:je: На ова се радувам најмногу, ми има кажувано другарка која била на Silent disco дека е многу интересно, баш и слика иам како ќе изгледаantenna 5: SILENT PARTY
Да, silent party. Не ви е јасно? Е, па еве вака: има пулт, има диџеј, има место за шизење и секако луѓе желни за добра забава, но наместо моќни звучници за секого има пар добри слушалки! Досетливо, нема што! Како идеја за првпат се појавува во далечната 1969 во еден научно-фантастичен фински филм (Time of Roses), а за првпат во реалноста идејата е икористена во 90-тите на минатиот век од страна на екоактивисти кои го искористиле вој концепт за да можат да се забавуваат, а да не го вознемируваат локалниот див свет. Во 2005 година концептот се појавува и на познатиот Glastonbury Festival, поради рестрикциите во однос на гласната музика. Оваа година со Silent Disco можеа да се забавуваат и посетителите на EXIT Festival во Нови Сад, а во комбинација со 3D Disco беше дел и од овогодинешната програма на веќе споменатиот Гластонбери фестивал.
Превземено од Pivolend.com.mk
Закон . Замислете ја сцената !
Хехе. Инаќе секое женско и дете можат да ме натппијат пиво. Ама не е лошо да поминам ради журките и свирките. Зошто нема коњакленд или штокленд ?ОдлиЌно што би рекол другарот Сусаро!
Едино бед ми е што у четврток нема да можам да седам на Ај Кју и на Психомодо Поп. Морам со бус накај дома, бидејќи петок, на работа, освен можда ако не искубам деј оф откај шефицата ми. Сеуште не сум барал слободен ден
Пред се ќе одам уште на почеток, на отварањето, да чујам од Канго дал се омажила и третата негова ќерка. Ако се омажила, ќе ја удавам тагата во пиво, многу пиво.
Ако не забележа од програмата, ќе свириме ние - Furion (www.myspace.com/furionmkd) на 20.09.2009 во 17:30 и Hardfaced од Охрид.Знае ли некој кој ќе настапува од рокерометалишчава...?
Ајде Мики пофали си се хахахахахаАко не забележа од програмата, ќе свириме ние - Furion (www.myspace.com/furionmkd) и Hardfaced од Охрид.
Поздрав до сите, се гледаме!
Да ги информирам луѓето бе, не е фалење. :wink:Ајде Мики пофали си се хахахахаха
Пред се ќе одам уште на почеток, на отварањето, да чујам од Канго дал се омажила и третата негова ќерка. Ако се омажила, ќе ја удавам тагата во пиво, многу пиво.
Не е шит, ди-џеј сет ќе биде, барем колку што се информисаф.едит: Стереоемсис? Ноу шит?
си носиме ние фрижидерчиња за секој случај земи и тиЌе дојт. Само да не ви е топло то пивото море?