Плински уреди

Поздрав до сите на форумов

За заинтересираните за вградување на плински уред би сакале да ја споделиме инфиормацијата дека во Плимонт во тек е Летната Акција со понуда на плински уреди со цена од само 360 евра. Изборот на уреди во оваа акција е направен со цел да се опфатат возила со сите типови на МПИ мотори, од постарите возила од крајот на 90-тите па се до најновата генерација возила произведени според Еуро 6 регулативите.

Покрај Летната Акција, како втора новина е пристигнувањето на новата генерација на најпродаваниот плински уред во Европа - LANDIRENZO EVO, кој сега е достапен во стандардна и во OBD верзија. LANDIRENZO EVO е најдобар избор кога се работи за возило од поново производтство. Во пракса се докажа како максимално издржлив во сите услови на експлоатација, вклучително и со нестандарден квалитет на автогас, со одлични возни својства и економичност.
 
Здраво, Ве молам ако имал некој сличен проблем да ми кажи за што се работи. Веќе некое време кога возам на плин а колата нема достигнато 80-90 степени, ако отпуштам гас обртаите паѓаат на нула и колата ми гасни, што не беше случај и предходно.
 
плински уред ловато со дизни, инсталиран на опел корса
после 20,000км, цело време полнето на ,,Нас Гас,,, се затна, неможеше да префрли на плин, титкаше како да нема плин
плинарот ми кажа дека се затнале цревата од нечистотија ,и ми мењаа црева
зошто се тогаш филтрите ако се затнува цел систем ?
Дали е можно да има толку нечистотија во плинот на нас гас?
 
плински уред ловато со дизни, инсталиран на опел корса
после 20,000км, цело време полнето на ,,Нас Гас,,, се затна, неможеше да префрли на плин, титкаше како да нема плин
плинарот ми кажа дека се затнале цревата од нечистотија ,и ми мењаа црева
зошто се тогаш филтрите ако се затнува цел систем ?
Дали е можно да има толку нечистотија во плинот на нас гас?
Da ne zatail senzorot za pritisok,sto kazuva kolku uste plin imas?
 
поздрав луге ако може да прашам и некој ми објасни дали може половен плински уред от едно во друго возило да се постави на от ист тип или мора нов ганц HYUNDAI ACCENT и што делови ми се потребни по можност ако може и со слики коко изгледаат деловите,благодарам за секоја помош,совет и мислење..
 

bobipp

Let's cook!
Поздрав до сите на форумов

За заинтересираните за вградување на плински уред би сакале да ја споделиме инфиормацијата дека во Плимонт во тек е Летната Акција со понуда на плински уреди со цена од само 360 евра. Изборот на уреди во оваа акција е направен со цел да се опфатат возила со сите типови на МПИ мотори, од постарите возила од крајот на 90-тите па се до најновата генерација возила произведени според Еуро 6 регулативите.

Покрај Летната Акција, како втора новина е пристигнувањето на новата генерација на најпродаваниот плински уред во Европа - LANDIRENZO EVO, кој сега е достапен во стандардна и во OBD верзија. LANDIRENZO EVO е најдобар избор кога се работи за возило од поново производтство. Во пракса се докажа како максимално издржлив во сите услови на експлоатација, вклучително и со нестандарден квалитет на автогас, со одлични возни својства и економичност.
Ова лето ќе има акција? :D
 
Може ли некој да ми каже на Корса Ц 1.0 каков плински уред да ставам и дали се исплати?Имал ли некој искуство со корса Ц на плин?
 
Имам хјундаи и30 1.4 со инсталиран плински уред. Во последно време кога моторот е ладен тешко пали, откако ќе запали работи перфектно и пали чакмак. Го возев на бензин за 3 дена колата се врати во нормала си пали веднаш. Го префрлив на плин, проблемите повторно се појавија. Проверен е ECU, нема грешки, проверено кај плинар ставен на компјутер сите параметри се во ред. Ве молам за мислење или совет.
 

INDIJANEC123

Женкар
Имам хјундаи и30 1.4 со инсталиран плински уред. Во последно време кога моторот е ладен тешко пали, откако ќе запали работи перфектно и пали чакмак. Го возев на бензин за 3 дена колата се врати во нормала си пали веднаш. Го префрлив на плин, проблемите повторно се појавија. Проверен е ECU, нема грешки, проверено кај плинар ставен на компјутер сите параметри се во ред. Ве молам за мислење или совет.
Mене ми рекоа извози 100-150 км на бензин и нема да имаш проблем. Тоа го направив и навистина немам пролем сега, исто така ми рекоа зимно време повеќе бензин да чувам некаде пола резервоар.
 
Mене ми рекоа извози 100-150 км на бензин и нема да имаш проблем. Тоа го направив и навистина немам пролем сега, исто така ми рекоа зимно време повеќе бензин да чувам некаде пола резервоар.
Цел резервар возев на бензин 400км, колата се врати во нормала, чим го ставив на плин следниот ден почна да заебава. Нешто има проблем :)
 
Проблемот е решен, заменета е мембраната, пушташе плин преку вакумот.
И кај мене е сличен проблем. Кога е ладна колата сака повеќе верглање за да запали а потоа пали од прва. А исто има проблем кога ќе префрла од бензин на плин исто кога е ладна колата гасни при префрлањето на плин особено сега на ладно време. Па после неколку пати гаснење палење да префли некако на плин ама не го прима убаво плинот. Па со малку држење на гас почнува да работи нормално. Јас бев кај мајсторите за плин сменаа филтри и ја приклучија на комп и ми велат дека расплиначата пушта повеќе притисок на плинот и дека треба да се смени цела расплинача. Еве кај тебе си поминал само со мембрана. Изгледа треба да одам кај друг мајстор.
 

Маркетинг

Нови мислења

На врв