ги стаив портите... се у ред, и сеа коа пробувам да се конектирам на серверот, ми дава:За тие што неможете да кренете сервер преку рутер треба да идете во подесувањата на рутерот и да направите Port Forward. Кога ке влезете во оваа опција (Port Forwarding) треба да креирате три нови сервиси со различни имиња (пр: кантер1,кантер2,кантер3). Еве кои порти треба да ги овозможите во секој од сервисите ( Start Port - End Port):
1) 1200-1200
2) 27000-27015
3) 27020-27039
Кои вредности треба да се внесат за UDP а кои за TCP ?За тие што неможете да кренете сервер преку рутер треба да идете во подесувањата на рутерот и да направите Port Forward. Кога ке влезете во оваа опција (Port Forwarding) треба да креирате три нови сервиси со различни имиња (пр: кантер1,кантер2,кантер3). Еве кои порти треба да ги овозможите во секој од сервисите ( Start Port - End Port):
1) 1200-1200
2) 27000-27015
3) 27020-27039
www.whatismyip.comAko може некој да ми помогне како се прави сервер за CS
:smir:
Затоа не го пронаога серверот...јас влагам а другите неможат да влезат... Чаре
Да не пробуваш од стим да се конектираш ?Вака сеа сакам да си направам сервер за Кантер за да играм со другарите ако може
да ми ја објасните целата постапка како иде тоа
фала однапред:smir:
Може да ми кажете што значи ова ми викаат треба да сум симнел соодветен Пач
Абе направив се како шо треба ама коа ке го стартувам серверот ми лоадира саат и пол,и после сецкаGLeam imase mnogu interes za instaliranje na server... Pa aj rekov da vi pomognam...
Od pocetok treba da go downloadirate
hldsupdatetool.exe kliknete ------>>> http://www.cstrike-planet.com/download?type=file&id=11
od koga ke ja downloadirate i instalirate programata ke vi se pojavi edno folderce vo C:\Program Files\VALVE\HLServer serverot ke vi bide tuka nigde ne bega
sega pritisnete START > Run > i pisete cmd... Ke vi se pojavi edno crno prozorce.
Sega tamu pisete:
cd C:\Program Files\Valve\HLServer
Sega sme podgotveni da go instalirame serverot...
Pisete pak vo crnoto prozorce:
HldsUpdateTool.exe -command update -game cstrike -dir .
Ako se e vo red instalacijata ke zapocne. Sega vasata rabota ke bide samo da docekate 30-60 min.
Instalacijata koga ke bide gotova ke vi se pojavi edna poraka "HLDS installation up to date"...
SERVEROT E GOTOV!!!!!
No sega ke recete "moite drugari pak ne mozat da vlezat vo mojot server"... Epa zatoa cicko Doan ke vi pomogne i toa da go sredite...
Sega go downloadirate non steam patchov http://ul53.rapidshare.com/files/11589595/hldsw32-provision.rar
od koga ke go downloadirate patchot kopirajte gi fajlite vo C:\Program Files\VALVE\HLServer....
Samo vi ostana da go zapocnete serverot od hlds.exe i od consolata vo cs 1.6 da pisete connect <VASA IP ADRESA:27015> ( vasata ip adresa mozete da ja najdete vo www.whatismyip.com nesto vaka 62.12.23.34 i na kraj ke dodadete :27015 ) znaci toa ke bide 62.12.23.34:27015
Tolku od mene vi gi cekam cekam komentarite byesss... :smir: :smir:
Значи за да може да ти влагаат на серверот ти треба да го пачуваш серверот за да може да влегуваат играчи со секаков протокол. Еве ти линк-туториал за да видиш како да го напраиш серверот. Сајтот ќе ти послужи и за други работи доколку ти требаат за да научиш за серверот. Ако ти требаа друга помош , на располагање сумВака сеа сакам да си направам сервер за Кантер за да играм со другарите ако може
да ми ја објасните целата постапка како иде тоа
фала однапред:smir:
Може да ми кажете што значи ова ми викаат треба да сум симнел соодветен Пач
не знам дали некој претходно ти има вратено али ако имаш рутер треба да отвориш слободен порт на рутерот. За секој рутер има различен начин на отварање на порти (port forwarding) каде што на интернет пребарувачиве можеш да најдеш .све што имате напишано све пробав и пак нејке :nenene: иначе делам интернет со рутер помош ако мозе