Помош и совети

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
Температурата на графичката можеш да ја провериш со GPU-Z ( нема OSD - значи ќе мораш да ја оставиш програмата да работи во позадина со следнава опција вклучена: Continue refreshing this screen while GPUZ is in the background ) или пак со MSI Afterburner ( има OSD - можеш ја провериш температурата додека играш - кога ќе ја активираш опцијата ќе ти се појават информациите во горниот лев агол на екранот додека играш ).

P.S. Двајца другари од маало ( едниот со 8800GT, другиот со 9800GT ) ги имаат истиве проблеми со најновите драјвери. Пробај со некои постари ( од пред неколку месеци ) и види дали ќе биде поарно, чудно ми е во рок од 2 дена тројца да се пожалат од исти проблеми со најновите драјвери ( имате слични/исти графички картички, исти проблеми со најновите драјвери ) .

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Кај да побарам постари драјвери ?

GPU-Z и MSI Afterburner да ги побарам како gadgets ?

Attachments

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
За постари драјвери: http://www.geforce.com/drivers/beta-legacy ( одбери ја твојата графичка и оперативниот систем и кликни start search ) пробај со некои од 2** серијата да видиш дали ќе ги има истите проблеми ( ако пак прави исто барем ќе ги елиминираме драјверите како проблем ). Пред инсталација - избриши ги драјверите, рестартирај, па после стај ги постарите.

За програмите - симни standalone нормални верзии, не gadgets.

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Друже појма немам кој драјвер да го симнам :) Па ако имаш слободно време да побараш и да ми пратиш линк би ти бил благодарен :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
^ Значи може све да биде проблем - пример: да прегрева графичката ( или некој друг дел ), да имаш тапа драјвери за графичка, тапа состојба на OS ( изместени сетинзи/вируси/остали гадинки ), ако е само во една игра - лоша инсталација и слично. Вака од прва би рекол да си ги провериш температурите ( LOAD temps, не да проверуваш IDLE temps ). Ако температурите се добри - пробај и downclock-ирај ја графичката малце чисто да видиш дали е стабилна така.
За да добиеш покорисна и попрецизна помош би ти препорачал да пишеш детално каков компјутер имаш ( дел по дел цела конфигурација, верзија на оперативен систем, верзија на драјвери и во кои игри кочи ).

Zakonceto - појма немам со таа верзија што ти ја имаш - ама играва не бара никаков account за да се игра offline.
Го решив проблемот, само треба да се стартува од кракот, не од иконата. :)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Има некој тука што игра Sleeping Dogs на РС? Играта си работи све како што треба, ама AIM-от со маусот е многу сјебан. Претерано лагира. Знае ли некој како се решава проблемов? Дали 1.5 пачот ќе помогне? Преку 7 гига е пачот како што видов (О.о), па реков да прашам прво пред да го пробам. Фала однапред.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Има некој тука што игра Sleeping Dogs на РС? Играта си работи све како што треба, ама AIM-от со маусот е многу сјебан. Претерано лагира. Знае ли некој како се решава проблемов? Дали 1.5 пачот ќе помогне? Преку 7 гига е пачот како што видов (О.о), па реков да прашам прво пред да го пробам. Фала однапред.
И јас истиот проблем го имав, не можев ич да ја играм играта.

Јас најдов фикс на Рiratebay ( мислам дека беше, побарај, види дали ќе ти бркаработа), се подобри малце, ама пак неможеше да се игра... ако знај неккој шо е решението и мене би ми помогнало. :)

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
кај да најдам игрица коа Супер Марио, Ломакс и слични игри. Ми треба нешто лабаво за после работа. Пуцачиниве ме праат агресивен:) Нешо со нивоа скокање, животи собирање парички, лабаво бе:)

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
кај да најдам игрица коа Супер Марио, Ломакс и слични игри. Ми треба нешто лабаво за после работа. Пуцачиниве ме праат агресивен:) Нешо со нивоа скокање, животи собирање парички, лабаво бе:)
За Супер Марио не знам, ама види ја LIMBO. Слична е на Марио, а искрено мене ми е поинтересна.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.746
Поени од реакции
43.918
Ja oбожавам играва. Ја играм од детенце. :DКога ќе ми текне како мал кога ќе ми дадеа 10 денари трчав право во плеј-стејнот да поиграм малце на снимената. :D Од пред 3 години ја играм дома. :)

Е сеа има еден проблем, оваа само што ја симнав и неможе да си направам снимена. Ја екстрактирам, копирам крак, дури и ја блокирав во фајрвол и пак ми гаси автоматски. На оваа последната слика што е од членот погоре на третиот чекор, кога одбриам кои првенства да бидат целосни.. Одам на некст и толку, гаси право. :mad: Што да направам? Истото се дешава и кај The Edge^.
Ова е во темата за ФИФА Менаџер играта, од замунда ми е симната. Пошто не знам колку ќе видите таму, еве и тука истиот проблем да го пишам... Па ако може помош. :)

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Сакам да ја инсталира FA Premier Manager 2002, али ми јавува проблем на SETUP-от :/

Како да средам за 64-битен?

Kajgana Shop

На врв Bottom