Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.260
Поени од реакции
6.341
Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.099
Поени од реакции
4.178
Сигурен сум дека случајов ќе биде расчистен исто како странското знаме на Водно над Крушопек кое еве веќе месец дена се вее незаконско и никој од мвр не го чепка

Член од
3 ноември 2009
Мислења
7.013
Поени од реакции
41.636
Претераа Мечка и Мичо со прашањава. Трагедијава им се погоди како кец на десетка и ја молзат против Мицко до последна капка. Ја сфаќам да имаш личен сукоб со него, ама покажи малку доследност. Мицко барал оставка од владата после модуларната болница, дали сега он ќе поднел оставка исто така. Па болницата беше градена од Министерство за здравство и од првиот вице премиер Анѓушев, што треба да побара во таков момент? А дискотекава сигурно не ја шаловале Мицко и Панче. Претераа денес.

Член од
31 мај 2019
Мислења
412
Поени од реакции
1.262
Сигурен сум дека случајов ќе биде расчистен исто како странското знаме на Водно над Крушопек кое еве веќе месец дена се вее незаконско и никој од мвр не го чепка
Ti nemozes da go simnes ili te mrzi da se kacis na edno brdo?
Posto taka se pravat nestata, jas da bev vo Makedonija za 1 saat ke go resev problemot.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.395
Leeee dosta be so samosozaluvanje i ligavenje, sekoj vtor vo drzavava ako ne i 90% fakaat vrski i gledaat da go prevarat sistemot.
Sozdadeni se site crnila posto sme tesko orientalsko pleme sto bilo 530 godini pod tursko i korupcijata ni cveta.
Фаќаат врски оти не функционира системот, да функционира нема да има потреба од тоа. Чист пример ти е здравството кај нас, ако не фатиш врски (или мито) а ти треба некоја хирушка интервенција ќе те врткаат со месеци додека ептен не дојде нож до коска да мораат

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.099
Поени од реакции
4.178
Ti nemozes da go simnes ili te mrzi da se kacis na edno brdo?
Posto taka se pravat nestata, jas da bev vo Makedonija za 1 saat ke go resev problemot.

Не можам пошто ќе бидам уапсен од дпне. Инаку случајот е пријавен и беше кажано од Панче дека ќе се превземат мерки пред месец дена

Член од
17 август 2011
Мислења
10.475
Поени од реакции
18.709
Претераа Мечка и Мичо со прашањава. Трагедијава им се погоди како кец на десетка и ја молзат против Мицко до последна капка. Ја сфаќам да имаш личен сукоб со него, ама покажи малку доследност. Мицко барал оставка од владата после модуларната болница, дали сега он ќе поднел оставка исто така. Па болницата беше градена од Министерство за здравство и од првиот вице премиер Анѓушев, што треба да побара во таков момент? А дискотекава сигурно не ја шаловале Мицко и Панче. Претераа денес.
Nekako drug bese muabetot koga izgore bolnicata :)

Odgovornosta i togas i sega bese ista, instituciite koj treba da vrsat proverka zataile na 5-6 nivoa do samiot vrv. Taka da ne e ni vazno koj ja gradel bolnicata/diskotekata, tuku principot na tehnicki priem i inspekcija. I tie lugje nekoj im dal mokj i ingerencii, i nekoj ne gi proveruval so rabotat.

E sea do kolku visoko kje se ide u sindzirot koa kje se bara zrtva, kje vidime narednite denovi. Vlasta sigurno kje proba toa da e sto ponisko, ama bi bil srekjen ako stigneme do gradonaclanikot koj sigurni jadel kafani od gazdata na diskotekata.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.329
Поени од реакции
9.150
Ние на работа 2-3 пати годишно имаме вежба за евакуација, на последната дури и имаа викнато фирма која пушташе “чад” по скалите и симулираше вистински пожар. Јас одејќи накај состанок го гледам чадов, се здрвив. Се вклучи аларм и сите се евакуиравме. Па имавме предавање после тоа, дека евакуацијата ни била бавна, дека 4ца колеги тргнале директ по скалите што апсолутно не смее. Па ни дадоа фидбек кај да се подобриме.
Ептен се обраќа внимание на ова, кај и да одам, на кино, театар, концерт, пред да започне секогаш информираат кај има emergency exits и секогаш сум свесна за тоа.
Кај нас за жал многу е ниска свесноста за вакви работи.
Вежба е едно, обука сосема друго. Кај мене обуката траеше еден час, дури имаше и практичен дел каде гасевме со различни апарати за различни видови на пожар. Пожар од батерија, масло, дрво, предизвикано од струја, се сосема дијаметрално различни пожари.

Кога има смисла да се гаси и каде, во кој момент евакуација итн.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.124
Поени од реакции
68.249
Во наредниве три дена по наредба од влада ќе се вршеле вонредни инспекциски надзори по дискотеки, барови и кафулиња од истите тие што до вчера промижуваа и погледнуваа низ прсти…
Иначе ист случај во Романија во 2015 имало, од пиротехника од бендот до пожар, со пур пена плафонот за акустичност правен нешто слично како трагедијава кај нас… дно во Еу се Романија а дно во Европа сме ние и таа е реалноста.
Ова е за поздрав, АМА, не се лечи последицата, туку причинителот. Дур ова не го научиме, џабе е се. Многу е подобро да го спречиш, отколку да го лечиш.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.507
Поени од реакции
2.429
Јавна тајна е како се добиваат лиценци/дозволи за што и да е, така што, нема логика истите тие инспектори (кои очигледно се корумпирани и даваат лиценци/дозволи со одење во кафана) да прават инспекции. Всушност, треба целосен ремонт на сите видови инспекции.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.260
Поени од реакции
6.341
Исто како пред 3 децении во дискотеката Силекс во чиј простор сега се наоѓа студиото на Сител кога во стампедо загинаа 4 лица бегајки кон излезот и во овој случај најголемиот дел од починатите ги загубиле животите поради стампедо кон излезот на објектот а не поради задушување или изгореници.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.395
Мицковски има историска шанса да направи голем рез и да удри по корупцијата притоа да има подршка од 99% од народот
Не сум многу оптимист дека ќе ја тера до крај работава ама ајде да видиме

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.834
Поени од реакции
4.856
Мицковски има историска шанса да направи голем рез и да удри по корупцијата притоа да има подршка од 99% од народот
Не сум многу оптимист дека ќе ја тера до крај работава ама ајде да видиме

Pa toj samiot e korumpiran..

Член од
12 март 2009
Мислења
20.985
Поени од реакции
17.229
Сега Јојо и Суд пак ќе заменуват притвор во Шутел со домашен ??

Kajgana Shop

На врв Bottom