Помош, проблеми, прашања, совети...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Е сеа пошо не ми е дојдено до експериментирање дај некој што има SpS3 нека објасни што како да направам ... тнх
Не сум имал PS3 да го прочачкам, ама пред месец дена ми донесоа PSP од Америка. PSP-то има свој сонијев адаптер на кој се прикачува кабел, ама не со 3 дупки ко за на PC туку со 2, како за PS1, PS2, скенери, принтери и така натаму. Фино лепо го извадив америчкиот кабел и го брцнав оној кабелот од PS2 (имам и PS2ка), и си работи топ.

Е сеа фората е што на адаптерот ми пишува input: 100-240V што значи влезната струја треба да ми биде измеѓу 100 и 240v. Ако и на твојот адаптер пишува исто, смени кабел и уживај. Ако пишува само 120v, ке го рокнеш.

Член од
6 септември 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
ERROR 1335 и неможам да инсталирам нови игри

Можам да инсталирам само програми и некои стари игри (кантер..). Ми се заеба pc-во пред 2 месеца а неќам да го реформатирам. Секаде барав на нет ама нисто не ми помогна. ( мислам дека има проблеми со отпакување на фајлови ама не е до WinRar-от)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Зошто нејкиш да го форматираш,класиги сите работи во Local Disk (D) и форматирајго само (C),или имаш уште едно решение напрајму system restore,вратиго системот пред да ти зафкнит така.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Можам да инсталирам само програми и некои стари игри (кантер..). Ми се заеба pc-во пред 2 месеца а неќам да го реформатирам. Секаде барав на нет ама нисто не ми помогна. ( мислам дека има проблеми со отпакување на фајлови ама не е до WinRar-от)
Кој Service Pack го користиш ? ако користиш Windows XP со SP1 или без SP тогаш не можеш ни понови програми да инсталираш

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Да не пробвиш да исталираш некоја појака игрица на слаб комјутер? Во тој случај ти прави проблем матичната рамот и.т.н.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
АЈ КАЗИ ШО КОНФУГРАЦИЈА ИМАШ И ТИ АМА КАКО И ДА Е ЈА ТИ ПИШАВ МАЛЦЕ ПОГОРЕ СО ДА НАПРЕШ.

Член од
6 септември 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
Конфигурација: Gygabite MB ultra durable 2, 9800gtx, 4 gig ram 800 mhz, 500gig hdd, core 2 duo @ 2.6 ghz.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Лоша вест е што Error 1335 може да значи и hardware и software проблем...
Може да означува media problem/CD cleaning, мада знае и за RAM да појави ваква грешка. Прво пробај да смениш RAM socket.

Втора варијанта е да исклучиш сите заштити (firewall, antivirus) ...
Обично јавува грешка за сите инсталации што содржат .cab фајлови...

Член од
6 септември 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
Имам LastXP sp3 i problemot e kaj .cab фајловите. Ај ке пробам тоа што викаш со firewall-ot i antivirus-ot. Ako imate nekoi drugi idei kazete

Член од
6 септември 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
План Б (евентуално):

Run msconfig
BOOT.INI
Advanced Options
/MAXMEM=256
И тоа сум го пробал ама не работи ( само користи 256 mb рам тогаш). А пробав со исклучен firewall и антивирус да инсталирам ама и тоа не помага..

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
И тоа сум го пробал ама не работи ( само користи 256 mb рам тогаш). А пробав со исклучен firewall и антивирус да инсталирам ама и тоа не помага..
Дефинитивно е RAM-от. Пробај да го смениш socket-от.

Член од
6 септември 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
Ако можеш да ми објасниш како може да е до RAM-от? (пред да почнам да чепкам низ компјутерот дека уште е под гаранција..)

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Ако можеш да ми објасниш како може да е до RAM-от? (пред да почнам да чепкам низ компјутерот дека уште е под гаранција..)

Другар ми имаше ист проблем. Имаше 2 x 512 MB RAM - Samsung 512MB DDR PC3200 CL 3, не знаел дека едното не работи...

Консултирај се со дечките од сервисот, кај него испадна дека ова е проблем. Бидејќи ти е под гаранција, види...

Kajgana Shop

На врв Bottom