Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Мислам дека и претходно пишав на темава.. значи се работи за стар монитор philips 107e5, и проблемот е во тоа што мења бои мониторов.. а проблемот е во кабелот што иде од него во графичка, пред некое време кога ке го мрднев кабелот се оправуваше сликата но сега цело време е црвена сликата или па ич нема слика, некој да ми препорача некој сервис каде би можеле да го оправат да го однесам... ? :helou:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Metono1[mkd];3430179 напиша:
пер ја знам страната, ги разбирам. Само што проблемот е што има еден програм преку кој треба да далнодираш Akami Manager така нешто. Јас неможам да го инсталирам на Firefox и неможам да симнам. Па ако сака некој, ако е во можност да ми слегне некој драјвери па јас ќе ги инсталирам :)
сеа пробав, не треба никаков менаџер, директно преку фаерфокс го симињам....

Член од
5 април 2008
Мислења
24
Поени од реакции
1
Кога ке го ставам усб-стикот е сето ок .. но кога сакам да го отворам ми пишува Please insert a disk into drive F: ... Има некое чаре да се спаси или да го згазнам ?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Кога ке го ставам усб-стикот е сето ок .. но кога сакам да го отворам ми пишува Please insert a disk into drive F: ... Има некое чаре да се спаси или да го згазнам ?
ОДи десен клик на му ком,menage-disk management i ke go najs usbto tamu i ke napres format ili new volume kako bese nz tocno i etotigo usbto,taka i mene mi se dese ednas кога го форматирав комот а сум заборавил да го извам усбто и пукнав од мака дека немаше ни месец усбто ама чепкав и се снајдов.Пробај така па пиши.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Можеш да му направиш десен клик - формат?
Или десен клик - open?

Пробај го на повеќе USB порти и на повеќе компјутери.

S

StormRage

Гостин
Народе me need help... пред да стам 7ка на предниве порти (значит усб и микрофон+слушалки) слушалките си работеа супер... сега после 7кава не работат... ми рекоа да стам драјвери никако да најдам некој ок... најдов сега нешто ама да го еам многу споро се спушта... некој да прати линк со драјвери по можност рапид мапид?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Народе me need help... пред да стам 7ка на предниве порти (значит усб и микрофон+слушалки) слушалките си работеа супер... сега после 7кава не работат... ми рекоа да стам драјвери никако да најдам некој ок... најдов сега нешто ама да го еам многу споро се спушта... некој да прати линк со драјвери по можност рапид мапид?
А која звучна ја имаш?

Ако е реалтек, симни драјвери, после од контрол панел влези во тоа софтверот за звучната што е и пробај направи вака:

Ако пак не сака, види во BIOS да не ти е исклучена таа опција (Front Panel Audio)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
За колку пари може да се земе ок безжичен маус?

Youthanasia

The game
Член од
19 март 2010
Мислења
141
Поени од реакции
11
Мислам дека и претходно пишав на темава.. значи се работи за стар монитор philips 107e5, и проблемот е во тоа што мења бои мониторов.. а проблемот е во кабелот што иде од него во графичка, пред некое време кога ке го мрднев кабелот се оправуваше сликата но сега цело време е црвена сликата или па ич нема слика, некој да ми препорача некој сервис каде би можеле да го оправат да го однесам... ? :helou:
Имаш мешање на основните RGB само црвена низ цел монитор, и јас имав таков проблем... на кабелот жиците му се изгорени или евентуално кај шо се приклучвит на монитор не е убо стегнато.Однеси го во некој компјутерски центар кај шо поправет, ќе ти сменат кабел и фурај после.

Член од
29 март 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Сакам да купам волан до 2000 денари. Ама гледав на youtube Logitech g25 и работата е што има игри кој работат на кумплуг а овие ефтини волани немаат три педали. Сега ме интересира дали е можно на било кој ефтин волан кога ќе притиснам на некое од копчињата на воланот истата педала (десната) да се префрли од гас на кочница и пак кога ќе притиснам пак да биде гас. Дека секако гаста и кочницата ги работам со една нога, а левата педала да ми биде кумплуг.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Незнам дали прашањево е за тука ама ај ќе прашам имам лаптоп hp pavillion zv5000, и сеа седнувам и ова touchpad-ов не ми работи.Што да правам??:smir:

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
види дали имаш инсталирано драјвери за тач пад, или види да не е исклучен.. пробај со Fn копчето и некое од горе копчињата ( Ф3 мислам дека е, не сум сигурен :/ )

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
значи вака ставив 2 вентилатори на кукистето но кога се на 100% многу бичат па затоа сум ги ставил на 60% ( SpeedFan ) и бучењето е во нормални граници е сега кога го исклучам компјутерот вентилаторите се враќаат на 100% и повторно бучат па треба пак да ги намалувам е сега ако некои знае како да ги ставам постојано на 60% и при секое вклучување на компјутерот да немора да ги ставам на 60% туку тоа автоматски да се прави ? ? ?

Kajgana Shop

На врв Bottom