Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Значи вака сега, во последно време на лаптопот често ми се оклучува кулерот да работи, највероватно качува температура. Претходно тоа се немаше случено, а играв игри нон стоп. Тоа се случи наеднаш. Сега било која игра да ја оклучам почнува да врти. Од што може да се јави ова ?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Значи вака сега, во последно време на лаптопот често ми се оклучува кулерот да работи, највероватно качува температура. Претходно тоа се немаше случено, а играв игри нон стоп. Тоа се случи наеднаш. Сега било која игра да ја оклучам почнува да врти. Од што може да се јави ова ?
ne i prethodno rabotel kulerot samo sea go slusas deka raboti.. :) otvori go i iscisti go od gjubre ili ako neznaes kako odnesi go kaj nekoj sto znae.

--- надополнето ---

дечки случајно нешто чепкав на еверест па налетав на нешто ама не знам дали треба така да биде или претставува проблем..

еве за што се работи, сликава е од делот кај напоните од лево што ги пишува се тие напони што треба да бидат а од десно другите кои јас ги добивам на компјутеров... е сеа кај напоните под cpu јадротото глеам тој пишува +3,31 си е ок и вредноста му е таа а кај другиот што треба +2,5 V има пад на 1,84 V... тоа така треба да биде или има некој проблем компјутеров со напојувањето...?
se e vo red ne se sekiraj taka treba da bide

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
ne i prethodno rabotel kulerot samo sea go slusas deka raboti.. :) otvori go i iscisti go od gjubre ili ako neznaes kako odnesi go kaj nekoj sto znae.
Брат, знам дека работи кулерот, ама се оклучува и врти 3-4 побрзо отколку што треба :)
и заборавив да напоменам, пред тоа игрите ги играв колку време сакам толку без да сецка, а сега кога ќе се оклучи кулерот со поголема брзина да врти почнува со сецкање. Пред тоа немаше таков проблем

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Брат, знам дека работи кулерот, ама се оклучува и врти 3-4 побрзо отколку што треба :)
и заборавив да напоменам, пред тоа игрите ги играв колку време сакам толку без да сецка, а сега кога ќе се оклучи кулерот со поголема брзина да врти почнува со сецкање. Пред тоа немаше таков проблем
znaci sea ti pisav do sto e iscisti go kulerot zosto grafickata ti pregreva i pocnuva da secka.Iscisti go pa ke pravime muabet :)

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
денеска ке зимам нов Лап Топ па што мислите вие кој е најквалитетен според вас,имам Acer а сакам да земам Hp да чујам ваше мислење :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
денеска ке зимам нов Лап Топ па што мислите вие кој е најквалитетен според вас,имам Acer а сакам да земам Hp да чујам ваше мислење :)
Не зимај НР :) Озбилно :)

10 луѓе што ги знам со НР, 8 се жалат.

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Вака сеа иам проблем и ако може некој да ми помогне би му бил мн. благодарен земав рутер тп-линк од една продавница у комшии и сеа отидов дома све наместив како што треба сите кабли ги поврзав (имам кејблтел кабелски интернет со моторола модем) го пријавив рутерот во тех. подршка од таму ми рекоа да донапраам уште нешто напраив и тоа и сеа го стаам цд-во за инсталирање на рутерот и иам проблем све ке напраам добро и при крајот има да изберам динамична статична и пппое ип адреса ги пробав сите 3 само статичната ми но на овој десктоп комп немаше никаков сигнал а на лап топот праеше проблем ако може некој да ми каже како да ги поврзам( иам два обични и 1 лаптоп) ФАЛА ОДНАПРЕД

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака сеа иам проблем и ако може некој да ми помогне би му бил мн. благодарен земав рутер тп-линк од една продавница у комшии и сеа отидов дома све наместив како што треба сите кабли ги поврзав (имам кејблтел кабелски интернет со моторола модем) го пријавив рутерот во тех. подршка од таму ми рекоа да донапраам уште нешто напраив и тоа и сеа го стаам цд-во за инсталирање на рутерот и иам проблем све ке напраам добро и при крајот има да изберам динамична статична и пппое ип адреса ги пробав сите 3 само статичната ми но на овој десктоп комп немаше никаков сигнал а на лап топот праеше проблем ако може некој да ми каже како да ги поврзам( иам два обични и 1 лаптоп) ФАЛА ОДНАПРЕД

1. Не се сетира рутер преку CD (баш заради овие глупости)
2. Прогуглај како да си наместиш рутер
3. Ако заглавиш, викни некој што се разбира малце во IP адреси и ќе ти среди
4. Или јави се на техничка поддршка и кажи дека немаш CD да ти кажат како да направиш :)

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
1. Не се сетира рутер преку CD (баш заради овие глупости)
2. Прогуглај како да си наместиш рутер
3. Ако заглавиш, викни некој што се разбира малце во IP адреси и ќе ти среди
4. Или јави се на техничка поддршка и кажи дека немаш CD да ти кажат како да направиш :)
Ај ќе видам утре што ке напраам :D

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
PC or Laptop? dajte mislejna,soveti,predlozi.. ili ako imat nekoja tema link plz da razgledam :))

Kajgana Shop

На врв Bottom