Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Баш чувањето во струја го скратува животниот век на батеријата.
Треба редовно да ја празниш до крај (додека не ти светне да побара да го вклучиш компјутерот во струја) и да ја оставиш да се наполни целосно.
Ако го користиш цело време вклучен во струја, треба да ја извадиш батеријата (ако и онака не го вадиш кабелот) и на секои месец-два да ја ставиш батеријата да се испразни/наполни.
Земи си нова батерија и внимавај како ја користиш и внимавај на циклусот, за оваа нема врска што е само година дена, кога не се запазува циклусот на празнење/полнење се скратува траењето на батеријата и добро е и што ти држи 40 минути, знае да падне и до неколку минути да држи само.
Проблемот во почетокот беше што не знаев што е исправно, да ја празнам па да ја полнам или да ми стои во струја додека работам на него.
Не го користам нонстоп на струја, ја користам и батеријата па не можам да ја вадам и ставам нонстоп, тоа е проблемот.
Океј, фала многу, сеа ќе треба да си барам батерија и ќе ја пазам, зашто ова 40 минути е претерано малку, дури и се гасне скроз без хибернејт тоа е најиритирачки.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
дечки случајно нешто чепкав на еверест па налетав на нешто ама не знам дали треба така да биде или претставува проблем..

еве за што се работи, сликава е од делот кај напоните од лево што ги пишува се тие напони што треба да бидат а од десно другите кои јас ги добивам на компјутеров... е сеа кај напоните под cpu јадротото глеам тој пишува +3,31 си е ок и вредноста му е таа а кај другиот што треба +2,5 V има пад на 1,84 V... тоа така треба да биде или има некој проблем компјутеров со напојувањето...?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Ако не го клокаш не вреди, ако го вреди и тоа како од поглед на перформанси, е сега колку разлика ќе ти прави у игри тоа зависи од сетингот на сама игра и од тоа која игра е. Некои не барат јак процесор, некои имаат големо побарување од тој поглед итн. Кои игри ги играш?

П.С. Не би инвестирал во LGA775 платформа, на изумирање е тој чиспет.

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Ве молам за совет,знам дека од АМЦ не се зема ништо,ама дали тоа важи и за лаптопи?
Нели DELL е DELL , или сум стар и наивен?

Член од
7 јануари 2011
Мислења
25
Поени од реакции
1
дали може да го поврзам лап топот со телевизорот, без никаква дополнителна оперма?..мислам само со кабел, од лаптопот излегува VGA, а за влез во телевизорот е S

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Сакам да земам нов Лап Топ , па ако може некој совет да дадете од каде да земам , што марка и т.н :) ( цена 600-700 Е ) ..

Член од
7 јануари 2011
Мислења
25
Поени од реакции
1
Сакам да земам нов Лап Топ , па ако може некој совет да дадете од каде да земам , што марка и т.н :) ( цена 600-700 Е ) ..
јас би ти предложил да го видеш ASUS K50I, го имам овој лап топ и сум препрезадоволен, за разлика од 90% од другите лаптопи загрева дупло помалку, цената моментално мислам едка е 32000 до 33000 ден. во АМЦ

Kajgana Shop

На врв Bottom