Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Епа ова е тоа што gade ти го пиша, memory leakage. Со еден рестарт на РС се средува. Иначе избриши го Firefox целосно, и глеј да ја симнеш НАЈНОВАТА верзија (3.05). Може и некој add-on за Firefox да ти праи проблеми, провери си и тоа.
Ок за тоа.Ама зошто таскот ми кажуе 3940МБ процесор?

Jas go imam istiot problem na lap-top-ot so firefox a na descot mi e ok firefox-ot.Na lap top-ot samo firefox-ot e uklucen a procesorot raboti 100% koga ke isklucam firefox si raboti normalno.So IE raboti ok.

Realtek Проблем *Звучна*

Имам Realtek ALC655 @ VIA AC'97 звучна карта.
Немав звук долго време... И пред 2 дена инсталирав EVEREST, и сега барам драјвери за звучната. Најдов, инсталирав драјверите, рестартирав компјутерот има глас. И добро, 2 дена оди, и денес го уклучувам компјутерот и нема глас.

Незнам што е проблемот, ако имате решение кажете ве молам.
Btw OS : Windows XP Service Pack 2 *2002*

Имам Realtek ALC655 @ VIA AC'97 звучна карта.
Немав звук долго време... И пред 2 дена инсталирав EVEREST, и сега барам драјвери за звучната. Најдов, инсталирав драјверите, рестартирав компјутерот има глас. И добро, 2 дена оди, и денес го уклучувам компјутерот и нема глас.

Незнам што е проблемот, ако имате решение кажете ве молам.
Btw OS : Windows XP Service Pack 2 *2002*

Стави скриншот од device manager, најверојатно ги немаш инстаирано high definition audio bus драјверите.

Ги чистев кулерите бидејќи доста брмчеа кога го пуштав компјутеров од сабајле и од кога ги средив и го пуштив ПЦто работеа сосема тивко и мирно, но потоа почна да вади некој тивок звук едниот од кулерите онака како немирно да работи а колку што гледам сите вртат како што треба ни еден не фаќа на ништо и нема причина зошто да кочи, дали може да се случи нешто поради таквата неправилност која на прв поглед не се забележува освем што ме нервира, значи се работи и ништо не кочи освем што звукот од едниот од кулерите е поневообичаен од претходно?

Па шознам.Може тропам глупости ама види дали ти стое на рамно куќиштето.Зошто на претходниот компјутер му се скрши една од тие гумичките рамно што го држат и кога се навалаше на таа страна испушташе чуден звик кулерот.И на овој сега кога го навалам исто.Па провери.

Најдов УСБ вчера. Денес го пробувам и ми се појавува порака вика дека портовите не го распознавале усб-то. Ставив друго усб, функционира. Претпоставувам дека е расипано, или...?:wink:

Најдов УСБ вчера. Денес го пробувам и ми се појавува порака вика дека портовите не го распознавале усб-то. Ставив друго усб, функционира. Претпоставувам дека е расипано, или...?:wink:

Не пробувај друг пат така.
Може да ја рикнеш портата...а во најлош случај и матичната плоча.

Drugari edno prasanje.
za LapTop ACER 5520
- CPU: Turion 64 X2 Mobile Technology Tl-58 ( 1.9Ghz 1Mb L2 )
- VGA: Up to 752mb nVidia GeForce 7000M TurboCavhe ( 256Mb )
- RAM: 2GB DDR2
- HDD: 160GB

Ima li nekoj drajveri za grafickava oti na vista mi dava mizerni 2.0 doda a na 3D 2.4 ?
Tolku lie slaba. Ili ima nekoj defek od strana na drajverite ???
Pomos

Толку е слаба, лаптоп е побогу.

Стави скриншот од device manager, најверојатно ги немаш инстаирано high definition audio bus драјверите.

Абе брат, 2-3 дена работеше пред тоа све супер.
Сега одеднаш снема звук.

Леле, сра*е е без звук :nesvest:

Drugari edno prasanje.
za LapTop ACER 5520
- CPU: Turion 64 X2 Mobile Technology Tl-58 ( 1.9Ghz 1Mb L2 )
- VGA: Up to 752mb nVidia GeForce 7000M TurboCavhe ( 256Mb )
- RAM: 2GB DDR2
- HDD: 160GB

Ima li nekoj drajveri za grafickava oti na vista mi dava mizerni 2.0 doda a na 3D 2.4 ?
Tolku lie slaba. Ili ima nekoj defek od strana na drajverite ???
Pomos

GeForce 7300 GT
GeForce 7300 GS
GeForce 7300 LE
GeForce 7300 SE
GeForce 7300 M ? - Оваа некоја нова е или?

Абе брат, 2-3 дена работеше пред тоа све супер.
Сега одеднаш снема звук.

Леле, сра*е е без звук :nesvest:

GeForce 7300 GT
GeForce 7300 GS
GeForce 7300 LE
GeForce 7300 SE
GeForce 7300 M ? - Оваа некоја нова е или?

M - Stands for Mobile.

За лаптопи демек. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom