- Член од
- 22 јули 2011
- Мислења
- 1.115
- Поени од реакции
- 1.265
Ова знаејќи по она што се случи во Куманово со тие што беа по Авганистан и Ирак, од како на еден му исплатија оштета. На хартија Куманово излезе град полн инвалиди за да се земе оштета по 100-200к евра. Ради тоа и на црна листа сме ставени веќе во воени фирми не може да се работи ако доаѓаш од Куманово, можно и за Македонија.
Малку е оф топик од темата, ама навистина ли сега е Куманово на црна листа за вработување во воени фирми низ светот?
Не сум знаел за тоа, не ми е познато дека моментално не сака никој од воени фирми низ светот да вработува луѓе со адреси од Куманово.
Реално сега и нема потреба за во Ирак и Авганистан немаат Американците потреба од персонал за работа таму.
Знам дека еден куп ,,луѓе / нелуѓе '' од Куманово се наполнија со пари, да tie глумеа инвалидитет и болки и здравствени проблеми, буквално симулираа и вадеа лажни лекарски дијагнози.
Некој им зема и 700 илјади евра, така зборува чаршијата во Куманово, имало рекордер.
Многумина земаа по 300 илјади евра, и ретко кој да земал помалку од 200 илјади евра, е сега од сите тие пари прашање е колкав процент им земаат адвокатите, некои се застапувани од тој адвокатот од Куманово Христијан, некои се застапувани од адвокати од Скопје, а некои од адвокати од САД.
Автоматски споено мислење:
Све ќе излезе на површина ако праат мучки , дали покасно или порано ќе биде. А ако го напраат тоа во иднина ништо нема да добијат од народот за било какви донации , многу работи идат преку црвен крст сепак.
А во црвен крст тие раководните се ,, чесни сестри'' ?
Рибата смрди од главата.
Баш таму раководните лица од секретари и претседатели и координатори зимаат добри проценти од донациите. Што нема од медот да брцнат со прстите?
Автоматски споено мислење:
54м денари собрани или во превод 900.000 евра од донации. Во живот се кладам дека тешки дубари ќе се направат со париве со оглед на тоа дека семејствата нема ни приближно да добијат од сумава (вкупно за сите зборам секако).
Затоа јас искрено и не дадов пари во фирмата кај работам за донација за овој случај.
Знаев дека постои огромна веројатно дел од собраните пари да заврши во нечиј џеб, а знам дека владата кажа од биџетски средства ќе се покриваат трошоците за лекување во странство.
Е сега, точно е и тоа дека нема 100 % сите трошоци да бидат покриени од буџетот, во право е членот Емка дека тековни трошоци јадење и пиење и превоз сепак ќе мораат самите членови на семејствата да ги покријат, но за тоа имаме сепак некои моќни компании и фирми во државата и тие фирми нека покажат трошка на морал и општествена одговорност.
Сепак е ова национална трагедија и во оваа ситуација поголемите играчи а тоа се компаниите нека се покажат на дело. Доста сум давал пари за индивидуални трагедии во претходните години, сега се на ред моќните компании.
Последно уредено: