Партнерот ми е од село, што да правам?

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410
Прочитав многу постови и не ми се верува во онаа што го читам. Ние, луѓето кои живееме во село не сме баш така прости.

-Луѓето не се занимаваат само со чување крави и обработување ниви туку работат по државни и приватни фирми по градовите.
- Младите не се само со завршено средно, 80% одат на факултет.
-И ние имаме интернет,излегуваме исто како и другите кои живеат во град, се двоумиме
дали да одам (одиме) на Tiesto или на Armin Van Buuren,или дали да иде(одиме) со другарките на пица или на гиро....

( Овде не зборувам баш за ептем заостанати села како во македонските приказни, каде просечна старост на населението е 50 години.)

Да,има и од оние кои не излегле од своето село,ама такви ретко ќе сретнеш ако и ти не си од село.

Велите- Што ќе правам муабет со неа/него?

Мислам дека нема потреба да правите муабет за цената на млекото или жнеењето на нива. Ќе правите муабет за тоа што Вас ве интересира. Немање на исти интереси и теми за правење муабет може да е проблем доколку во врска е една образована личност со некоја необразована.

Ме интересира...
-Што мислите дека девојка/дечко од село нема во однос на девојка/дечко од град?

Немање на исти интереси и теми за правење муабет може да е проблем доколку во врска е една образована личност со некоја необразована.

Ме интересира...

и образованието не е проблем!!!!

разбирање и мегусебна почит треба!!!!!

и добар секс:toe:

шо има девојка од село а шо нема таа од град:raz:

не сум бил со девојка од село...ама исти се мислам физиолошки:)

само приметив кај тие от село праат убав качамак и тарана и подобри пржени компирчиња од мене:vozbud:

а за кафето не можат со мене ете така:toe:

и образованието не е проблем!!!!

разбирање и мегусебна почит треба!!!!!

и добар секс:toe:

шо има девојка од село а шо нема таа од град:raz:

не сум бил со девојка од село...ама исти се мислам физиолошки:)

само приметив кај тие от село праат убав качамак и тарана и подобри пржени компирчиња од мене:vozbud:

а за кафето не можат со мене ете така:toe:

Техничко-тактичките карактеристики им се тука некаде. Само селските девојки се појаки на кондиција.

Ако не се компатибилни по интереси,карактер и друго нема да се и градски тип со граѓанка и обратно и селанец со селанка...

Проблемот е што граѓанките не одат в село и има многу ергени по селата...

Прочитав многу постови и не ми се верува во онаа што го читам. Ние, луѓето кои живееме во село не сме баш така прости.

-Луѓето не се занимаваат само со чување крави и обработување ниви туку работат по државни и приватни фирми по градовите.
- Младите не се само со завршено средно, 80% одат на факултет.
-И ние имаме интернет,излегуваме исто како и другите кои живеат во град, се двоумиме

( Овде не зборувам баш за ептем заостанати села како во македонските приказни, каде просечна старост на населението е 50 години.)

Да,има и од оние кои не излегле од своето село,ама такви ретко ќе сретнеш ако и ти не си од село.

Велите- Што ќе правам муабет со неа/него?

Мислам дека нема потреба да правите муабет за цената на млекото или жнеењето на нива. Ќе правите муабет за тоа што Вас ве интересира. Немање на исти интереси и теми за правење муабет може да е проблем доколку во врска е една образована личност со некоја необразована.

Ме интересира...
Кети кажи од кое село си идам да те зимам....не за друго туку и у град не размислуваат како тебе девојчињата!:smir:

Heyy ZDR. podprocitav dovolno smesni diskusii lugeto vo svetot ja menuvaat verata za ljubov,ne se gleda ni bojata na kozata,se mesaat rasite poradi ljubovta i nema nikakvi diskriminativni i racisticki razgovori barem kaj mladite luge,sekoe srce e slobodno da izbere bez razlika na: Verata, Rasata i Bojata na kozata. Dokolku vo nasata bedna Makedonia diskriminaciata e na mn. na golemo livelo: Seljaci i Gragjani 2 miliona lugje od koi 65% makedonci i se diskriminirame do MAX. Dmek selacite (SELANITE) ne bile obrazovani,informirani,neznaele da dialogiraat-razgovaraat za dr osven za selskite raboti so eden zbor PROSTI. Dmek u grad imaale izbor kaj da izleguvat i kako da se zabavuvaat i po inteligentni , uceni i poisziveani mn dr gluposti.........
A 95% od gragjanite poteknuva od selata.
Dokolku 90% od niv ne si gi poznavaat korenjata ne znaat od kaj se nivnite para dedovci,dedovci i tatkovci ne znaat kaj se rodeni kako ziveele i sto rabotele,da otidat povtorno u seloto nemozat da si prepoznaat kukite na nivnite predci i TN.................toa e tradicija sto vie ne znaete da ja cenite...........i sega bla.....bla
a za toa deka ste po iziveani u gradot od seljacite SRAMOTA........
ne se procenuva covekot po toa od kaj e!!!
Prosto kazano sramota za temata i za koj ja postiral ova mislam se slucuva samo vo MK.
PS. Od selo sum. (Roden sum vo grad )posto vo selo nemame bolnici, ziveeno imam vo moeto selo do 13g. a veke 22g. ziveam nadvor od Makedonia. Kaj sto sum ovie diskusii ne postojat a mislam i vo mn.dr. mesta vo svetot......Kako stranec ovdeka nemam slusnato vakvi diskusii prema nikoj................

Јас нема многу да коментирам на оваа тема само ќе кажам според мене не е важно од каде е партнерот туку вазна е ЉУБОВТА....:smir:

Aбе далеку од тоа дека ми смета(ло), алиии ќе пие ремет :sekss:

паметна и убава девојка си е исто и во село и во град...нема врска тоа дали е од град или село.. но има некој се срами кога ќе прашаш од каде си и вика од село и бумм крши филм.. почнуваат предрасуди.. овој таков овој ваков јбг

И јас сум сељак, ама не сум од тешките.

Ахаа,а колку кила си ти?

Не е битно барем за мене.Едино нешто што би ми пречело е што би живеела доста далеку од мене(повеќе трошоци за бензин или такси).

Башка подобро мирно и пристојно девојче од село,него нафурано девојче од Центар!

Не ми се верува каква тема сте отвориле. Но за мене е сосема во ред партнерот да биде СЕЛАНЕЦ од село, но не и СЕЉАК кој може да биде од центар на градот.:pipi:

Денес е вистинска реткост да најдеш некој кој се родил во село
(барем јас не сум сретнал оддамна), така да најверојатно треба да ви е привилегија ако партнерот ви е селанец.
Т.е. ми текна на една девојка. Велам од каде си? -од Скопје. -Каде во Скопје?
Јурумлери.

Јурумлери е на 9 км од центар .. што те чуди тука незнам ..:helou:

воопшто не ми значи од кај е партнерот од кај сака нека биде дали од село или од Африка јас ако го сакам и сум среќна со него не ме интересира што ќе каже околината каков и што е сепак јас него сум го избрала и јас знам дали со него ми е убаво

воопшто не ми значи од кај е партнерот од кај сака нека биде дали од село или од Африка јас ако го сакам и сум среќна со него не ме интересира што ќе каже околината каков и што е сепак јас него сум го избрала и јас знам дали со него ми е убаво
pa taka de,ako licnosta so koja si ti odgovara na tvojot karakter sto ima vrska od kade e,mozebi bas toa negovo poteklo go napravilo licnost kakva sto e sega i koja tebe ti odgovara.

За жал , во денешно време така размислуваат младите.Јас имам 17 години и можам да се заблагодарам на мајка ми што ме учела поинаку.
Зарем е важно од каде е некоја особа ? Доколку оставила убав впечаток , не е важно од каде е.Зарем толку е важно?
Или типична Скопјанка можам да цитирам : „Лилааааааа , неможам да го фатам тој дечко , мааа!!!! Не искача во Мекдоналдс!!!“
Деца глупави и полни со предрасуди.Јаки тикви од каде е !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom