Пожар во Кочани, диско Пулс.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.144
Поени од реакции
7.159
Dobro, koj predlagas togas da gi zameni i da bide vlast?
Sto ponatamu?
Ke si igrame lov na vesterki i ke ubivame luge koi mislime deka napravile nesto a nemame dokazi?
Да, јас мислам дека стигна време на Лукашенко третман за курто и мурто.

За замена ќе се најде, нема потреба од 50 министерства, можат и да бидат 5-6 плус премиер 7 души.

Државава сигурно има бар 7 чесни и копетентни луѓе да го почнат циклусот од ново, па со време ќе се формираат партии од чесни луѓе затоа што ќе го имаат стравот.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.021
Поени од реакции
7.189
Vina e i na ovaa i na minatata vlast.. to est 30 god vinovni se i sds i vmro
Виновен е народот што ги гласа! Те едните, те другите. 30+ години мајката и ебаа на оваа држава. Кој како стигне до позиција, се знае приоритетот: станче, ауди/бмв/мерцедес, виличка на Маврово, Кожуф, Шапка, и патни трошоци за да има кешарац да се живее од нешто, а платата да се калапи. И сите ние сме виновни што за се битно и небитно сме фаќале врски за пусто "побрзо". Е таквите постапки го хранат таквиот систем кој сега го живееме. Еве го резултатот. И не очекувајте нешто поинаку! Додека ние не кажеме еден ден СТОП! за ваквиот начин на (не)водење држава, ваквите трагедии ќе останат редовни.
Жално за настраданите и нивните семејства. Само Господ може да ги утеши сега. За починатите само бидете сигурни дека заминаа на подобро место!

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.546
Поени од реакции
31.207
За замена ќе се најде, нема потреба од 50 министерства, можат и да бидат 5-6 плус премиер 7 души.
Ne moze toa taka ke se najde? Kaj ke go najdete, na pazar? Koj ke go odredi? Mene ako ne mi se sviga ke me ubiete?
Ke se sluci vakum prostor i ke stane bukvalno lov na vesterki ko vo francuskata revolucija i ke nastapi nekoj diktator sho ke te sprpa i tebe vo nekoj zatvor.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.668
Поени од реакции
24.580
Поентата е што случајов е симптом на ракот на државава. Ја не сумњам дека одговорните ќе го јадат, симптомот ќе се излечи.

А што правиме со болеста? Болеста ја предизвикуваат ВМРО, СДС и у последни 20 години ДУИ.

И твојата партија е тука, не ми е јасно какви ментални гимнастики си праите дека ВМРО нема одговорност...
Mojata partija ?
Koja e toa mojata partija ?
Ke ti objasnam prosto za da sfatis.
Ako sudstvoto si ja brka rabotata, voopsto ne e bitno koj e vlast. Sudstvoto e oddeleno od vlasta po ustav i toa so pricina.
Napisav i prethodno, sakate buntovi, pravda, odgovornosti, osudi. Taa e adresata.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.835
Поени од реакции
4.857
Да, јас мислам дека стигна време на Лукашенко третман за курто и мурто.

Државава сигурно има бар 7 чесни и копетентни луѓе да го почнат циклусот од ново, па со време ќе се формираат партии од чесни луѓе затоа што ќе го имаат стравот.
Momentalno ima 6 posteni politicari u sobranie.. tie od Levica

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.144
Поени од реакции
7.159
Mojata partija ?
Koja e toa mojata partija ?
Ke ti objasnam prosto za da sfatis.
Ako sudstvoto si ja brka rabotata, voopsto ne e bitno koj e vlast. Sudstvoto e oddeleno od vlasta po ustav i toa so pricina.
Napisav i prethodno, sakate buntovi, pravda, odgovornosti, osudi. Taa e adresata.
Добро бе Владе сакаш да ми кажеш дека Груевски, Мицко, Али, Зајко никогаш не ги вмешале прстите у судството?

Знам јас у устав како е, али никој не почитува ништо у оваа држава.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.475
Поени од реакции
18.710
Па не би рекол дека е иста. Како што кажав болницата беше градена од Мин за Здравство и од Анѓушев за што они се директни одговорни за процесот како тогашен министер и директор на фирмата изведувач, затоа и скандалот беше толку голем. Во овој случај најмногу што можат да направат е да се казнат директори на инспекторати, градоначалник и началник на ПС Кочани затоа што не си ја работеле работата или зимале мито од газдата за да замижуваат. Не сакам да испадне дека бранам некого, ама прашањата не им беа на место.
Verojatno imate pogolemi simpatii prema ovie nego tie, pa ti izglea drasticna razlikata, ama u sustina tuka negde e.

Kako primer, u Romanija premierot se povlekol posle vakov slucaj a gradonacalnikot lezel zatvor. Koa doagja do vakvo neso potfrlile edno 5,6 institucii, i odgovornosta ide do najvisoko nivo. Ne e eden dzandar ili inspektor u prasanje.

Razlikata e so micko/pance imaat sveza vlast i ne mozhe da go napagjaat za neso so skoro go prezemal. I loso e da lesinarat sea.
Za gradonacalnikot na kocani ne vazi ova.

Последно уредено:
Член од
24 август 2017
Мислења
624
Поени од реакции
1.417
Dobro, koj predlagas togas da gi zameni i da bide vlast?
Sto ponatamu?
Ke si igrame lov na vesterki i ke ubivame luge koi mislime deka napravile nesto a nemame dokazi?
Генерал штаб на АРМ, кој друг би, се до оној моментум коа ќе се најдет некорумпирани екипи до трето колено спремни за одговорност и лидерство. Ова како и премногу случаи се директна последица на системов инсталиран од горенаведените паразити, не ли гледате да секоја наредна година е полошо и полошо а ова денес беше врвот, 60 души сите до еден млади е ништо друго освен екзодуст за држава како нашава.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.071
Поени од реакции
51.614
Да има господ тоа џукелата Бектеши да искочи крив за нешто оффффф.
Не гледам како не би искочил ако неговото министерство издало спорна лиценца на која стои и негов потпис. Таа Размена треба да биде под затворот замандалена за навек.

Оставки од функционери од оваа влада исто така ред би било да има, во најмала рака ради тоа што малолетници биле присутни во кабаре ебано. Кабаре беше Деспина и работеше до 9 сабајле.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.986
Поени од реакции
17.229
Околу дозволите, еве да речеме тераш така со години со врска вака онака.

Па упм нели си викаш теравме овака, напраивме пари, дај кровот вака, дај аларм да стаиме, дај да стаиме вентилација, дај уште едно 10 прозори, дај уште една врата за евакуација. Колку може да кошта се ова кога секој викенд полна ти е дискотеката. Колку може да кошта да имаш лиценца не фалсификат
Со една врата пола без карта влегле, а може и повеќе, луѓе го негираат официалното соопштение за 500 посетители.... Не мислам за парите од билети, Туку веројатно НЕ смееле да испечатат повеќе од 250 карти поради безбедност ,(или да не плаќат ддв ?)
Јас да се прашам се ова би забранил, па и кафаништата а и други масовни глупости...затворивме фабрики, отворивме кафани, комарџилници, продавници за пари и други глупости...на цигарите пишува дека се штетни ама се продаваат секаде, некогаш само во бутки на Тутун...

Член од
19 март 2013
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.348
Очи си вадите и денеска. За мене очекувано , пошо утре да умрат 1,3 милиони тие 200 илјади што ќе останат пак ќе си вадат очи , до толку сме отидени у курац и поделени.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.546
Поени од реакции
31.207
Генерал штаб на АРМ, кој друг би, се до оној моментум коа ќе се најдет некорумпирани екипи до трето колено спремни за одговорност и лидерство. Ова како и премногу случаи се директна последица на системов инсталиран од горенаведените паразити, не ли гледате да секоја наредна година е полошо и полошо а ова денес беше врвот, 60 души сите до еден млади е ништо друго освен екзодуст за држава како нашава.
Znaci diktatorstvo na ARM do mozebi nekogas ako se pojavi nekoj vreden. Super odlicno.
Dosta ajde, denovi na zalost se. Ne sakam da mislam na politika, samo povredenite da se spasat i pravda da ima.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.969
Поени од реакции
8.700
Баш ме интересира кои клубови ќе останат да работат после инспекциите.

Член од
8 октомври 2015
Мислења
946
Поени од реакции
3.146
Озонски дупки во образованието(по битолски, љуфната сколија) во кое треба да се воведи предмет Морал и Етика доведуват до епидемија на болест неедуцираност, отсуство на емпатија поради недоволна запознаеност од реални проблеми, кои доведуват до позиции на такви неедуцирани особи кои треба да дават амин и значка на уште по неедуцирани и така кругот е напраен. “Паметните” неќат да се замарат или му е срам и шубе да се замарат со такви особи и ете ти скриена анархија во демократска земја на рамниште на Нигер.
Образованието е темел на секоја држава, необразован наставник примен преку партија ќе ти дај необразован државник на висока функција кој ќе се нафати да проголта работи кои не се голтаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom