-={K-O-R-U-N}=-
Wanna play a game?
- Член од
- 14 февруари 2007
- Мислења
- 13.045
- Поени од реакции
- 3.301
Оди на www.asus.com и симни си ги најновите драјвери што ги има за камерата, претходно избриши ги старите. Ако користиш Windows 7, пробај и преку Windows Update сам да си најде драјвери, па со тие види што ќе биде.Имам проблеми со веб камерата на лаптопот ASUS K50C. Кога ке ја уклучам камерата ми ја дава сликата превртена. Пробав се и сешто во Settings, со драјверот го инсталирав наново но пак е истото. Не постои некоја шанса со програма да направам само Invert бидејќи во апликацијата за камерата има само опција Mirror Mode ?
Ако имаш CD од ASUS, стави го во компјутер и пушти ја камерата да работи (преку Мy Computer, нека биде наопаку).
Во цедето најди tsnp2std.exe, пушти го, и доле во System Trey (доле кај саатот, на таскбарот) ќе ти се појави нова икона, оди десен клик на неа и одбери Open Property Page. Тука би требало да имаш опции за да си наместиш како да се гледа камерата.
Додека го правиш ова, цело време нека ти е уклучена камерата.
Пробај со друг монитор, еден (пример) CRT (со висока херцажа - Hz) и некој LCD кој поддржува висока резолуција (пример HD).Имам проблем со компјутерот кој е поврзан со монитор на onboard графичка значи графичката е вградена во матична плоча.Кога ке го стартувам компјутерот ми појавува слика на монитор исто кога не е поврзан со компјутер..... и после од кога ке се стартува виндовсот има звук само слика нема и се појавува слика од мониторот каде пишива информации за резолузија ,Hz.. на кој е подесен i tn. која на таа слика горе има напишано: Out of range
Пробав да го исклучам кабелот и пак вклучам али ништо пак исто.
Кога ке го стартувам компјутерот нема слика за да влезам во биосот само се појавува тоа што го пишав погоре
Дали знае некој до што е проблемот и како да ги решам за да имам слика на монитор од компјутер?
Сетинзите на графичката може да ти се изместени, херците и такви ствари. Ама и ме буни тоа што цело време немаш слика (ни BIOS ни DOS). Провери со мониториве па види.