Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
да прашам зошто ми се мењаат боите по некогаш и ми се мрда сликата на пц-во можно ли е оти го бришам со влажна крпа додека работи ?

Види кабелот од мониторот да не ти е прецвикан...

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
Зависи што работиш на компјутерот, провери ги на пр. преку Speed Fan или Еверест температурите на процесорот и графичката.
еве го симнувам програмот ке проверам па ке пишам што сум направил. Edit -

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
При вклучување ми дава ERROR 0271: Check date and time error. Барав нешто на нет у врска со ова, и заклучив дека имам проблем со батеријата на биосот. Е сеа сакам да прашам дали можам да ја проверам некако батеријата без да се отвара лаптопот, и ако го однесам на сервис у АМЦ(бидејќи ми е под гаранција), колку време ќе ми го задржат лаптопот. Се работи за Dell Inspirion 1564

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
еднаш у 10 години купувам пц... и ете ти,незгоден тајминг... 2 месеца сум без пц,сега уште толку да чекам... незнам што да правам :) сепак фала//
druze kupi si pc ne cekaj nisto... sandy bridge koa ke izlezat pak nema da mozes da skolpis pc so toj buzdet tie nema da bidat sigurno poeftini procesori. Ako pisuva deka i5 2500k ke kosta 216 dolari kaj nas ke kosta 216 evra garantiram nema preku nok da se smeni makednoskiot mentalitet vo ograbuvanje na naselenieto iako imame samo 5% ddv na kompjuterski komponenti

Член од
9 декември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
25
При вклучување ми дава ERROR 0271: Check date and time error. Барав нешто на нет у врска со ова, и заклучив дека имам проблем со батеријата на биосот. Е сеа сакам да прашам дали можам да ја проверам некако батеријата без да се отвара лаптопот, и ако го однесам на сервис у АМЦ(бидејќи ми е под гаранција), колку време ќе ми го задржат лаптопот. Се работи за Dell Inspirion 1564
namesti si go datumot i vremeto ako ti se menuva samo po izvesno vreme znaci do cmos baterijata e problemot a cim ti e pod garancija najdobro e na servis da go odneses a toa kolku ke ti go zadrzat se zavisi od niv i kolku bolni kompjutercinja ima pred tvojot .. najsigurno ti e da se javis vo amc i ke ti kazat ;)

С

Спенсер

Гостин
druze kupi si pc ne cekaj nisto... sandy bridge koa ke izlezat pak nema da mozes da skolpis pc so toj buzdet tie nema da bidat sigurno poeftini procesori. Ako pisuva deka i5 2500k ke kosta 216 dolari kaj nas ke kosta 216 evra garantiram nema preku nok da se smeni makednoskiot mentalitet vo ograbuvanje na naselenieto iako imame samo 5% ddv na kompjuterski komponenti
Ке земам :) не ми се чека 2 месеци,а и нема да го користам пцто за којзнае што,па да ми треба нешто екстремно јако... и така е средно конф... само за плоча помош барам,и дали

i3 или Е7500... пошо глеам иста цена се :)

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Конечно,треба да купам ново пц... е сега,да ми помогнете :)

Буџет: 350еур
Сакам добра плоча, јак процесор (безразлика на цена/перформанси,сакам ИНТЕЛ сега да пробам), ХДД немора ептен големо, 250гб се доволни, Графичка- најслабата ПЦИ што постои,до кај 2000ден макс, не ми треба за игри а нејкам со интегрирана да биде. Напојување знаете отприлика какво ке треба според компоненти. Од СЕТ планирам да го земам,на фактура.
Значи само куќиште ми треба,ништо друго :)

доколку не ве мрзи,предложете нешто.
матична------ Intel P55-----------------------------------5924ден.
процесор----- Intel Core i3-550 3.20ghz 4mb----------7516ден.
хард диск----- Maxtor 250GB 7200rpm------------------2098ден.
рам------------ 2GB DDR3 1333Mhz----------------------1066ден.
графичка----- GeForce GT210 512mb-------------------2229ден.
вкупно 18833денари (без напојување),(се е од СЕТ)

С

Спенсер

Гостин
матична------ Intel P55-----------------------------------5924ден.
процесор----- Intel Core i3-550 3.20ghz 4mb----------7516ден.
хард диск----- Maxtor 250GB 7200rpm------------------2098ден.
рам------------ 2GB DDR3 1333Mhz----------------------1066ден.
графичка----- GeForce GT210 512mb-------------------2229ден.
вкупно 18833денари (без напојување),(се е од СЕТ)
изгледа нешто слично на ова ке биде... со мали измени на ХДД... :) ддр3 рам и и3-ка процесор... па понатаму,ке се надоградува,не е проблем. фала на предлог

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Ке земам :) не ми се чека 2 месеци,а и нема да го користам пцто за којзнае што,па да ми треба нешто екстремно јако... и така е средно конф... само за плоча помош барам,и дали

i3 или Е7500... пошо глеам иста цена се :)
i3 definitivno

Schhh87

schhh...
Член од
3 февруари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
16
ко ќе го уклучувам пц-во, некогаш брчи погласно од вообичаено дур да се крени. Порано си мислев дека од ладно му е, ама собава е далеку од ладна кај шо стои. И ко шо можев да забележам мислам кулерот од графичката ми јачи :) или можеби сум грешка. Од шо би било така?

Kajgana Shop

На врв Bottom