Перо Антиќ

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Па со оглед на тоа дека играше таму, можно е да има и БГ. :) Мање битно тоа, браво за Перо, иако мое мислење е дека ќе изигра 2 сезони и после да се врати во Европа или ќе се пензионира. Добра пара ќе направи :D

Му имаше напишано менаџерот дека добил финансиски подобра понуда од Русија ( СЦКА 100% ) али дека отишол во НБА поради престиж.Секако тој договор не верувам да е под 500-600К годишно.

Баш ми е мило што конечно ќе има македонец во НБА. Меѓу другото ми е мило дека ќе видам еден ден НБА играч во МЗТ :)

Му имаше напишано менаџерот дека добил финансиски подобра понуда од Русија ( СЦКА 100% ) али дека отишол во НБА поради престиж.Секако тој договор не верувам да е под 500-600К годишно.

Во најмала рака добил минималец, а минималец во НБА ти е околу 750-800к, така што помалку од тоа сигурно не е.

Оти бе вака?
MFgwHVd.png

Бугарски пасош да не има? :D
Оти отепана ни е државата, оди добиј работна дозвола во светов со македонски пасош.

Зошто бе се фаќате за вакви глупости не ми е јасно?
--- надополнето: 24 јули 2013 во 16:16 ---
браво за антиќ
кој покварњаци сме ние македонците. на истиов овој профил имаше тема и сите плукаа по него кога отиде да игра во грција, затоп што човекот отиде да вади леб. сега истите ние коментираме колку е успешен.
Ролеркостер друже, тогаш плукање, сега радување па после во септември ќе имаш пак плукање кога ќе изгубиме некоја од утакмиците. Во Македонија си, нормално е ова.

Оти бе вака?
MFgwHVd.png

Бугарски пасош да не има? :D

Перо има 2 години играно во Бугарија. Но и покрај тоа, пола наши репрезентативци се со бугарски пасош заради барање на клубовите, кои се ограничени во бројот на спортисти кои не се од ЕУ.

Во баскетот не е баш толку строго, и со македонски пасош ќе го сметаат дека е од ЕУ, но во фудбал на пример, Попов и малиот во Арсенал потпишаа со бугарски пасоши.

Инаку, добро е што еве веќе имаме тројца играчи кои (ќе) играат во сериозни екипи. Перо, Војдан, Бо. Нека се множи низата, па и Војдан да го видиме можеби догодина на проба таму.

Баш сакав у Булсите да оди, да се види со братот Бузер... ама ајде нека му е со среќа во Атланта (y)

UAAAAAUUUAaaa predavinku eden najgolem so tatarski pasos igras a predtoa kaj gejcite gnasni sto ni ja vikat vecnata zemja firom otepani edni nikogas nema da te sakame
--- надополнето: 24 јули 2013 во 16:30 ---
Шала на страна, со среќа и срцево ми е полно што ќе игра во НБА. Заслужи:cuc:

П.С. Ме интересира дали сега исто се радуваат и тие пред година дена што го плукаа зошто кажа ФИРОМ во најавата?

Се очекува бугариве да ја усмрдат темава... :гомце:

Се очекува бугариве да ја усмрдат темава... :гомце:

Нека сибат мајката не се пожелни овде..

Инаку кое чуство е да станиш во 1 сато пушташ пц и прва вест Перо во НБА, си мислев некој спам е на ониe срање страници на фб.
Гази ги таму црнчугите мајсторе. :icon_mrgr:

и сеуште го сметам за предавник (n) и дај боже да стават некоја висока клаузула да неможе да игра за репрезентација :)

Браво за Антич :D...мило ми е што некој Македонец ке игра во НБА. (y)

Браво за Антиќ. Само успех да го следи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom