Плински уреди

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Бидејки јас и онак повеќе време сме внесени во оваа идеа а и Плимонт има добри бенефити од ова...

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=135682
и на друго место пишував... нека не се треска стружанецов од земја дека ке птентира нешто... патентирано е веке од поодамна....

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Abe pa i ti onak ne bidi takov gleas ciceto videlo na net i ke prodava um kaj nas :D hahahaha pa kolku godini vise postoi kako alternativa ova ali toa e kaj nas po 10 puti topla voda izmisluvaat
Kako e mozno u ovaa zemja da ziveam tipov INOVATOR bil lollll.....
A za na a1 novinarstvovo da ne zboram

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Abe pa i ti onak ne bidi takov gleas ciceto videlo na net i ke prodava um kaj nas :D hahahaha pa kolku godini vise postoi kako alternativa ova ali toa e kaj nas po 10 puti topla voda izmisluvaat
Kako e mozno u ovaa zemja da ziveam tipov INOVATOR bil lollll.....
A za na a1 novinarstvovo da ne zboram
чисто процедурално само дека ТОП ВЕСТА ЗА ИНОВАТОРОВ ја објави алсат... а а1 во недостиг на средства во голем дел прават копи паст на интересни бла бла бла содржини....

Член од
1 септември 2007
Мислења
34
Поени од реакции
0
Do plimont:

Sakam da montiram plinski ured na "Tico" (so ogled na cenata na benzinot duri i za nego e mnogu), me interesira dali imate montirano ured so torusna boca i kolku e toa popametno od obicna cilindricna boca bidejki ako go zanemarime gubenjeto na i onaka maliot bagazen prostor, ja "gubime" i rezervnata guma i toa vo dvete varijanti (torus,cilinder) pa se mislev ako veke ja "gubime" rezervnata guma dali e vozmozno so torusnata da go spasime kolku tolku bagazniot prostor. Ve molam za sovet, sepak ste poiskusni.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Мене ме интересира дали кола на Плин може да пресиса ?
Имаме полемика татко - син!

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Мене ме интересира дали кола на Плин може да пресиса ?
Имаме полемика татко - син!
да...премногу пуштен плин (не наштелован), при палење може да резултира преголема количина на гас во граната и клиповите, а со самото тоа премалку воздух за да запали. тоа е пресисување и едноставно не пали... меѓутоа решењето е многу едноставно. за разлка од бензинот кај што треба да чекаш да испарува, да го испушташ од карбуратор, па се наокриле свекиците и не фрлаат искри па чистење ово оно, кај плинот само откачи му ја клемата од автоматчето-вентилот за плин, заверглај и кога ке даде знак дека сака да запали пак закачи му ја и ке запали... толку од пресисувањето... брзо и едноставно се решава...

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Ме интересира дали знаете плинските системи на PRINS-Holandija колку се квалитетни и дали се подобри од Ловато и Ланди Рензо?
Во Новус ги вградуваат и чинат околу 750 евра. Дали вредат за тие пари, и која е предноста на овој плински уред?
Инаку јас сум заинтересиран за Ланди ЛСИ (Блу) кој чини 36 400 ден. Кога би направиле споредба на Принс и Ланди ЛСИ кој би бил подобар и зошто?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
дали очекуваш одговор од некој искуственик-корисник или од плимонт?

одма да ти кажам дека нема да добиеш квалитетен одговор и тоа од 2 причини:

првата е дека треба некој да има 2 ПОТПОЛНО ИСТИ коли на кои едната е ландирензо монтирана а на другата принс па да ти воочи разлика.

втората причина е дека плимонт нема да ти одговори на вакво прашање затоа што е високо свесен и етички човек, па не плука по конкуренција, додека во новус сигурно ке ти речат дека нивниот систем е подобар.

додека јас ке ти речам дека не проверени имиња и брендови тешко се пробиваат во јавноста и недовербата е голема. за овој принс систем не сум слушнал до сега многу нити пак некое искуство имам, иако се баткам со плинови доста долго време, така да ако ме прашаш мене, купи го провереното. башка и 24 месеци гаранција и техничка поддршка уште нај малку 10 години.

еве кас пред 2-3 месеци на кадетот му сменив плински вентил на ловато, плин монтиран во далечната 1996-та година... во плимонт го имаа... исто така испаривач-расплињача волтран, статра како модел 9 години, мембрани мењав, пак кај нив, само они имаа мембрана... така да тоа е тоа... размисли дали би играл на картата РИЗИК да плинскиот систем принс го снема од пазаров и резервните делови едноставно ги снема, како и моментот на гаранцијата и техничка поддршка дали ти нудат во новус исто како што ја нудат во пилмонт... нека ти биде тоа пресудно а не една две илјадарки разлика... пали кола6та и тргај во плимонт одма:vozbud:

тоа е моето мислење...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
EEE onak tuka se lazes prins me megju prvite proizvoditeli na plinski sistemi, samo kaj nas ne se zastapeni. Dobra marka koja sega izvadi LPG sistem so vbrizguvanje vo tecna faza na plinot. A za novus i nivnata strucnost nejkjam da komentiram. Isto sporedbata lovato,landi,prins mi e ko nikon, canon...

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
колку што знам јас и ланди рензо имаат системи за вбризгување на течен плин. а како што реков и погоре, па и ти ми го потврди тоа, дека принс се непозната марка. можда се први и пионери во гасната индустрија, сепак кај нас се нови и непознати. затоа и немаме информации кон тоа дали се добри или не. а пионери во МК со монтажа на гасни ситеми се кои кај нас?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Se slagam kaj nas ne se poznati. A koi se kaj nas pioneri se znae :), tie cie sto ime e kako naslovot na temata

Член од
18 април 2009
Мислења
11
Поени од реакции
0
Dali znae nekoj kolku otprilika kosta da se montira plinski ured na Corsa 1.0 od 2001 god.? Blagodaram

GestapoSS

Нема
Член од
18 јануари 2011
Мислења
15
Поени од реакции
0
Дечки ако сменам плински уред дали треба да вадам и нов А тест??

Kajgana Shop

На врв Bottom