Помош, проблеми, прашања, совети...

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Пошто јас имам Acer P193W, знам што е проблемот кај тебе :) Би требало да имаш добиено CD со драјвери за мониторот, после нивна инсталација ќе ја гледаш и 1440x900 резолуција.
во кутијата имаше цд ама не со драјвери туку со user guise (коа ке ми стаат такво нешо ми иде да ги убијам сите) али нема везе. До драјверите на стварно е си ги симнав од официјалната страна на acer и ок е сеа се се врати у нормала. Незнам зашо али сите монитори треба како plug and play да функциониаат ок. Немора да се додава други драјвери и онака за голем број монитори не ни постојат драјвери. Али фала ипак за постот
ако на некој му затреба за овој монитор еве го линкот
реботат на сите windows верзии

ftp://ftp.work.acer-euro.com/monitor/lcd/X193Wx Vista Driver.zip

Ај јас да ве прашам, значи вака компјутеров брчи ко луд, дава многу лош звук. Нормално помислив дека е нешто до кулерот на процесорот, го отворив, исчистив и пак исто. Друг кулер што го има внатре во компјутерот е оној на графичката, иако не верувам дека токму тој може да го прави ова. Го исчистив и него - no results. Проверив, и температурата на процесорот се движи од 50-60 степени, вртежите на кулерот 1800-2000. А убаво видов дека е наместен ко што треба, и силно прицврстен. Anyone ?
друже џабе ти е чистење на кулерот ако е сјебан јебан е немоеш брчењето да го средиш со тоа, само нов му е мајката
Замени го со нов и немаш гајле после

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
друже џабе ти е чистење на кулерот ако е сјебан јебан е немоеш брчењето да го средиш со тоа, само нов му е мајката
Замени го со нов и немаш гајле после
Утрово купив нов, сега е океј :)

B

Blacks

Гостин
Go formatirav kompjuterot i sega ne mozam da se povrzam na internet odnosno mi bara driveri za Ethernet Controler. Vo Device Manager kade sto pisuva Ethernet Controler ima zolt prasalnik.
Konfiguracijata mi e slednava :
MB MSI K9N SLI-F V2 Nvidia nForce 570 SLI MCP
RAM 2Gb DDR2/800MHZ
500Gb/7200/WD SATA2
2 X MSI NX8600GT T2D256E
OC/D3 OVERCLOCKED EDITION, DDR3, HDMI
SOUND BLASTER 7.1 REALTEK ALC883

Diskovite sto gi imav koga go kupiv kompjuterot veke gi nemam :)

Ako znae nekoj kakov driver da downloadiram neka pise pls

Peace

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Go formatirav kompjuterot i sega ne mozam da se povrzam na internet odnosno mi bara driveri za Ethernet Controler. Vo Device Manager kade sto pisuva Ethernet Controler ima zolt prasalnik.
RAM 2Gb DDR2/800MHZ
500Gb/7200/WD SATA2
2 X MSI NX8600GT T2D256E

Peace
Мрежната ќе да ти е Attansic или Atheros али за секој случај, побарај инсталација од сајтот на MSI www.msicomputer.com или па во google пиши: MSI K9N drivers

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
RAM 2Gb DDR2/800MHZ
500Gb/7200/WD SATA2
2 X MSI NX8600GT T2D256E

Peace
Ќе одиш на www.nvidia.com и на тој сајт ке отидеш во делот за драјвери, ке избереш да симнеш драјвер за nForce 570 SLI, ке одбереш оперативен и толку. Ке ти се инсталира цел пакет драјвери за компјутерот. Нормално ова го правиш од друг ПЦ, оти на твојот не работи ЛАН картата:baeh:

B

Blacks

Гостин
Ќе одиш на www.nvidia.com и на тој сајт ке отидеш во делот за драјвери, ке избереш да симнеш драјвер за nForce 570 SLI, ке одбереш оперативен и толку. Ке ти се инсталира цел пакет драјвери за компјутерот. Нормално ова го правиш од друг ПЦ, оти на твојот не работи ЛАН картата:baeh:
Fala mnogu za pomosta driverite se fatija :)

Patem receno gi downloadirav od mojot PC imam USB kabelce od modemot do PC-to :)

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ајде мала помош.Си работам така на мозилата јас и туку наеднаш почна да ми коче а само мозила ми беше уклучена.Уклучуам таск менаџер и глеам крева 80-90 проценти.А онака од ништо.Да видам шо програми има уклучено ништо сите нормалните само мозилата крева 765КБ.Па да прашам шо е проблемот.И ми покажуе процесорот ми бил 3940МБ а ми е 4480МБ.Шо е проблемот хељп.Инаку скоро ми е форматиран компјутерот пред 3 дена.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ај малу посмирено објасни што е точно работата и може ќе ти помогнеме.Мене на прв поглед ми изгледа на Memory leakage, ама не сум сигурен.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Еве смирено ама незнам зошто не ме разба првиот пат.Си работам на мозилата јас и наеднаш почна да сецка ногу.Си викам шо е проблемот до касперски да не е.Ама не било зошто го исклучив.Пак кочеше.Симнувам мозилата и на оној сајдбарот има едно ми покажуе работата на процесорот.И гледам тоа 80-90 проценти оде и не се мрда подолу.Уклучувам менаџерот (таск) и гледам сварно толку оде.После да видам кој процес колку работе мозилата 764.000.000 КБ крева (првото грешка го напишав од нервоза) а другите нормално.А на мозилата ништо само кајгана уклучена.Гасам мозила се спушта ама уште 20-30 проценти крева (а обично е на 0 до 2 проценти со мозила).И како шлаг на тоа Comit charge тоа мислам покажуе колку мб од процесорот се користат е 3930 мб а беше 4480мб.Помош.

Член од
9 октомври 2008
Мислења
276
Поени од реакции
14
Dali moze nekoj da mi predlozi wireless router do 3000 denari i dali se naogja za taa cena nekoj soliden.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Drugari denes mi se pojavi problem vo Device Manager
Slika:
- Sto moze da e rabotava ???

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еве смирено ама незнам зошто не ме разба првиот пат.Си работам на мозилата јас и наеднаш почна да сецка ногу.Си викам шо е проблемот до касперски да не е.Ама не било зошто го исклучив.Пак кочеше.Симнувам мозилата и на оној сајдбарот има едно ми покажуе работата на процесорот.И гледам тоа 80-90 проценти оде и не се мрда подолу.Уклучувам менаџерот (таск) и гледам сварно толку оде.После да видам кој процес колку работе мозилата 764.000.000 КБ крева (првото грешка го напишав од нервоза) а другите нормално.А на мозилата ништо само кајгана уклучена.Гасам мозила се спушта ама уште 20-30 проценти крева (а обично е на 0 до 2 проценти со мозила).И како шлаг на тоа Comit charge тоа мислам покажуе колку мб од процесорот се користат е 3930 мб а беше 4480мб.Помош.
Епа ова е тоа што gade ти го пиша, memory leakage. Со еден рестарт на РС се средува. Иначе избриши го Firefox целосно, и глеј да ја симнеш НАЈНОВАТА верзија (3.05). Може и некој add-on за Firefox да ти праи проблеми, провери си и тоа.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.301
Поени од реакции
3.675
Вака , ги имам овие работи во мојов ком.

CPU: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz 4400+
MB: Asus M2V-MX SE
VGA NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB)
RAM: 2 x 1 GB DDR2-667 DDR2
HDD: Hitachi HDS721616PLA380 (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)

би побарал совет ако може што HDD(врста , фирма, големина) би ми препорачале да додадам како зголемување а тоа не би сметало за непречена работа на останатите делови , истото да е со најмалку 250GB ( и би добил HDD1 =160GB + HDD2 = ? ) , а затоа што и баш не сум во тек со цените и не знам како се движат да речам дека би издвоил некои 4000 ден отприлика плус минус

фала предвреме :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака , ги имам овие работи во мојов ком.

CPU: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz 4400+
MB: Asus M2V-MX SE
VGA NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB)
RAM: 2 x 1 GB DDR2-667 DDR2
HDD: Hitachi HDS721616PLA380 (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)

би побарал совет ако може што HDD(врста , фирма, големина) би ми препорачале да додадам како зголемување а тоа не би сметало за непречена работа на останатите делови , истото да е со најмалку 250GB ( и би добил HDD1 =160GB + HDD2 = ? ) , а затоа што и баш не сум во тек со цените и не знам како се движат да речам дека би издвоил некои 4000 ден отприлика плус минус

фала предвреме :)
Би ти препорачал еден од овие два:

Western Digital 640GB, 7200, 16MB, SATA2 - 4300 ден.
Hitachi 500GB, 7200 16MB, SATA2 - 3500 ден.

И да, ќе си ги имаш твоите 160 GB плус овие што ќе ги купиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom