Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Епа ова е тоа што gade ти го пиша, memory leakage. Со еден рестарт на РС се средува. Иначе избриши го Firefox целосно, и глеј да ја симнеш НАЈНОВАТА верзија (3.05). Може и некој add-on за Firefox да ти праи проблеми, провери си и тоа.
Ок за тоа.Ама зошто таскот ми кажуе 3940МБ процесор?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Jas go imam istiot problem na lap-top-ot so firefox a na descot mi e ok firefox-ot.Na lap top-ot samo firefox-ot e uklucen a procesorot raboti 100% koga ke isklucam firefox si raboti normalno.So IE raboti ok.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
622
Realtek Проблем *Звучна*

Имам Realtek ALC655 @ VIA AC'97 звучна карта.
Немав звук долго време... И пред 2 дена инсталирав EVEREST, и сега барам драјвери за звучната. Најдов, инсталирав драјверите, рестартирав компјутерот има глас. И добро, 2 дена оди, и денес го уклучувам компјутерот и нема глас.

Незнам што е проблемот, ако имате решение кажете ве молам.
Btw OS : Windows XP Service Pack 2 *2002*

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам Realtek ALC655 @ VIA AC'97 звучна карта.
Немав звук долго време... И пред 2 дена инсталирав EVEREST, и сега барам драјвери за звучната. Најдов, инсталирав драјверите, рестартирав компјутерот има глас. И добро, 2 дена оди, и денес го уклучувам компјутерот и нема глас.

Незнам што е проблемот, ако имате решение кажете ве молам.
Btw OS : Windows XP Service Pack 2 *2002*
Стави скриншот од device manager, најверојатно ги немаш инстаирано high definition audio bus драјверите.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ги чистев кулерите бидејќи доста брмчеа кога го пуштав компјутеров од сабајле и од кога ги средив и го пуштив ПЦто работеа сосема тивко и мирно, но потоа почна да вади некој тивок звук едниот од кулерите онака како немирно да работи а колку што гледам сите вртат како што треба ни еден не фаќа на ништо и нема причина зошто да кочи, дали може да се случи нешто поради таквата неправилност која на прв поглед не се забележува освем што ме нервира, значи се работи и ништо не кочи освем што звукот од едниот од кулерите е поневообичаен од претходно?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Па шознам.Може тропам глупости ама види дали ти стое на рамно куќиштето.Зошто на претходниот компјутер му се скрши една од тие гумичките рамно што го држат и кога се навалаше на таа страна испушташе чуден звик кулерот.И на овој сега кога го навалам исто.Па провери.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Најдов УСБ вчера. Денес го пробувам и ми се појавува порака вика дека портовите не го распознавале усб-то. Ставив друго усб, функционира. Претпоставувам дека е расипано, или...?:wink:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Најдов УСБ вчера. Денес го пробувам и ми се појавува порака вика дека портовите не го распознавале усб-то. Ставив друго усб, функционира. Претпоставувам дека е расипано, или...?:wink:
Не пробувај друг пат така.
Може да ја рикнеш портата...а во најлош случај и матичната плоча.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Drugari edno prasanje.
za LapTop ACER 5520
- CPU: Turion 64 X2 Mobile Technology Tl-58 ( 1.9Ghz 1Mb L2 )
- VGA: Up to 752mb nVidia GeForce 7000M TurboCavhe ( 256Mb )
- RAM: 2GB DDR2
- HDD: 160GB

Ima li nekoj drajveri za grafickava oti na vista mi dava mizerni 2.0 doda a na 3D 2.4 ?
Tolku lie slaba. Ili ima nekoj defek od strana na drajverite ???
Pomos

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
622
Стави скриншот од device manager, најверојатно ги немаш инстаирано high definition audio bus драјверите.
Абе брат, 2-3 дена работеше пред тоа све супер.
Сега одеднаш снема звук.

Леле, сра*е е без звук :nesvest:

Drugari edno prasanje.
za LapTop ACER 5520
- CPU: Turion 64 X2 Mobile Technology Tl-58 ( 1.9Ghz 1Mb L2 )
- VGA: Up to 752mb nVidia GeForce 7000M TurboCavhe ( 256Mb )
- RAM: 2GB DDR2
- HDD: 160GB

Ima li nekoj drajveri za grafickava oti na vista mi dava mizerni 2.0 doda a na 3D 2.4 ?
Tolku lie slaba. Ili ima nekoj defek od strana na drajverite ???
Pomos
GeForce 7300 GT
GeForce 7300 GS
GeForce 7300 LE
GeForce 7300 SE
GeForce 7300 M ? - Оваа некоја нова е или?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Абе брат, 2-3 дена работеше пред тоа све супер.
Сега одеднаш снема звук.

Леле, сра*е е без звук :nesvest:

GeForce 7300 GT
GeForce 7300 GS
GeForce 7300 LE
GeForce 7300 SE
GeForce 7300 M ? - Оваа некоја нова е или?

M - Stands for Mobile.

За лаптопи демек. :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom