Пиволенд 2009 (17.-20.09.2009)

Ш Т Е Т Н И К

Досадија
Член од
18 февруари 2008
Мислења
633
Поени од реакции
25
Ептен е ова неоригинално али сепак убо да си помините можи ќе наминам и јас на некое пиво ... :D
И крали марко не било пиво тоа најмногу има процент на олкохол и право пиво треба да мириса на јачмен и да удира в тика да испиеш 3 4 боци да се напраиш туршија ...

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Јее Пиволенд конечно... обавезно се иде... Пиволенд се најбоље 4 дена у годината у Скопје... пиво скара и топ музика...

Ќе се иде сите 4 дена исто ко и лани... ќе се пие најразлично пиво и ќе се јаде најбољата лесковача скара од оние србите шо им беше најбоље кечапот... :drk:

П.С. Се надевам годинава ќе поработат малце на подобрување на техно/транс стејџот... боља бина и све остало... да не се става ептен акцент на маин стејџот... али биче топ... идемо rec. :vozbud:

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
За ова имаш право и тоа како. Пиволенд ова она али цените на пивата се пак исти па и повисоки. Некој ке рече не е тоа поентата али таква земја сме. Ако даеш поевтино повеќе ке испиеш а вака скапо нема шанси. Поевтини пива сигурно ке донесат повеќе профит него скапи пива.

Него за настанов идам обавезно за црното пифце. :cug:
Ау да, ние пиевме доста темно Лашко лани. :воз:
Иначе, лани од кајганџии, само Корун и Точкест ги видовме, слабо кајганџиски одзив. Затоа, ова година да се поправите и да зафатиме маса на раат, без слободни места за непознати дедовци, лол.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.492
Поени од реакции
8.003
Природна девојчице, лани имаше еден куп кајганџии само слабо си гледала. Читај ја темата за ланскиот Пиволенд.

Онтопик: Дубиоза Колектив :сврш:

2 недели се доволно време за да се организира убав фестивал, посебно ако се работело на истиот во текот на целата година.

Каунтинг даун д дејс....

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Ау да, ние пиевме доста темно Лашко лани. :воз:
Иначе, лани од кајганџии, само Корун и Точкест ги видовме, слабо кајганџиски одзив. Затоа, ова година да се поправите и да зафатиме маса на раат, без слободни места за непознати дедовци, лол.
Лани доста од кајгана имаше, ги видов Мац)). другиот Мац (Ејсид), после последниот ден бев со Брдн, Водка, Гагоус Биг Кис и Корун, и уште видов ама не ми текнува. :) Ама затоа може така да се собереме.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.492
Поени од реакции
8.003
Со оглед дека на 24ти во Бања Лука има хел-оф-еј-фестивал на кој хедлајнери се Stereo MC's, Nouvelle Vague и не ми текнува третиот бенд, можно е првин да дојдат кај нас па да одат натаму. Тамошниот фестивал е под покровителство на градот Бања Лука, а ми мириса дека ќе го организира истиот тип кој го прави и Баскер Фестот... За жал немам личен контакт со него, ниту со некој од неговата екипа.

Се што останува е да се надеваме дека ќе ја биде работава. Како и да е, по завршувањето на биеналето би требало да се знае дали ќе има или ќе нема ПивоЛенд оваа година во Скопје.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Ајде нека има...у тој период ми завршуваат испитите па би сакал добро да се начукам! Пиволенд...шмек фестивал!

Kajgana Shop

На врв Bottom