Помош и совети

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Really, Telltale? :confused:

Get your shit together.

Има многу луѓе шо користат Windows 8, не сум само јас со овие проблеми, туку на нивните форуми има триста луѓе со полаки. Нов ОЅ е 8-та, би требало да има и за него поддршка...
До Мајкрософт е брат, не до Телтејл.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
Вака сеа, ми требаат неколку од вас со
  • ати картица (пожелно да не биде античка)
  • инсталиран ccc (catalyst control center)
  • малце време за арчење
  • подесен anti aliasing во драјверите (десен клик, графичката, 3d settings, anti aliasing) 8x
Симнете ја и инсталирајте ја Lucius (~2gb) од Skidrow. Не и треба крак. Пуштете ја и кажете ми дали ќе успеете да почнете да играте или ќе ви се деси багот што ми се дешава мене (си седи екранот со една слика, детето во кревет). Багот се поправа кога ќе се одбере application managed во anti aliasing подесувањата во драјверот. Ама навистина ме интересира дали и кај други е вака, пошо неам сретнато некој да се буни за проблемов (истото ми се дешаваше и со Darksiders II).

И напоменете ми која верзија ви е драјверот.

Член од
18 октомври 2012
Мислења
12
Поени од реакции
0
imam problem do pred nekoj den nba 2k13 i pes 2013 gi igrav bez problem no pocnaa naednas da mi seckaat mn koga igram i site dr igri pocnaa da seckaat sve probav instalirav direct x napraviv update na drajverite za grafickata ni niso ne pomaga pesot mi secka a nba 2k13 mnogu bavno ide koga ja igram pomos ako znae nekoj do sto moze da e

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.916
Поени од реакции
23.337
Дечки имам проблем со НБА 2К13, ја инсталирав, стаев и крак и све и не ми ја подига играта...

Значи не излага никаков ерор ни ништо, почнува и 2 секунде и прекинува ка ништо да не се десило, значи нити кочење ни некои предупредувања, ерори ништо, буквално ништо не се дешава...

Член од
12 март 2012
Мислења
21
Поени од реакции
0
si ja instalirav assassins creed 2 i mi bara serial key nesho gluposti sho treba da na pram da ja igram igrava

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
Дечки имам проблем со НБА 2К13, ја инсталирав, стаев и крак и све и не ми ја подига играта...

Значи не излага никаков ерор ни ништо, почнува и 2 секунде и прекинува ка ништо да не се десило, значи нити кочење ни некои предупредувања, ерори ништо, буквално ништо не се дешава...
http://www.guide4games.com/index.php/news/2316-nba-2k13-pc-crashes-crash-to-desktop-ctd-freezes-low-or-bad-fps-career-mode-freeze-bug-controls-and-fixes
она што ти треба да го направиш најверојатно е една од работите на следниот линк
http://www.guide4games.com/index.php/107-crashes/2144-game-doesnt-start-or-do-not-run-after-preparing-to-launch-fix

sho treba da na pram da ja igram igrava
да ги читаш инструкциите во .nfo фајлот, да читаш инструкции на торент сајтот... ако ги нема, тогаш треба да си најдеш поасално место за симнување.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Некој дали знае од кај можам да го спуштам 1.6 пачот за Skyrim? Минатиот пат го најдов на Piratebay, сега не го гледам.

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
Инсталирана COD: MW3 се е в ред. се пушта играта , поминуваат скинематикс - прва мисија само што почнува ми се блокира играта и се појавува error кој вели вака : Direct3DDevice9::Present failed: Driver internal error.
Дали некој имал слично искуство и како го решил проблемот?

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.916
Поени од реакции
23.337

Све средив и пак нејќе, дури не ни можам да ја избришем играта...

Во Add or Remove programs, кога ќе влезам, не ми покажува Size на играта, само пишува Used: Frequently....

И немам ремове, само Change,и кога ќе кликнем ми излага Repair или Remove, али на кое и да идем ми се фризнуе, и се кочи, неможам ни да ја избришем сеа, и да пробам да ја инсталирам пак.
Пошто инсталирав све од линкот горе, па реков може треба реинстал...
Ама јок...

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Инсталирав NFS: Most Wanted Black Edition и кога ќе ја пуштам ми се појавува само почетната слика и се губи за една-две секунди и не се пушта. Што е проблемот?
Да не треба нешто да се пуштам со EA акаунт?

Capture.PNG

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Зошто кога играм игри по едно 10-15 мин ми се појавува црна слика на екранот , т.с екранот си трепка како да е изгаснат ком. и единствено чаре е да го рестартирам :unsure:

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
^ Значи може све да биде проблем - пример: да прегрева графичката ( или некој друг дел ), да имаш тапа драјвери за графичка, тапа состојба на OS ( изместени сетинзи/вируси/остали гадинки ), ако е само во една игра - лоша инсталација и слично. Вака од прва би рекол да си ги провериш температурите ( LOAD temps, не да проверуваш IDLE temps ). Ако температурите се добри - пробај и downclock-ирај ја графичката малце чисто да видиш дали е стабилна така.
За да добиеш покорисна и попрецизна помош би ти препорачал да пишеш детално каков компјутер имаш ( дел по дел цела конфигурација, верзија на оперативен систем, верзија на драјвери и во кои игри кочи ).

Zakonceto - појма немам со таа верзија што ти ја имаш - ама играва не бара никаков account за да се игра offline.

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
^ Значи може све да биде проблем - пример: да прегрева графичката ( или некој друг дел ), да имаш тапа драјвери за графичка, тапа состојба на OS ( изместени сетинзи/вируси/остали гадинки ), ако е само во една игра - лоша инсталација и слично. Вака од прва би рекол да си ги провериш температурите ( LOAD temps, не да проверуваш IDLE temps ). Ако температурите се добри - пробај и downclock-ирај ја графичката малце чисто да видиш дали е стабилна така.
За да добиеш покорисна и попрецизна помош би ти препорачал да пишеш детално каков компјутер имаш ( дел по дел цела конфигурација, верзија на оперативен систем, верзија на драјвери и во кои игри кочи ).

Zakonceto - појма немам со таа верзија што ти ја имаш - ама играва не бара никаков account за да се игра offline.
Еве ми ја конфигурацијата :

Windows 7 Ultimate 64-bit

Interl Core 2 Quad CPU Q9400 2.66Ghz
3 GB RAM
Nvidia GeForce 9800 GT 1GB (вчера ги апдејтирав драјверите) version 9.18.13.697

Како да ја проверам температурата ?

Иначе претходно на CS и Фифа 12 не ми се гасеше , но пред некој ден ги инсталирав Max Payne 3 , NFS , MOF и Sniper Elite V2 и на сите ми се исклучува

Kajgana Shop

На врв Bottom