Помош: Општи прашања, совети, трикови..

Член од
28 октомври 2012
Мислења
272
Поени од реакции
39
zdravo na site. imam dve prashanja, ako saka nekoj da mi kaze. prvoto e, kako se moze da se napravi ikona, koja koga ke cliknam na nea, da se pojavi prozor za ponatamoshno instaliranje na programata. znaci da napravam ikona, koja kako shto gi ima na mnogu neinstalirani programi.vtoro prashanje e, na msdn, koga na c# se vpishuva neshto, i koga se pritiska na space kopceto na tastaturata, vo programata se pojavuva malo prozorce so mnogu zborovi. tie zborovi, kade mozam da gi najdam za da naucam kako se upotrebuvaat. vi blagodaram mnogu.pozdrav.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.252
zdravo na site. imam dve prashanja, ako saka nekoj da mi kaze. prvoto e, kako se moze da se napravi ikona, koja koga ke cliknam na nea, da se pojavi prozor za ponatamoshno instaliranje na programata. znaci da napravam ikona, koja kako shto gi ima na mnogu neinstalirani programi.vtoro prashanje e, na msdn, koga na c# se vpishuva neshto, i koga se pritiska na space kopceto na tastaturata, vo programata se pojavuva malo prozorce so mnogu zborovi. tie zborovi, kade mozam da gi najdam za da naucam kako se upotrebuvaat. vi blagodaram mnogu.pozdrav.
За првиот дел од маката: потребно е да направиш Setup project во visual Studio кога ќе завршиш со програмирање на својата апликација.
Види си тука .
За вториот дел сигурно мислиш на Intellisense што ти дава предлози додека пишуваш код во програмскиот јазик C#.NET
За да научиш, читај кодови напишани во C# (ова тука е огромна база), учи го јазикот и синтаксата. :)

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Знае некој како на Гоогле мапс да си направам своја локација како фирми или институции?

Член од
22 септември 2013
Мислења
4
Поени од реакции
0
Како прво ќе треба да имаш Гугл акаун , кликаш на местото кое сакаш да го обележиш со со десен клик, потоа од менито одбираш What's here? и од лева страна (кај А Б) внеси наслов име и на облачето од показателот одбери Save to map.

Член од
4 јануари 2009
Мислења
92
Поени од реакции
5
Сакам да почнам да учам програмирање, па би сакал да прашам колку треба да се има познавање на англиски јазик, кој програмски јазик е најлесен како за почетник и дали може лесно да го совладам тоа сам или ќе треба да посетувам некој курс и слично?? Ви благодарам за помошта и одвоеното време. позз :)

Член од
8 февруари 2008
Мислења
175
Поени од реакции
53
Сакам да почнам да учам програмирање, па би сакал да прашам колку треба да се има познавање на англиски јазик, кој програмски јазик е најлесен како за почетник и дали може лесно да го совладам тоа сам или ќе треба да посетувам некој курс и слично?? Ви благодарам за помошта и одвоеното време. позз :)
Имаш пп од мене.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.316
Поени од реакции
18.399
Од факс ни дадоа да работиме во Ц,во еклипс.Сеа го снимив се по упатство и ми се појавува проблем binary not found коа ќе сакам да го извршам..Имал некој сличен проблем?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Како студент прва година на ФИНКИ учам програмски јазик C и сме до дводимензионални полиња.
Дали може да ми објасните, како најлесно да ги научам for и while циклусите. Нивната логика ја разбирам, но неможам да разберам кога ќе ми се даде во задача некој математички израз и тој израз да го интегрирам со for/while.
Со други зборови,
дали ми е потребна (и која) математика за да бидам “успешен“ програмер?
Јас сум на смерот ПЕТ и повеќе сакам да се фокусирам на предметите Менаџмент, Медиуми, Интернет технологии, Компјутерска Етика, е-Влада, не сакам да се градам во смерот на типичен програмер или компјутерски инженер, ако ме разбирате...

П

Паган-др

Гостин
Океј, као да го напраам антивирусот да не ми ги блокира (ги смета за сомнителни, вируси) цело време кодовите коа ќе ги пуштам преку КоудБлокс? За аваст станува збор.

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Океј, као да го напраам антивирусот да не ми ги блокира (ги смета за сомнителни, вируси) цело време кодовите коа ќе ги пуштам преку КоудБлокс? За аваст станува збор.

Направи и exclude на целата папка каде што ти се сејвуваат проектите од CodeBlocks.

Член од
22 февруари 2013
Мислења
17
Поени од реакции
3
Исто така имаш и опција, да ја исклучис АнтиВирусната за одредени програми.

Член од
22 февруари 2013
Мислења
17
Поени од реакции
3
А да пишеш тука и други да видиме :)
И јас почнувам со учење и потребни се некои насоки.
Во моментов е немам инсталирано таа АнтиВирусна али мислам дека треба доле десно у Таскбарот идеш десен клик на неа и ќе видиш таму опциите, знаеш англиски сигурно ќе видиш одма. :)

ferdzo(hacker) :)

Македонче
Член од
19 април 2013
Мислења
115
Поени од реакции
14
Вака значи темата ја отварам за разговор оклу Batch.Мене ми треба помош оклу Batch ми треба дефиниција.

Kajgana Shop

На врв Bottom