Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.763
Поени од реакции
11.942
100 пати имам пишано на форумов. Не е проблем дали некој може да се добие во приватна парница, обично судот секогаш суди за оштетениот, проблемот настанува кога ке треба да се изврши наплата. Братот Деко се во кеш работел. Објектот не е негов. Што ке му земат?

Државата да ја добиеш на Суд? Со среќа.
Државата се добива ама тоа е најчесто во Стразбург и тоа имаат доста луѓе добиено само проблемот е додека се поминат сите нивоа од судови кај нас

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.955
Поени од реакции
25.502
Државата се добива ама тоа е најчесто во Стразбург и тоа имаат доста луѓе добиено само проблемот е додека се поминат сите нивоа од судови кај нас
kazi kako drzavata im go skrsilo covekovoto pravo na zaginatite?

so toa sto ja zatvorile diskotekata? za zal zaboravas deka ova e nelegalen nastan deka bile duplo poveke od kapacitetot na zurka, kade imalo maloletnici i usen dogovor megu gazda i bend...

nema ni da dojde do sudenje, ke si se proglasat ne nadlezni.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
697
Поени од реакции
674
Член од
30 декември 2007
Мислења
801
Поени од реакции
354
Овој бившиов градоначалник на Кочани Илијев 2017-2021 што е по занимање? енормно богатство има пријавено во анкетниот лист при стапување на функција http://mkopen.org/entry/nwlFMJTjSnlBfMUJ7ss_fg?fbclid=IwY2xjawJPl89leHRuA2FlbQIxMQABHfZRndmb8SHB0DD6zBKwlE0NJ_GpOaHAC-FQC1lC9VumvEHH5jQNDs4eLQ_aem_pFb8PfYcRGq5vTzkCqa4Lg
Од Википедија

Николчо Илијев е дипломиран економист, приватен стопанственик, основач и управител на текстилната компанија “ИНТ“ - Кочани. Работното искуство го поминал на струката како раководител на неколку претпријатија, меѓу кои и на „Винка АД“ – Виница. Зборува германски јазик. Оженет е и татко на две полнолетни деца.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
229
Поени од реакции
171
Глупости. Чамче муабет за пред кооперација.
Споредба што нема врска. Од донации за ваков случај до донирање на облека. Небаре Црвен Крст е во прекуокеанска земја, па државниот апарат кај нас нема контрола кај ги трошат и префрлаат парите од донации. Еден налог до банкиве им треба на УЈП и веднаш да имаат увид што и како.

Или сакаш да кажеш дека фирмишта како Телеком, банкиве и другиве големи фирми ќе остават Црвен Крст да си игра со донациите нивни, без да знаат каде завршиле?
Абе важи.
ne se gluposti, i ne e sporedba ako ne sfati, tuku pisav kako rabotat, i doniranata obleka mesto da ja doniraat tie ja prodavaat!
inaku sam izracunaj si kolku e 2400 evra na 240 semejstva a kolku se ima donirano (spored ona kolku kazaa ) , ..okolu 300 000 evra ostanuvaat , zs i tie ne im gi
dadoa ?
a sega ova e sporedba, isto taka bese i koga se donirase za poplavenite, pola ne im gi dadoa
a drzavniot aparat, telekom i site od vlasta ic ne mi spomnuvaj, ko "cesni" ..gledame kako rabotat
patem i telekom zadrzuva procent od site donacii..svetcite tie , site do eden

HoT iCe

Dilated Peoples
Член од
1 јануари 2025
Мислења
163
Поени од реакции
510
Дечки кога донирам на македонски ИБАН од странство, трансферот ќе биде во евра, не во денари, така? Пошто пуштам пари од европска сметка.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.528
Поени од реакции
1.001
Од Википедија

Николчо Илијев е дипломиран економист, приватен стопанственик, основач и управител на текстилната компанија “ИНТ“ - Кочани. Работното искуство го поминал на струката како раководител на неколку претпријатија, меѓу кои и на „Винка АД“ – Виница. Зборува германски јазик. Оженет е и татко на две полнолетни деца.
и претходнио ратко димитровски не е за машала ја има европа печатницата секоја град има вакви локални богаташи кој го држат цел град

Член од
14 април 2012
Мислења
33.190
Поени од реакции
68.748
Дечки кога донирам на македонски ИБАН од странство, трансферот ќе биде во евра, не во денари, така? Пошто пуштам пари од европска сметка.
Не можеш во денари кај нас ништо да платиш од странство, така да, секогаш ке е депозитот во валутата од која ги праќаш. Во овој случај, евра.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.136
Поени од реакции
117.736
Денари само за плаќања во државата, се што е од надвор е во странска валута.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
229
Поени од реакции
171
Не можеш во денари кај нас ништо да платиш од странство, така да, секогаш ке е депозитот во валутата од која ги праќаш. Во овој случај, евра.
ne e taka, valutata koja ja prakja ..moze i dolari pr da donira no presmetani vo evra... deviznite za evra se povrzani i samo vo evra moze, niedna druga stranska valuta , duri pr i preku western union da pratis dolari, ako ne se presmetani vo evra ne moze da gi podignes

Член од
14 април 2012
Мислења
33.190
Поени од реакции
68.748
ne e taka, valutata koja ja prakja ..moze i dolari pr da donira no presmetani vo evra... deviznite za evra se povrzani i samo vo evra moze, niedna druga stranska valuta , duri pr i preku western union da pratis dolari, ako ne se presmetani vo evra ne moze da gi podignes
Прашањето беше дали може парите што ги праќа, да легнат како денари, што не е можно. Затоа и се вика, платен промет со странство или Девизно работење. Тој што ги праќа парите, апсолутно има опција кога праќа, да одбере во која СТРАНСКА валута ке ги прати парите, се вика интерна конверзија. На пример, имам евра на сметка, можам да одберам да пратам долари, при што самата банка од каде што ке ги прати, ке направи конверзија од евра во долари, или тоа го прави платниот процесор, но парите кај нас секогаш ке дојдат како девизи. Не постои можност за денари.

Член од
30 ноември 2021
Мислења
3
Поени од реакции
9
Да се формира "Независно судско тело" кое ќе ги истражува сите случаи на корупцјиа од 2001 па наваму, почнувајќи од најновите.

После секоја истрага, досиеата да бидаат jавно достапни и целиот процес да се надгледа од народот, за да се осигурува дека ќе нема никаков пропуст.

Kajgana Shop

На врв Bottom