Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.108
Поени од реакции
1.236
Не е вистина дека не можат да соберат пари за да ги лечат и обесштетат засегнатите од пожарот. Ако секој врати по еден стан што нелегално го добил (мито, лихва, уцена, малверзации) - ќе има пари за сите.

Со должна почит ама тоа што го напишавте е утопија.
Да во право сте потполно, ама тоа нема да биде.
Ако некој украде кебап го осудуваат на затвор во државава, а кој украде станови и милиони евра нема да врати.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.373
Поени од реакции
10.719
Не се секирајте, државата/сопственикот/некој трет ќе го јаде дебело со тужби од оштетените. Нема да поминат само со 150.000 денари. Со добра адвокатура има да ги соголат, 2000% гарантирам.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.190
Поени од реакции
68.747
Не се секирајте, државата/сопственикот/некој трет ќе го јаде дебело со тужби од оштетените. Нема да поминат само со 150.000 денари. Со добра адвокатура има да ги соголат, 2000% гарантирам.
100 пати имам пишано на форумов. Не е проблем дали некој може да се добие во приватна парница, обично судот секогаш суди за оштетениот, проблемот настанува кога ке треба да се изврши наплата. Братот Деко се во кеш работел. Објектот не е негов. Што ке му земат?

Државата да ја добиеш на Суд? Со среќа.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.058
Поени од реакции
2.161
100 пати имам пишано на форумов. Не е проблем дали некој може да се добие во приватна парница, обично судот секогаш суди за оштетениот, проблемот настанува кога ке треба да се изврши наплата. Братот Деко се во кеш работел. Објектот не е негов. Што ке му земат?

Државата да ја добиеш на Суд? Со среќа.
брат. верувам дека имаш познавања но немаш 100% искуства со некои работи. не може човек со фирма да функционира само со кеш.
имам луѓе околу мене кои што се бават со трговија на мало и големо и тоа 80% кеш, големи суми на дневна база, пример градежни материјали. но само со кеш ништо не бива. имаш трошкови кои што мора да се платат на сметка, едноставно. плус имаш имоти, недвижнини и други работи. можат да му земат лесно се што има стекнато тој, син му и така натаму. а ако се е фиктивно тогаш тука настапуваат и други кривични дела.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.954
Поени од реакции
25.501
брат. верувам дека имаш познавања но немаш 100% искуства со некои работи. не може човек со фирма да функционира само со кеш.
имам луѓе околу мене кои што се бават со трговија на мало и големо и тоа 80% кеш, големи суми на дневна база, пример градежни материјали. но само со кеш ништо не бива. имаш трошкови кои што мора да се платат на сметка, едноставно. плус имаш имоти, недвижнини и други работи. можат да му земат лесно се што има стекнато тој, син му и така натаму. а ако се е фиктивно тогаш тука настапуваат и други кривични дела.
zatoa postojat trustovi, firmi so ogranicena odgovornost, stranski firmi itn... tipot moze ima nesto sto moze da se zeme ama ke bide sitno, eve neka e i 1m evra toa toa bi doslo po 5k evra od zasegnat... za zal osven ako drzavata ne gi obesteti nema da vidat nekoj pari a drzavata tesko deka ke prifati odgovorost, sepak ova bilo privaten nastan....

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.058
Поени од реакции
2.161
zatoa postojat trustovi, firmi so ogranicena odgovornost, stranski firmi itn... tipot moze ima nesto sto moze da se zeme ama ke bide sitno, eve neka e i 1m evra toa toa bi doslo po 5k evra od zasegnat... za zal osven ako drzavata ne gi obesteti nema da vidat nekoj pari a drzavata tesko deka ke prifati odgovorost, sepak ova bilo privaten nastan....
тоа е веке друго ама нема шанси да не му земат ништо. плус сите оштетени сигурни би го тужеле плус приватно.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
229
Поени од реакции
169
ja koga vi vikam donirajte direktno na smetka na povredenite a ne preku crven krst vie, crven krst spodeluvate...
oblekata sto se donira vo crven krst ja prodavaat i parite v djeb, ne pa pari..dno se

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.702
Поени од реакции
14.672
ja koga vi vikam donirajte direktno na smetka na povredenite a ne preku crven krst vie, crven krst spodeluvate...
oblekata sto se donira vo crven krst ja prodavaat i parite v djeb, ne pa pari..dno se
Глупости. Чамче муабет за пред кооперација.
Споредба што нема врска. Од донации за ваков случај до донирање на облека. Небаре Црвен Крст е во прекуокеанска земја, па државниот апарат кај нас нема контрола кај ги трошат и префрлаат парите од донации. Еден налог до банкиве им треба на УЈП и веднаш да имаат увид што и како.

Или сакаш да кажеш дека фирмишта како Телеком, банкиве и другиве големи фирми ќе остават Црвен Крст да си игра со донациите нивни, без да знаат каде завршиле?
Абе важи.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.954
Поени од реакции
25.501
тоа е веке друго ама нема шанси да не му земат ништо. плус сите оштетени сигурни би го тужеле плус приватно.
abe dzabe tuzis ako nema nisto za da ku se odzeme... tipot izgleda kako prevarant, kaficot mu e zemen pod kirija, diskotekata najverojatno isto, mada i da ne e, pepel e toa... stan ako ima?

Член од
14 април 2012
Мислења
33.190
Поени од реакции
68.747
Требаше да бидам попрецизен, во право си. Дека има што да му земат, апсолутно да. Дека нема од тоа земеното ни 5% од оштетените да се покријат, и повеќе од сигурен сум. Еве, од тоа досега што се знае. Наплата на карти, во кеш. Плаќање на кирија, во кеш. Плаќање на бендот, во кеш. Прометот од дискотеката, во кеш.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.109
Поени од реакции
4.213
Значи може да враќаат(т.е. крадат) 50 милиони евра Македонски даноци на шиптаpски и фирми од Космет, а немаат мочани 150 000 евра за обештетување на наши Кочанчани кои беа жртви на пожарот?!

150 000x250=37,5 милиони евра или 3,7% само од последниот Унгарски кредит од милијарда. На крај тие се народни пари од Македонци данокоплаќачи и мора да се помогне на секој еден наш брат/сестра од Кочани

Член од
21 октомври 2024
Мислења
73
Поени од реакции
293

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.247
Поени од реакции
2.066
Не се најде свињава некој ја испрати едно 5-6 месеци во костозглобно, како играчка од киндер јајце да го составуваат. Па уште и директор на Вардар стигна да биде, ти ебам државата скапана

Kajgana Shop

На врв Bottom