ваков кабел ли треба да најдамОвој кабел НЕМА ВРСКА со тоа што ти сакаш да го направиш.
Ваков ти треба (или само жолтото да го има):
Да не ти ги сменил некој копчињата ?imam problem mi mesa bukvi pcvo pisuvam kajgana anagjak mi ispaga i mi se koci so e problemot
да не имаш wierles тестатура?imam problem mi mesa bukvi pcvo pisuvam kajgana anagjak mi ispaga i mi se koci so e problemot
Или ќе си земеш посебно само за звук (како тој од твојата слика) или ќе земеш ваков:ваков кабел ли треба да најдам
не ми е јасно белото и црвеното се за звук, а како звук од графичката :raz:
нели треба само кабел со зотло да иде од графичката до телевизорот тоа за слика а за звук посебен ваков кабел?кој ке иде во звучната
Чим се си проверил и пак ти е исто, може да ти е рокната/прегорена матичната.Ајде харвдверџии помош... На сред работа се исклучи сам компјутеров, потоа на подигање Bios титкаше по неколку пати, ќе го поминеше процесорот и рамот, а после тие 2-3 пати сега воопшто не ни покажува нешто на екран, го разглобив за физичка проверка, нема подуени кондензатори на матична, ниту на напојување, го ресетирав Biosot, го проверив рамот, но никаква полза од сето тоа, ме интересира дали знаете од кај потекнува проблемот, дали доколку е графичката расипана треба да подигне биосот и да титне при палење или е самиот Bios проблемот во случајов, бидејќи се врти внатре, но не го активира мониторот, ниту ги пушта оние почетни две титкања за палење туку само светат хардот и рower сијаличките... :smir:
ако е расипана графичката не би требало да се пушта воопшто ни биосот но скоро сите матични имаат интегрирана графичка која овозможува да го отвораш биосот дури и десктопот само со мала резолуција... барем кај мене беше така кога изгоре графичката но не титкашеАјде харвдверџии помош... На сред работа се исклучи сам компјутеров, потоа на подигање Bios титкаше по неколку пати, ќе го поминеше процесорот и рамот, а после тие 2-3 пати сега воопшто не ни покажува нешто на екран, го разглобив за физичка проверка, нема подуени кондензатори на матична, ниту на напојување, го ресетирав Biosot, го проверив рамот, но никаква полза од сето тоа, ме интересира дали знаете од кај потекнува проблемот, дали доколку е графичката расипана треба да подигне биосот и да титне при палење или е самиот Bios проблемот во случајов, бидејќи се врти внатре, но не го активира мониторот, ниту ги пушта оние почетни две титкања за палење туку само светат хардот и рower сијаличките... :smir:
Ама тогаш си го поврзал мониторот за интегрираната картица, така? Си го отштекал од графичката и си го приклучил директ на РС (интергрирана) инаку како ќе дава слика низ рокната графичка.ако е расипана графичката не би требало да се пушта воопшто ни биосот но скоро сите матични имаат интегрирана графичка која овозможува да го отвораш биосот дури и десктопот само со мала резолуција... барем кај мене беше така кога изгоре графичката но не титкаше
не јас ништо немав гибнато во поврзувањето само се појави син десктоп одброја неколку секунди и се рестартира графичката беше изгорена ама пак се пуште компјутерот со мала и слаба резолуцијаАма тогаш си го поврзал мониторот за интегрираната картица, така? Си го отштекал од графичката и си го приклучил директ на РС (интергрирана) инаку како ќе дава слика низ рокната графичка.
И само некои РС имаат интегрирана графичка.