Патување во Египет

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.793
Поени од реакции
11.771
Да не бил некој за Хургада во своја организација, без агенција?
Пробувам сам да организирам нешто, ама авионските карти ем се изгор, ем патувањето трае 20+ часови.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.033
Поени од реакции
956
Пробувам сам да организирам нешто, ама авионските карти ем се изгор, ем патувањето трае 20+ часови.
aj odi si preku agencija

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.793
Поени од реакции
11.771
Да, дека има милион опции во моментот. Дај некој стварно со искуство да сподели, не ми се читат глупости.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.073
Поени од реакции
25.647
patot ke ti bide problem se drugo e lesno. jas obicno odam preku dubai imase dosta direktni letovi bar pred krizata. vidi i dali ima nesto direktno preku istanbul. druga opcija ti e da ides prvo do kairo ili aleksandrija ako imas podobra konekcija prosetaj prvo tamu, vidi piramidi, muzei pa sibaj nadolu ili idi na drugo mesto.

za smestaj gledaj go i sahl hasheesh, toa ti e na 30tina km od hurgada i e bolja opcija za prestoj a vo svoj rezim moze i polesno da najdes prestoj...

ti si avanturist hahaha, obavezno vidi ako mozes da isteras krstarenje po nilot. vredi za site pari a veruvam sega ke bide dzabalak

Член од
29 март 2013
Мислења
4.745
Поени од реакции
4.606
Дај некој стварно со искуство да сподели
Тоа и правам екшли. Затоа ти велам да размислиш.

Јас сум со ужасно лошо искуство од Хургада, па сеа...
А како би пошол сам без агенција... за тоа не можам да ти помогнам.

И не се глупости ако некој ти сугерира да одиш преку агенција, биди конструктивен.

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.793
Поени од реакции
11.771

И не се глупости ако некој ти сугерира да одиш преку агенција, биди конструктивен.
Не викам дека се глупости, едната опција ми е таа, сакам да ја разгледам и другата.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.249
Поени од реакции
10.355

Може да го образложиш лошото искуство другар?

Јас не сум бил досега и не знам дали би сакал да одам. Читам доста негативни коментари и досега гледам повеќе cons отколку pros за Египет.

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.052
Поени од реакции
9.211
Па само 9 страни се, пролистајте!
Јас имам така така искуство од Хургада. Ама има луѓе и што се зезнале!
Пола одмор го истерав со 39+ температура, ама нема предавање! Платија сам :D
Арапска земја, не очекувајте обичен одмор, па и ако сте прв пат во тој свет, отварајте очи!

Член од
29 март 2013
Мислења
4.745
Поени од реакции
4.606
Може да го образложиш лошото искуство другар?

Јас не сум бил досега и не знам дали би сакал да одам. Читам доста негативни коментари и досега гледам повеќе cons отколку pros за Египет.
Не сакам на @Bojco да му станам предосаден со моето ругање кон Египет во темава, ама таа е реалноста за жал :)

Двајцата бевме во ист период во Хургата и двајцата сме жив пример за тоа дека сѐ е до личната перцепција на нештата. Тој ваљда беше повеќе self-focused и не обрнуваше внимание толку на опкружувањето. А јас некако како да се занемарив себеси и премногу акцент ставив на нивната култура и однесување за кое можам да речам дека беше дно - дна!

Имам доста реферати испишано во врска со тоа на темава, да не се повторувам :)

Али еве, ако ептен имате желба за посета на Хургада, моја препорака е пажливо одбирање на хотел (по можност што подобар/поскап*).

Таму не те пречекуваат како турист, туку како новчаник, и тоа изгубен.
Така би се изразил, да.

Турција е како цивилизација 1000 години пред нив.
Одморот во Турција и Хургада светлосни години разлика. Зборувам за услуги и интеракции, а убавините кои ги имаат Црвеното море, Хургада и Египет се неоспорливи по нити еден основ.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.249
Поени од реакции
10.355
Па само 9 страни се, пролистајте!
Јас имам така така искуство од Хургада. Ама има луѓе и што се зезнале!
Пола одмор го истерав со 39+ температура, ама нема предавање! Платија сам :D
Арапска земја, не очекувајте обичен одмор, па и ако сте прв пат во тој свет, отварајте очи!
Баш ради потцртаното и испишаното во темава, имам предрасуди кон земјава.

Ги читав еднаш, пред пола година може и повеќе, сите мислења во темава. Не ми се проверуваше сега конкретно дали Берзеркер се образложил претходно или не.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.745
Поени од реакции
4.606

Ги читав еднаш, пред пола година може и повеќе, сите мислења во темава. Не ми се проверуваше сега конкретно дали Берзеркер се образложил претходно или не.
This is how I feel :toe:

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.052
Поени од реакции
9.211

Луѓе имаат различни предрасуди! Од вода, огин, мрсно, други раси, други религии :toe: Е сега ако не пробаш нема да знаеш, дали си создаден за тоа или не. Најбезболен начин е што го советува Кано, плати поскап хотел, пожелно преку агенција и ќе бидеш во Египет, ама троа изолиран од абориџините. Ако процениш дека и не е нешто страшно, втор пат го то море екстрим, и така.....

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.874
Поени од реакции
12.119
Луѓе имаат различни предрасуди! Од вода, огин, мрсно, други раси, други религии :toe: Е сега ако не пробаш нема да знаеш, дали си создаден за тоа или не. Најбезболен начин е што го советува Кано, плати поскап хотел, пожелно преку агенција и ќе бидеш во Египет, ама троа изолиран од абориџините. Ако процениш дека и не е нешто страшно, втор пат го то море екстрим, и така.....
е како бе брат ке процени ако биде изолиран од реалноста?
најубаво е ко што му викаат преку агенција и строго во група движење за да нема главоболки

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom