немам тестирано да изрежам на ДВД, но кога од камера префрлам преку firewire (DV video) во компјутер на avi фајлот се појавуваат некој хоризонтални линии при движење на сликата
Дали е нормално, и ако не е помош!
Прво, со Windows Movie Maker, па со Nero Vision.... во двата случаи - исти... т.е. не ни има таква опција Flicker Removal... значи да барам програма со таа опција? Имам уште Ulead Video studio, само не ми е инсталирано...Не е нормално !
Кој програм користиш за capture ?
Ако си преку премиер провери: