- Член од
- 3 ноември 2009
- Мислења
- 7.032
- Поени од реакции
- 41.977
Оваа прва ја собраа заедно со тогашниот директор на ДПИ и Бектеши.
Оваа прва ја собраа заедно со тогашниот директор на ДПИ и Бектеши.
Државата се добива ама тоа е најчесто во Стразбург и тоа имаат доста луѓе добиено само проблемот е додека се поминат сите нивоа од судови кај нас100 пати имам пишано на форумов. Не е проблем дали некој може да се добие во приватна парница, обично судот секогаш суди за оштетениот, проблемот настанува кога ке треба да се изврши наплата. Братот Деко се во кеш работел. Објектот не е негов. Што ке му земат?
Државата да ја добиеш на Суд? Со среќа.
kazi kako drzavata im go skrsilo covekovoto pravo na zaginatite?Државата се добива ама тоа е најчесто во Стразбург и тоа имаат доста луѓе добиено само проблемот е додека се поминат сите нивоа од судови кај нас
Од ВикипедијаОвој бившиов градоначалник на Кочани Илијев 2017-2021 што е по занимање? енормно богатство има пријавено во анкетниот лист при стапување на функција http://mkopen.org/entry/nwlFMJTjSnlBfMUJ7ss_fg?fbclid=IwY2xjawJPl89leHRuA2FlbQIxMQABHfZRndmb8SHB0DD6zBKwlE0NJ_GpOaHAC-FQC1lC9VumvEHH5jQNDs4eLQ_aem_pFb8PfYcRGq5vTzkCqa4Lg
ne se gluposti, i ne e sporedba ako ne sfati, tuku pisav kako rabotat, i doniranata obleka mesto da ja doniraat tie ja prodavaat!Глупости. Чамче муабет за пред кооперација.
Споредба што нема врска. Од донации за ваков случај до донирање на облека. Небаре Црвен Крст е во прекуокеанска земја, па државниот апарат кај нас нема контрола кај ги трошат и префрлаат парите од донации. Еден налог до банкиве им треба на УЈП и веднаш да имаат увид што и како.
Или сакаш да кажеш дека фирмишта како Телеком, банкиве и другиве големи фирми ќе остават Црвен Крст да си игра со донациите нивни, без да знаат каде завршиле?
Абе важи.
и претходнио ратко димитровски не е за машала ја има европа печатницата секоја град има вакви локални богаташи кој го држат цел градОд Википедија
Николчо Илијев е дипломиран економист, приватен стопанственик, основач и управител на текстилната компанија “ИНТ“ - Кочани. Работното искуство го поминал на струката како раководител на неколку претпријатија, меѓу кои и на „Винка АД“ – Виница. Зборува германски јазик. Оженет е и татко на две полнолетни деца.
Не можеш во денари кај нас ништо да платиш од странство, така да, секогаш ке е депозитот во валутата од која ги праќаш. Во овој случај, евра.Дечки кога донирам на македонски ИБАН од странство, трансферот ќе биде во евра, не во денари, така? Пошто пуштам пари од европска сметка.
Денари само за плаќања во државата, се што е од надвор е во странска валута.Дечки кога донирам на македонски ИБАН од странство, трансферот ќе биде во евра, не во денари, така? Пошто пуштам пари од европска сметка.
ne e taka, valutata koja ja prakja ..moze i dolari pr da donira no presmetani vo evra... deviznite za evra se povrzani i samo vo evra moze, niedna druga stranska valuta , duri pr i preku western union da pratis dolari, ako ne se presmetani vo evra ne moze da gi podignesНе можеш во денари кај нас ништо да платиш од странство, така да, секогаш ке е депозитот во валутата од која ги праќаш. Во овој случај, евра.
Прашањето беше дали може парите што ги праќа, да легнат како денари, што не е можно. Затоа и се вика, платен промет со странство или Девизно работење. Тој што ги праќа парите, апсолутно има опција кога праќа, да одбере во која СТРАНСКА валута ке ги прати парите, се вика интерна конверзија. На пример, имам евра на сметка, можам да одберам да пратам долари, при што самата банка од каде што ке ги прати, ке направи конверзија од евра во долари, или тоа го прави платниот процесор, но парите кај нас секогаш ке дојдат како девизи. Не постои можност за денари.ne e taka, valutata koja ja prakja ..moze i dolari pr da donira no presmetani vo evra... deviznite za evra se povrzani i samo vo evra moze, niedna druga stranska valuta , duri pr i preku western union da pratis dolari, ako ne se presmetani vo evra ne moze da gi podignes