Перо Антиќ

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Па со оглед на тоа дека играше таму, можно е да има и БГ. :) Мање битно тоа, браво за Перо, иако мое мислење е дека ќе изигра 2 сезони и после да се врати во Европа или ќе се пензионира. Добра пара ќе направи :D

Му имаше напишано менаџерот дека добил финансиски подобра понуда од Русија ( СЦКА 100% ) али дека отишол во НБА поради престиж.Секако тој договор не верувам да е под 500-600К годишно.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Баш ми е мило што конечно ќе има македонец во НБА. Меѓу другото ми е мило дека ќе видам еден ден НБА играч во МЗТ :)

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
Му имаше напишано менаџерот дека добил финансиски подобра понуда од Русија ( СЦКА 100% ) али дека отишол во НБА поради престиж.Секако тој договор не верувам да е под 500-600К годишно.

Во најмала рака добил минималец, а минималец во НБА ти е околу 750-800к, така што помалку од тоа сигурно не е.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Оти бе вака?

Бугарски пасош да не има? :D
Оти отепана ни е државата, оди добиј работна дозвола во светов со македонски пасош.

Зошто бе се фаќате за вакви глупости не ми е јасно?
--- надополнето: 24 јули 2013 во 16:16 ---
браво за антиќ
кој покварњаци сме ние македонците. на истиов овој профил имаше тема и сите плукаа по него кога отиде да игра во грција, затоп што човекот отиде да вади леб. сега истите ние коментираме колку е успешен.
Ролеркостер друже, тогаш плукање, сега радување па после во септември ќе имаш пак плукање кога ќе изгубиме некоја од утакмиците. Во Македонија си, нормално е ова.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Оти бе вака?

Бугарски пасош да не има? :D
Перо има 2 години играно во Бугарија. Но и покрај тоа, пола наши репрезентативци се со бугарски пасош заради барање на клубовите, кои се ограничени во бројот на спортисти кои не се од ЕУ.

Во баскетот не е баш толку строго, и со македонски пасош ќе го сметаат дека е од ЕУ, но во фудбал на пример, Попов и малиот во Арсенал потпишаа со бугарски пасоши.

Инаку, добро е што еве веќе имаме тројца играчи кои (ќе) играат во сериозни екипи. Перо, Војдан, Бо. Нека се множи низата, па и Војдан да го видиме можеби догодина на проба таму.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.548
Баш сакав у Булсите да оди, да се види со братот Бузер... ама ајде нека му е со среќа во Атланта (y)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
UAAAAAUUUAaaa predavinku eden najgolem so tatarski pasos igras a predtoa kaj gejcite gnasni sto ni ja vikat vecnata zemja firom otepani edni nikogas nema da te sakame
--- надополнето: 24 јули 2013 во 16:30 ---
Шала на страна, со среќа и срцево ми е полно што ќе игра во НБА. Заслужи:cuc:

П.С. Ме интересира дали сега исто се радуваат и тие пред година дена што го плукаа зошто кажа ФИРОМ во најавата?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.548
Се очекува бугариве да ја усмрдат темава... :гомце:

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.147
Поени од реакции
8.112
Се очекува бугариве да ја усмрдат темава... :гомце:
Нека сибат мајката не се пожелни овде..

Инаку кое чуство е да станиш во 1 сато пушташ пц и прва вест Перо во НБА, си мислев некој спам е на ониe срање страници на фб.
Гази ги таму црнчугите мајсторе. :icon_mrgr:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.639
Поени од реакции
11.717
и сеуште го сметам за предавник (n) и дај боже да стават некоја висока клаузула да неможе да игра за репрезентација :)

Член од
20 јули 2012
Мислења
242
Поени од реакции
364
Браво за Антич :D...мило ми е што некој Македонец ке игра во НБА. (y)

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Браво за Антиќ. Само успех да го следи.

Kajgana Shop

На врв Bottom