Политиките на Бугарија кон Македонија

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.604
Поени од реакции
79.905
Желам да ви кажам дека информацијата што ја споделувате е невистинска. Бугарското општество е подложно на манипулации, како што се случува во секоја друга држава во светот. Воедно, мнозинството на бугарскиот народ е за европејско развитие и членство во Европската унија, како што покажуваат и социолошките истражувања.
Постои руска агентура која обидува да влијае врз Бугарија, но ова е малцинство и не може да ја одбележи националната агенда. Од друга страна, Бугарија има долга историја со Русија, но историјата покажува дека ништо добро не е дошло од Русија во Бугарија. Затоа, не е вистина дека мнозинството од бугарскиот народ е за Русија, како што вие тврдите.
Се надевам дека овие информации ќе ви помогнат да ја проширите вашата перспектива за Бугарија и бугарскиот народ.
на теб се одниаса тои дел од писанието:
Вие неколку државни ботови сте тука и сте за САД (ЕУ и Украина), ама мнозинството е за Русија.
има ги и тука, сштите
като од един калап да сте сделани
 
Член од
15 февруари 2013
Мислења
10
Поени од реакции
12
Пред многу години имав разговор со лидерот на Бугарските легии Иван Дочев откако се врати од емиграција во САД (во Бугарија во времето на комунизмот имаше две смртни пресуди). Тој беше човек кој имаше пристап до цар Борис, неколку пати се сретнувал со Хитлер, имал многу средби со три американски претседатели. И го прашав, г-н Дочев, зашто со Хитлер? Дали го одобрувате неговата политика на мржа кон луѓето? И тој ми кажа: "Немаше значење неговата политика и не нѐ интересуваше. Ако не беше Хитлер, ќе беше некој друг, нас нѐ интересуваше поддршката на Германија за да си ја вратиме Македонија." Но не успеавме да ја вратиме. Идниот диктатор и тиранин Тито се ослањаше на западните лидери, противници на Германија и успеа да ја добие Македонија како пленка и да ја изложи на потполна сербизација. Денес Северна Македонија е независна држава, но сè уште живее со југословенските комплекси, со комплексите на наложница во харемот на диктаторот Тито. Тоа не е бугарска Македонија, не е српска Македонија, но ни македонска Македонија не е, ако ме разбирате што сакам да кажам. Јас, неграмотниот Татарин.
Автоматски споено мислење:

на теб се одниаса тои дел од писанието:

има ги и тука, сштите
като од един калап да сте сделани
Вие ми велите дека сум мечка, а јас треба да докажам дека не сум. Како би можел да спорам со Вас? Што точно подразбирате под терминот "ботове"? Мојата фотографија е достапна, а телефонскиот број можам да го споделам со Вас, за да се уверите дека сум реална личност. Или, дали секој што има мислење што се разликува од Вашето, автоматски е класификуван како "бот"?
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.604
Поени од реакции
79.905
Пред многу години имав разговор со лидерот на Бугарските легии Иван Дочев откако се врати од емиграција во САД (во Бугарија во времето на комунизмот имаше две смртни пресуди). Тој беше човек кој имаше пристап до цар Борис, неколку пати се сретнувал со Хитлер, имал многу средби со три американски претседатели. И го прашав, г-н Дочев, зашто со Хитлер? Дали го одобрувате неговата политика на мржа кон луѓето? И тој ми кажа: "Немаше значење неговата политика и не нѐ интересуваше. Ако не беше Хитлер, ќе беше некој друг, нас нѐ интересуваше поддршката на Германија за да си ја вратиме Македонија." Но не успеавме да ја вратиме. Идниот диктатор и тиранин Тито се ослањаше на западните лидери, противници на Германија и успеа да ја добие Македонија како пленка и да ја изложи на потполна сербизација. Денес Северна Македонија е независна држава, но сè уште живее со југословенските комплекси, со комплексите на наложница во харемот на диктаторот Тито. Тоа не е бугарска Македонија, не е српска Македонија, но ни македонска Македонија не е, ако ме разбирате што сакам да кажам. Јас, неграмотниот Татарин.
Иван Дочев бил во ситуација во која ти кажал тоа што му одговарало, со оглед на околностите.
 
Член од
15 февруари 2013
Мислења
10
Поени од реакции
12
Паметните ќе го разберат и без зборови, а глупавиот и со зборови нема да разбере.
 
Член од
15 февруари 2013
Мислења
10
Поени од реакции
12
Како во фабрика да ве произведуваат, да ви ебам мајката.
:angel:Дали така изразувате целиот свој речник, благороден господине? Изгледа дека вашата уста е сиромашна и убога, како вашата кеса. По што, дали кога ја пуштате наслова на вашата вулгарност, ви бива помалку тешко? Или пак, вашиот **** пораснал ли е по должина или по ширина?
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.334
Поени од реакции
5.079
Дали некој размислил кое можно следно барање би било на Бугарија спрема Македонија како услов доколку во парламентот се смени уставот за влез на бугарите?
 
Член од
16 август 2018
Мислења
385
Поени од реакции
510
Да. Ќе бараат да се најдат злосторниците што ги пунеле бугарките за две червени за да плаќаат алиментација.
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.334
Поени од реакции
5.079
Да. Ќе бараат да се најдат злосторниците што ги пунеле бугарките за две червени за да плаќаат алиментација.
Не туку официјализирање на бугарскиот јазик за трет службен во Македонија и таблите на сите патокази и институции да бидат и на бугарски јазик бидејки врз основа на 150000 издадени бугарски пасоши ќе кажат дека има исто толку бугари во Македонија.
 
Член од
12 јули 2018
Мислења
1.516
Поени од реакции
4.896
:angel:Дали така изразувате целиот свој речник, благороден господине? Изгледа дека вашата уста е сиромашна и убога, како вашата кеса. По што, дали кога ја пуштате наслова на вашата вулгарност, ви бива помалку тешко? Или пак, вашиот **** пораснал ли е по должина или по ширина?
Да, ми бива помалку тешко и мојот *** пораснал е и по должина и по ширина. Ако не ти е верно, пушти жена ти или сестра ти да провери.
 
Член од
16 ноември 2020
Мислења
834
Поени од реакции
1.922
Пред многу години имав разговор со лидерот на Бугарските легии Иван Дочев откако се врати од емиграција во САД (во Бугарија во времето на комунизмот имаше две смртни пресуди). Тој беше човек кој имаше пристап до цар Борис, неколку пати се сретнувал со Хитлер, имал многу средби со три американски претседатели. И го прашав, г-н Дочев, зашто со Хитлер? Дали го одобрувате неговата политика на мржа кон луѓето? И тој ми кажа: "Немаше значење неговата политика и не нѐ интересуваше. Ако не беше Хитлер, ќе беше некој друг, нас нѐ интересуваше поддршката на Германија за да си ја вратиме Македонија." Но не успеавме да ја вратиме.
Бугарчиња, бугарчиња...jасно е дека jа сакате Македониjа, затоа сте тука во овоj Македонски форум и се множите непрекинато. Македониjа никогаш не е била бугарска и никогаш нема да биде!
Jасно е дека нашата држава е слабост за вас, го сакате многу и Охрид затоа што за вас е нешто свето...нешто убаво...ама треба да знаете дека за вашите важни соништа никоj не го боли к*рот, вие можете само да си сонувате и ништо друго. Да, знам дека ве боли што Македониjа не може да биде ваша.

Моj совет: наместо тие влажни возбуди и фикс идеи, свртете се на другата страна и си ги бараjте вашите корени, вашите стари роднини поврзани со ханови како Кубрат, Асен, Кубер, Тервел итн. и зближете се со нив. Сигурен сум дека добро ќе ве прифатат затоа што тоа е вашата крв, вашата култура, вашиот соj, вашето племе.

П.С.
Во Балканот секогаш ќе си останете како што викате вие "последната дупка на кавалот".
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.886
Поени од реакции
15.844
Бугарското општество не е подложно на манипулации и бугарскиот јавен наратив е идеален.
Затоа ли имате фифти-фифти за Русија? Вие неколку државни ботови сте тука и сте за САД (ЕУ и Украина), ама мнозинството е за Русија. Исто како тука.
Ако навистина бугарското општество не е подложно на манипулации, не би било така.


Не бил Цар Борис фашист. Други биле.
Car Boris bil dobar, ama za blgarite... gi spasil od istochen front, pa firerot lichno go zastrelal.. Blgarija prati eden samolet kon Berlin, ama pred Belgrad Shvabo go prizemji tvrdo :cool:
 

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.623
Поени од реакции
6.057
што за дно човек си кога ми збориш за клозети а во исто време си рецитирал Аз с'м Б'лгарче... пред комисијата :facepalm::facepalm::facepalm:
Добро ти стварно живееш во свет во кој Македонецот може во Европа само со бугарски пасош? Ќе речев опамети си, ама пошто си бугар тоа не е опција. Разбуди се. Врија Срби и Македонци во Европа и без вашите книжина вредни само за бришење на задник - после диареја.

Хелоу Кити ќе секнат ли сега парите од Софија? Или нема простор за грижи. Пошто така добро си им натртен, ќе те платат и во криза.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.460
Поени од реакции
22.866
Добро ти стварно живееш во свет во кој Македонецот може во Европа само со бугарски пасош? Ќе речев опамети си, ама пошто си бугар тоа не е опција. Разбуди се. Врија Срби и Македонци во Европа и без вашите книжина вредни само за бришење на задник - после диареја.

Хелоу Кити ќе секнат ли сега парите од Софија? Или нема простор за грижи. Пошто така добро си им натртен, ќе те платат и во криза.
za tebe konkretno e u pravo. ti so bugarski tamu. nemas ni struka ni mozok ni pari za da emigriras so makedonski. :icon_mrgr:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom